Adidas adiPure fodboldstøvler

Drømmer du om en fodboldstøvle, hvor komforten er helt i top? Så se nærmere på den populære femte generationsstøvle, Adidas AdiPure 11Pro.

Adidas adiPure 11Pro

Adidas adiPure, som den er kendt i Danmark, eller 11Pro som Adidas kalder dem, er det, man bedst kan kalde en allround-støvle – selvom den ikke kan sammenlignes med NitroCharge-støvlen. Den kan i designet godt minde lidt om deres Mundial-serie, blot i en moderne udgave.

Adidas AdiPure 11Pro er i særdeleshed kendt for følgende egenskaber:

  • Fantastisk komfort
  • Solid stabilitet
  • Nem manøvrering
  • Øget fleksibilitet

Siden sin første model i 2007 har den nyeste generation af AdiPure skiftet både farve og materialevalg. AdiPure 11pro byder nu blandt andet på:

  • Blødt Tauruslæder i høj kvalitet
  • ComfortFrame og memoryskum
  • Konisk Traxion 2.0 knopsystem

Støvlen kommer i tre varianter – 11Pro, 11Nova og 11Questra. Præcis som vi så det med Nikes fodboldstøvler deler Adidas deres kollektioner yderligere op i tre varianter, hvor pris, kvalitet og teknologi går hånd i hånd. Det er også tilfældet her. Både 11Pro og 11Nova er lavet i læder, dog i hver sin udgave (Taurus vs. Torque), mens 11Questra leveres med syntetisk læder som overflade.

11Pro er topmodellen i kollektionen, mens 11Nova og 11Questra halter lidt efter, men stadig er støvler med de samme egenskaber som 11Pro. Så er man ikke lige typen, der bruger mere end 1.000 kr. på fodboldstøvler, er både 11Nova og 11Questra rigtig god og stærke alternativer.

De spiller i Adidas adiPure: Toni Kroos, Manuel Neuer, Frank Lampard, Santi Cazorla

Her kan du læse meget mere om Adidas adiPure 11Pro og de forskellige varianter.

Historien bag Adidas AdiPure

2007 – Adidas adiPure kommer til verden

I 2007 kom en ny fodboldstøvle på markedet. Den særdeles populære Adidas AdiPure, som med sit bløde læder, skråsikre sparringsegenskaber og inspirationstræk fra tidligere modeller som Copa Mundial og World Cup hurtigt blev favoritfodtøjet blandt både professionelle og fritidsspillere – heriblandt datidens bedste fodboldspiller Kaka samt Frank Lampard og Xabi Alonso. Den originale AdiPure blev lanceret i et klassisk sort-hvidt farveskema og udkom efter, at Adidas 7406 kollektionen gik ud af produktion.

2009

I februar 2009 udkom anden generation af Adipure, Adipure II. Den bød blandt andet på en forbedret ankelstøtte og et tætsluttende design, alt imens modellens navn nu stod skrevet på ydersiden af støvlen. Syv måneder senere kom AdiPure III på markedet. Farverne var stadig holdt i det klassiske sort-hvide look, men nu med en smule mere hvid end de tidligere udgaver. AdiPure III tilbød desuden en højere hælkap, som gav øget stabilitet og komfort.

2010

I forbindelse med Verdensmesterskaberne i Sydafrika udkom Adipure for første gang i farver. Senere på året kom så Adipure IV, den hidtil letteste Adipure støvle, som vejede blot 280 gram. Her blev de tre striber rykket fra den bagerste til den forreste del af støvlen for at skabe et retro udseende.

2012

I 2012 kom så endelig Adidas AdiPure 11pro – den mest radikale ændring i linjen, da det klassiske k-læder blev skiftet ud med Taurus, og sålen blev udskiftet med SprintFrame, kendt fra Adidas F50.

2014

Anden generation af 11pro blev lanceret i forbindelse med Verdensmesterskaberne i Brasilien. Her kom den farverige Samba-udgave på markedet, som blandt andet sagde farvel til MiCoach-chippen i sålen og visuelt befandt langt fra den klassiske, farveløse Adipure-støvle. Senere på året kom specialudgaven Crazylight, som for en stund genindførte det populære k-læder.