Onsdagsopgør

UEFA Europa League finale 2001

16 maj 2001 blev der på Westfalenstadion i Dortmund, spillet Europa League finale mellem Liverpool og Alaves.

De 48.050 tilskuere der sad på stadion og så det spændende opgør, blev da også vidne til en omgang topunderholdning og ikke mindst en masse mål.

Der blev scoret hele 8 mål i den ordinære spilletid og først i det 117 minut, blev det afgørende mål scoret, som var et selvmål fra Delfí Geli.

 

Champions League finale 1999

26 maj 1999 spillede Manchester United mod Bayern München i Champions League finalen. Finalen blev spillet på Camp Nou i Barcelona, foran hele 90.245 tilskuere.

Denne finale er nok mest kendt for det kæmpe comeback som Manchester United leverede, da de scorede 2 mål i overtiden. Målene blev scoret i 91 og 93 minut af henholdsvis Sheringham og Solskjaer.

Bayern München ærgrede sig gevaldigt over det sene nederlag, især fordi de selv havde flere chancer på overlæggeren og fordi de kom foran allerede efter 6 minutter.

 

VM finalen 1950

16 juli 1950 spillede Uruguay og Brasilien i VM finalen på Estadio Do Maracana, foran 199.854 tilskuere.

Brasilien spillede på hjemmebane, men trods den store opbakning fra fansene, så bukkede Brasilien under for presset og måtte indkassere 2 mål i 2.halvleg.

Opgøret var kendt som, den senest spillede VM finale mellem to sydamerikanske, men den dag i dag, er der stadig ikke to sydamerikanske hold som har formået at klare sig til finalen i samme slutrunde.

 

VM 1982 gruppespil kamp

5 juli 1982 spillede Brasilien og Italien et tæt og spændende opgør, med masser af mål.

Kampen blev spillet på Sarria Stadium i Barcelona, foran 44.000 tilskuere.

De mange tilskuere fik hele 5 mål serveret i den ordinære spilletid, og samtidig kunne man opleve Paolo Rossi spille en af sine bedste slutrunde kampe i hans karriere, da han formåede og lave et hattrick (3 mål i en kamp).

Kampen endte 3-2 til Italien og Italien gik efterfølgende hen og blev verdensmestre.

 

VM finalen 1954

4 juli 1954 spillede Vesttyskland og Ungarn et målrigt opgør på Wankdorf Stadium i Bern. På lægterne sad der hele 62.472 tilskuere og så finalen.

Slutrundens topscorer var Ungarns Sándor Kocsis med hele 11 scoringer. Men på trods af at man havde slutrundes topscorer med på finaleholdet, så formåede Sándor Kocsis ikke at score i finalen.

Den samlede nr. 2 topscorer Max Morlock fra Vesttyskland, scorede det ene af de 3 mål for Vesttyskland. De resterende mål stod Helmut Rahn for.

Vesttyskland vandt 3-2 over Ungarn

 

Venskabskamp England – Ungarn

25 november 1953 spillede England mod Ungarn i en træningskamp, som skulle vise sig at blive mere målrig end hvad man havde regnet med.

Der blev nemlig scoret hele 9 mål på de 90 minutter. Man kan derfor godt snakke om, at dette måske er et af de bedste venskabsopgør i historien, da der virker til at være en tendens til, at venskabskampe ikke er lige så sjove at se, som slutrundekampe.

England måtte bukke under for den Ungarske elite, da de tabte hele 3-6.

Europæiske Cup finale (CHL i dag) 1962

2 maj 1962 spillede Benfica og Real Madrid finalen i det vi i dag kender som Champions League.

Finalen gik hen og blev en af de mest målrige finaler i historien, da der blev scoret hele 8 mål i kampen.

Benfica vandt finalen 5-3, foran 61.257 tilskuere på Olympisch Stadion i Amsterdam.

Benfica’s mål blev scoret af Aguas, Cavem, Coluna, Eusebio x2. Real Madrids mål blev alle sammen scoret af den ungarske Puskas. Trods Puskas velspillede finale, måtte Real Madrid alligevel bukke under for det portugisiske tophold til sidst.

VM finale 1970

21 juni 1970 blev der spillet VM finale på Stadio Azteca i Mexico City. På lægterne sad der hele 107.412 tilskuere, og overværede den målrige finalekamp mellem Brasilien og Italien.

Det var to stjernespækkede hold som mødte hinanden, og forventningerne var derfor skyhøje. På det brasilianske landshold havde man bl.a. stjernerne Pele og Roberto Carlos, hvor man på det Italienske landshold havde Luigi Riva og Sandro Mazzola.

De Brasilianske stjerner Pele og Alberto Carlos var da også nogle af hovedaktørerne i kampen, da de scorede det første og det sidste mål for Brasilien.

VM Finale 1966

30 juli 1966, spillede England mod Vest Tyskland på Wembley Stadion i London.

Kampen de spillede var intet mindre end VM finalen, og der sad hele 96.924 tilskuere og glædede sig til dette.

Finalen endte da også med at blive en spændende en af slagsen, da der blev scoret hele 6 mål i kampen.

Den ordinære spilletid endte 2-2, efter at Vesttyskland scorede i 89 minut og fik kampen i forlænget spilletid. Dog endte det med, at tyskerne til sidst ikke kunne holde styr på Geoff Hurst, der scorede 2 mål i overtiden.

Hurst scorede et kontroversielt mål, hvor bolden rammer målstregen efter at have ramt overlæggeren. Linjedommeren dømmer bolden inde, men nutidens analyseværktøjer mener, at bolden ikke var inde over stregen.

Tyskerne brokkede sig også over, at linjedommeren som dømte bolden inde var fra Sovjet Unionen, som tyskerne slog ud i semifinalen.

VM Kvartfinale 1986

21 juni 1986, spillede Brasilien og Frankrig i en nervepirrende VM kvartfinale, på Estadio Jalisco i Guadalajara.

De 65.000 tilskuere som sad på lægterne og fulgte kampen nøje, blev da også vidner til en dramatisk afslutning.

Brasilien og Frankrig spillede 1-1 i den ordinære spilletid, på mål af Michel Platini og Careca, og ikke engang i forlænget spilletid kunne holdene få afgjort kampen. Holdene måtte altså ud i en straffesparks konkurrence, som endte med en fransk sejr på 4-3.

Frankrig tabte dog semifinalen, men i kampen om 3 pladsen, vandt Frankrig endnu en gang på straffe, denne gang mod Belgien.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar