10 sjove jubelscener

Der var engang, hvor det et juble efter en scoring, blev opfattet som usportsligt i f.eks. England. Fodbold blev spillet af gentlemen, og det passede ikke en gentleman, at blive begejstret på den måde.

Det kan man ikke just påstå, er tilfældet i dag.

Vi ser godt nok stadig spillere der ikke fejrer målet når de scorer, men det drejer sig som regel om mål mod et hold man tidligere har repræsenteret.

I dag kommer måljubel i mange forskellige former. I anledningen af Wayne Rooneys fejring af hans scoring i sidste weekend, hvor han tager pis på den megen polemik omkring en video, The Sun har fået fingrene i, hvor han bokser hjemme sammen med Phil Bardsley, satte jeg mig for at finde andre eksempler på sjove jubelscener.

Så jeg har fundet 10 sjove jubelsecener fra ind- og udland. God fornøjelse.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Wayne Rooney er stor boksefan og også dyrkede den hårdtslående sport i sine unge år. Det endte dog med, at det var fodbolden der vandt da valget skulle stå.

At han alligevel er endt med at ende i medierne for sin boksneevner, eller mangel på samme, kommer dog nok som en overraskelse.

En privat omgang boksning, i hjemmet hos Rooney, endte i kløerne på tabloidavisen The Sun, der offentliggjorde videoen, hvor Rooney tilsyneladende bliver slået i gulvet af vennen og den gamle holdkammerat Phil Bardsley.

Det giver altid masser af omtale i den engelske fodboldverden, og udenfor, og så valgte Rooney at svare igen, med en fejring hvor han simulerer situationen.

For et par år siden, endte islandske FC Stjarnan i adskillige medier, både islandske, danske og den øvrige verden, da klubbens spillere, fandt på mere eller mindre sjove måder at fejre mål på.

Der var både noget med at fange fisk, en fødsel, slagsmål og dans, men det her er min personlige favorit: Det menneskelige toilet.

Hvem der er ophavsmand til de mange underlige og sjove fejringer ved jeg ikke, men underholdende er det – og så skabte det en omtale islandsk fodbold i hvert fald ikke er vant til.

Selvom engelsk fodbold er kendt for deres mange fans, selv på udebane, så er der jo også begrænsninger, specielt når vi bevæger os nedad i rækkerne.

Men det kan man jo lige så godt udnytte, og det gjorde Castleton Gabriels Matthew Russell, da han scorede mod FC United of Manchester, 17. november 2005.

Hans hold var bagud, da han fik reduceret til 1-3. Det hjalp dog ikke alverden, da man måtte tage fra kampen med et nederlag på hele 10-2.

Med til historien om det store nederlag hører også, at FC United of Manchester blev dannet, da Glazer-familien overtog kontrollen med Manchester United. Klubben blev dannet af fans og fik held med at lokke nogle spillere til klubben, der egentlig var alt for gode tl niveauet – i dette tilfælde North West Counties Division 2, hvilket er den 11. bedste række i England. Ligesom Serie 6 herhjemme…

Robbie Fowler er uden tvivl, en af de største engelske angribere de sidste 20 år. En ægte Liverpool legende, med 183 mål for klubben gennem tiden.

I 1999 opstod der rygter om et kokain-misbrug hos Fowler, specielt hos Evertons fans, så da han scorede på straffespark i lokalopgøret på Anfield, valgte han at fejre det ved at simulere, at han sniffede kokain.

En meget kontroversiel fejring, der også kostede en bøde fra klubben.

I 2001 forlod han klubben pga. manglende spilletid og skiftede til Leeds. Siden er det blevet til kontrakter hos Manchester City, Liverpool igen, Cardiff og Blackburn, inden han i 2009 tog til Australien.

Her spillede han for både North Queensland Fury og Perth Glory, inden han i 2011 tog det sidste eventyr i hans karriere og skrev kontrakt med thailandske Muanthong United, som spillende manager.

Se et spændende interview med Robbie Fowler her.

Ved VM i 1994 i USA, var det første gang verden for alvor, fik øjnene op for det nigerianske landshold og hvad de faktisk var i stand til.

Man formåede at gå videre fra gruppen, efter sejre over Bulgarien og Grækenland i den indledende pulje, som man snuppede 1. pladsen i, foran også Argentina.

Holdet bestod af store stjerne, som f.eks. Uche Okechukwu, den tidligere Brøndbyspiller, Rashidi Yekini, Daniel Amokachi, Sunday Oliseh, Victor Ikpeba og ikke mindst Jay-Jay Okocha.

Og så altså Finidi George fra Ajax, der stod bag den alternative og sjove fejring af sit fremragende mål mod Grækenland.

De fejrede der deltagelse ved VM, med forrygende spil og underholdning, men røg ud i 1/8 finalen til de senere finaledeltager fra Italien – dog først efter forlænget spilletid.

Det var ikke sådan, at Afrika aldrig havde været repræsenteret ved et VM før. Egypten optrådte f.eks. allerede ved VM i 1934. Og siden 1978, havde et VM ikke været uden et afrikansk mandskab – og Marokko kvalificerede sig som det første afrikanske land videre fra gruppespillet, ved VM 1986.

Men fire år senere, så man for første gang, for alvor hvilken styrke de bedste afrikanske lande havde. Cameroun startede med at slå de forsvarende verdensmestre fra Argentina i åbningskampen, og siden slog også Rumænien for så at tabe hele 4-0 i den sidste gruppekamp mod Sovjetunionen.

Derefter slog man Columbia i 1/8 finalerne og tvang England ud i forlænget spilletid i kvartfinalen, men måtte lide et 2-3 nederlag.

Den helt store profil, var holdets grand old man, 38-årige Roger Milla. Med 4 mål, 2 mod Rumænien og 2 mod Columbia, så man hans dansende fejring gentagne gange. Kun Salvatore Schillaci og Tomás Skuhravy scorede flere mål end Milla.

I øvrigt skal det nævnes, at Roger Milla 4 år og senere, blev den ældste målscorer nogensinde ved et VM, da han scorede mod Rusland i den indlende gruppe.

Vi kan også være med i Danmark. Ken Ilsø spillede for FC Midtjylland fra 2009 til 2011 og blev noteret for i alt 10 mål for klubben.

Fejringen her kom i hjemmekampen mod FCK i 28. runde, hvor FC Midtjylland vandt med 3-2. FCM kunne dog kun notere sig for en 4. plads, efter FCK der blev mestre, og OB og AaB.

Ken Ilsø forlod midtjyderne i 2011 til fordel for Fortuna Düsseldorf. Først på leje og siden permanent.

Karrieren har derudover bragt Ilsø videre til Bochum og seneste kinesiske Guangzhou R&F.

Det er ikke mange dage siden, at Jürgen Klinsmann satte sine fødder på dansk jord. I sæsonen 1994-95 betrådte han primært engelsk jord, da han optrådte for Tottenham – og med stor succes.

Han blev et kæmpe hit blandt klubbens fans, men opnåede også den tvivlsomme ære, at blive beskyldt for at filme for meget – allerede inden han havde optrådt for klubben.

Det valgte han at give svar på, med sin fejring mod Sheffield Wednesday på sæsonens åbningsdag, ved at lave et “dive” efterfølgende. Noget der siden blev en meget populær måde at fejre sit mål på.

Det blev kun til en sæson hos Spurs, inden han tog et par sæsoner i Bayern München. Midtvejs i 1997-98 sæsonen, vendte han dog tilbage til Spurs på et lejeophold, efter at et skifte til Sampdoria ikke helt var gået som håbet.

Det blev til imponerende 9 mål i 15 kampe på en halvsæson, inden han indstillede karrieren.

Så vender vi tilbage til egen andedam igen. Og igen er det 28. runde i sæsonen 2010/11, der er tidspunktet, og hvor runden byder på opgøret mellem Silkeborg og FC Nordsjælland.

Efter føringsmålet fra Christian Holst efter 11. minutter, udligner Bajram Fetai efter forarbejde fra Nicki Bille. Det fejrer han, med at dele tæsk ud til sine holdkammerater, for til sidst at blive skudt af Nicki Bille – der heldigvis har en pistol tatoveret på maven.

En speciel fejring, men også ret sjov. Det var som om der på dette tidspunkt, var lidt konkurrence de forskellige hold i mellem, om at finde på en sjov måde at fejre mål på, hvilket altså kulminerede med to specielle fejringer i samme runde.

Ian Wright var ikke bare en fantastisk målscorer, der klaskede mål ind på stribe for specielt Arsenal og Crystal Palace, men også for West Ham, Nottingham Forest, Celtic og Burnley.

Det var for Celtic, i sæsonen 1999/2000, at han valgte at fejre på en noget fjollet og sjov måde.

Målet havde ikke den store betydning, da Celtic allerede på det tidspunkt førte 5-0 ude mod Aberdeen, men så kan man jo lige så godt få lidt sjov ud af det.

Celtic holdet bestod, ud over Ian Wright, af bl.a. Mark Viduka, Paul Lambert, Stilian Petrov og danske Morten Wieghorst.

Wieghorst blev i øvrigt oplægger til 5-0 målet, da han med et indlæg bag om hælen, serverede bolden for hollandske Regi Blinker. Se det lige her.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar