OB fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Der findes næppe nogen mere klassisk fodboldtrøje, end en OB trøje. Designet og farverne er på alle måder, så klassisk som det kan blive. Og rigtig pænt. Ikke flot eller fedt, eller moderne for den sags skyld, bare rigtig pæn. Og på en eller anden måde, er det et rigtig godt udtryk for den klub som trøjen repræsenterer: Pæn, men uden det sidste bid i rigtig mange år.

Legender i en OB trøje

Der har været rigtig mange store navne der har trukket en OB trøje over hovedet, gennem tiderne. 39 spillere har gennem tiden repræsenteret OB i den danske landsholdstrøje, med Bashkim Kadrii og Emil Larsen som de seneste eksempler. Jeg vælger dog at gå noget tilbage i tiden, for at finde de allerstørste legender.

Jørgen Leschly Sørensen var den første virkelige legende i OB. Han var nr. 2 til at få en landskamp mens han spillede i OB trøjen, efter Svend Jørgen Hansen, og han var bl.a. med til at vinde bronze med Danmark ved i OL i 1948.

Året efter blev han solgt til Atalanta hvor han var i fire sæsoner, hvorefter han var 2 sæsoner i AC Milan, hvor han i sin sidste sæson i klubben, var med til at vinde det italienske mesterskab.

Næste navn i rækken, er klubrekordholderen Lars Høgh. Intet mindre end 817 gange trak han en OB trøje over hovedet. Lars Høgh var en  spiller, der ikke stak halen mellem benene, når det gik dårligt og man f.eks. rykker ned som det var tilfældet i sæsonen 1997/98.

Til gengæld oplevede han også at vinde mesterskabet en enkelt gang, samt pokalturneringen 2 gange, ligesom han stadig har rekorden for flest kåringer som Årets målmand (Det Gyldne Bur), med 5 titler. Høgh’en som han blev kaldt, opnåede både at være med på det legendariske landshold i 1986, ligesom han var med til at vinde Confederations Cup i 1995.

Og ja, vi kommer ikke uden om det. Den største legende af dem alle, i hvert fald efter min mening, må være Richard Møller Nielsen. Ganske enkelt for det faktum, at han er den OB’er, der gennem tiden har udøvet mest indflydelse, ikke bare i OB, men i dansk fodbold generelt.

Det hele startede da han var en del af holdet som spiller fra 1955 til 1962, for siden at tage over som træner i 1964 og igen i 1975, hvor han førte klubben til de to første mesterskaber i historien. Siden blev han først U21 landstræner, siden assistent for Sepp Piontek og sluttede altså af i dansk fodbold, med udnævnelsen til landstræner i 1990, som han to år senere kronede med den største triumf i dansk fodbolds historie, nemlig EM titlen i Sverige i 1992.

En stor spiller var Thomas Helveg uden tvivl også. Fem sæsoner fik han i klubben, inden han drog til Italien hvor det blev til kampe for både Udinese, AC Milan og Inter. Inden han sluttede karrieren af, med endnu et par kampe i OB trøjen, snuppede han både en sæson i Norwich samt to sæsoner i Borussia Mönchengladbachs trøje.