Adidas Messi fodboldstøvler

I foråret 2015 meldte de tyske giganter fra Adidas ud, at man ikke længere ville forsætte produktionen af deres fire siloer: AdiZero, AdiPure, Nitrocharge og ikke mindst Predator.

I stedet ville man introducere to nye kollektioner, samt en serie af støvler produceret i samarbejde med selveste Lionel Messi, der også ville bære hans navn. Sidstnævnte serie af fodboldstøvler fra Adidas er på en eller anden måde lidt en bastard.

Siden Adidas i 2006 lykkedes med at trække den argentinske troldmand over i deres fold fra ærkerivalerne hos amerikanske Nike, har Adidas gjort, hvad de kunne for at få det maksimale ud af samarbejdet.

Indtil i år var der dog ikke en hel serie af støvler dedikeret til den lille argentiner fra Rosario, men i stedet speciallavede udgaver af allerede eksisterende kollektioner. Senest i form af Adidas AdiZero F50 Messi.

Adidas Messi – made to win

Adidas Messi fodboldstøvlen er lavet med udgangspunkt i Lionel Messis ønsker og den type af spiller han er. Den hurtige, driblestærke spiller, der operer i små rum og samtidig skal slå til og afgøre kampe for sit hold.

Støvlen kan ikke helt følge med den støvle den argentinske troldmand tidligere har brugt, i form af Adizero F50, når vi snakker om vægt, men stadig er det fart og boldkontrol, der er i højsædet.

Til det har man proppet støvlen med rigtig meget teknologi:

  • messiTouch overdel
  • messiFrame ramme på ydersiden af støvlen
  • messiGamtertrax sål
  • messiPrint knopsystem
  • 3D-overflade for boldkontrol

I tillæg har Adidas belagt indersiden omkring hælen med syntetisk ruskind, der er med til at stabilisere foden og undgå, at foden rutsjer rundt i støvlen, ligesom den indbyggede hælkappe også stabiliserer fodens position i Adidas Messi.

Som noget helt nyt har Adidas introduceret en ny tankegang, hvad angår knopsystemer på både Adidas Messi, Adidas Ace og Adidas X. Normalt kan man få fodboldstøvler med knopsystemer til hver sin overflade: Græs, grus, kunstgræs, street m.fl.

Som noget nyt har Adidas dog forsøgt at kombinere muligheden for at spille på både græs (FG) og kunstgræs (AG) med samme støvle.

Adidas Messi er dog sammen med Adidas X ikke helt så pålidelige på kunstgræs som Adidas Ace modellen.

Spillere der bruger Adidas Messi

De store spillere har ikke taget Messi-kollektionen til sig, og det får det til at virke lidt som et forsøg på at trække det maksimale ud af marketing-maskineriet. Støvlen er fremstillet specielt til én spiller og er også den, der sælges i butikkerne. Messi selv selv bruger ikke støvlen, men i stedet en tilpasset model. Dermed giver det også mening, at kollektionen i sig selv ikke er det mest logiske valg for andre spillere.

Nogle få, primært yngre spillere, har dog taget den til sig. Det mest kendte navn er dog James Wilson fra Manchester United.