Adidas Nemeziz fodboldstøvler

Adidas Nemeziz: Overnaturlig smidighed er nu gjort mere naturlig

Ovenstående er den beskrivelse, som adidas selv giver til deres Nemeziz-serie. Adidas Nemeziz-serien består af fem modeller, hvor vi vil give en kort gennemgang af dem alle om et øjeblik. Men først, hvad er Nemeziz-serien for en størrelse? Og hvem er støvlen lavet til?

Støvlen er lavet med inspiration fra sportstape og den tæthed og fasthed, som sportstape giver, når det sidder på din krop. Det såkaldte op-tapening er blevet brugt til mange forskellige sportsgrene, for eksempel ballet og MMA, og nu er turen kommet til fodbold og de tilhørende støvler.

I praksis er støvlens overdel lavet af en række gummibånd, som sidder sammen og giver en optimal støtte til din fod. Det betyder, at støvlen sidder som støbt på din fod, og at du vil få en rigtig god kontakt til bolden og spilleunderlaget, når du bruger den. De mange gummibånd giver desuden en stor smidighed til støvlen.

Skoen er lavet på en sådan måde, at de mange ‘bånd’, som skoens overdel er sammensat af, er lagt omkring skoen og derefter syet sammet, så de danner ét stykke stof, som bliver til selve støvlen. Fordi det er en slags elastiske bånd, som skoen er lavet af, minder skoen og dens pasform om sportstape eller lignende, og du vil få en meget fleksibel og støttende sko ved hele Nemeziz-serien.

Skoens materiale og pasform

Materialet, som støvlen er lavet af (det såkaldte Non Stop Grip) gør, at skoen kan bruges i al slags vejr. ‘Indgangen’ til skoen, altså dér, hvor din fod træder ned i selve skoen, kaldes for Dual Lock Collar på engelsk. Titlen er valgt, da skoen har et ‘lockdown’ og din fod dermed bliver, hvor den skal. Også selvom du bevæger din fod fra side til side på banen. Du vil altså altid have en følelse af, at din fod bliver i skoen, og at den ikke glider rundt.

Ingen af skoene er hverken særlig brede eller særlig smalle. Derfor: Medmindre du er i en ende af skalaen, hvor du har brug for en speciel type sko, så burde du sagtens kunne passe én af Nemeziz-modellerne. De sko, som har en snørebåndsløsning på oversiden af foden, giver dig desuden lov til at justere lidt mere på, hvor tæt skoen sidder på din fod. Det kan derfor være en fordel, hvis du vil have større justerbarhed, at du køber et par sko med snørebånd.

Prisen på skoene

Når det kommer til prisen på hele denne serie, så er adidas Nemeziz-modellerne ikke billige. Priserne starter ved 750 kroner alt efter, hvor du køber dem henne, og hvilken model du vælger.

For de penge du vælger at bruge på dine sko, får du en lækker støvle, som kan bruges i al slags vejr, som har et godt fit omkring foden, og som har en god føling omkring bolden. Dine penge er altså rigtig godt givet ud for ét par i Nemeziz-serien.

De forskellige modeller indenfor Nemeziz-serien

Som sagt er der fem forskellige modeller indenfor adidas Nemeziz-serien: Nemeziz 17+ 360Agility, Nemeziz 17.1, Nemeziz 17.2 og Nemeziz 17.3. Dette afsnit vil komme med en kort gennemgang af hver støvler og beskriver, hvem støvlen er lavet til.

Nemeziz 17+ 360 AgilityNemeziz 17+ 360 Agility

Denne støvle er især lavet til den adrætte spiller, som er let på fødderne og har skarpe reflekser. Disse egenskaber bliver forstærket af de manglende snørebånd ,og du vil få en helt anden fornemmelse af skoen, end hvis du havde snørebånd på den. Bortset fra de manglende snørebånd på oversiden af skoen ligner den til forveksling sin søstersko, Nemeziz 17.1.

Materialet, Agility Bandage og Tortion Tape, er blevet viklet hele vejen rundt om støvlen, så du får et tætsiddende og stærkt fit omkring din fod. For at give støvlen mere stabilitet på oversiden er båndet blevet forstærket med silikone. På den måde er overdelen stivere end resten af støvlen – men stadig uden du skal gå på kompromis med det tætte fit – du får altså en bedre fornemmelse af skoen og af bolden, når du sparker til den.

Nemeziz 17.1Nemeziz 17.1

Er du til det mere old school-look med snørebånd, kan denne støvle være et rigtig godt bud til dig. Den har de samme sportstape-lignende egenskaber, som Nemeziz 17+ 360Agility-støvlen har.

Flere Youtube-kanaler- og stjerner, som har testen støvlen, lægger stor vægt på, at den er meget behagelig at have på. Overdelen er det samme som 17+ 360Agility, og du får stadig den tætte fornemmelse omkring din fod, som du gør ved førnævnte støvler.

Det eneste dårlige, som nedenstående video fortæller om, er den finish, som bagkanten af skoen har. Den er nemlig ikke lige så blød som finishen på Nemeziz 17+ 360Agility. Derfor risikerer du vabler på hælen, når du begynder at bruge støvlen. Du kan heldigvis sagtens gå støvlen til, så den passer bedre til din fod, og så du ikke får vabler. Men der går lidt tid.

Se anmeldelsen af skoen fra Soccer Reviews for You her:

Nemeziz 17.2Nemeziz 17.2

Selvom denne model minder meget om de to foregående, er der alligevel nogle ting, som adskiller den fra sine søstersko. Det betyder blandt andet, at skoen er billigere end de andre – om end den stadig ligger i den dyre end af prisskalaen for fodboldsko.

Én af de store forskelle mellem 17.1 og 17.2-modellerne er, at der ikke er anvendt Agility-materiale til andet på skoen end det øverste stykke på foden. Striberne, som denne model også har, er printet direkte på overdelen for at give skoen Nemeziz– og Agilitylooket, uden egentlig at have de egenskaber som Agility-støvlen har.

Men bare fordi denne sko er billigere end de andre, er det ikke ensbetydende med, at den føles billig. Den sidder nemlig stadig godt til på din fod, du vil stadig få en god fornemmelse med dit underlag og din bold, og du har stadig en god støtte igennem hele foden.

Støvlen her er altså et rigtig godt bud, hvis du ikke vil op og give prisen for de dyre støvler.

Nemeziz 17.3Nemeziz 17.3

Ifølge Youtube-anmelderen ‘Soccer Reviews For You’, er denne støvle ét af de bedste bud på en budgetvenlig støvle fra adidas i lang tid. Selvom den har nogle fejl, hvilket en sko til ca. 750 kroner somme tider vil have, er det alt i alt en god og fornuftig støvle.

Looket er nemlig holdt i samme design som de tidligere sko, og det er derfor tydeligt at se, at adidas Nemeziz 17.3 hører med til Nemeziz-familien.

Hele overdelen er lavet af Agility-Mesh, som er et syntetisk materiale. Skoen er stadig blød på overdelen. Det eneste dele af skoen, som ikke er af Agility-Mesh, er under snørebåndene og ved det elastiske bånd ved skoens åbning.

En af de helt store forskelle mellem denne sko og de andre støvler er at finde på oversiden af skoen: Det elastiske stykke har ikke en forstærkning, ligesom de andre modeller af Nemeziz-serien har det.

Heldigvis er der snørebånd på skoen, så den stadig kan sidde godt fast omkring din fod. Men vil du gerne have det signatur-fit, som Nemeziz-skoen har, hvor Agility-båndende holder din fod fast, skal du vælge én af de andre modeller.

Hvem bruger Adidas Nemeziz?

Det er altid sjovt at se, om din favoritfodboldspiller bruge de samme sko, som du selv har. Vi kan afsløre, at blandt andet Lionel Messi (adidas Nemeziz 17.1), Julian Draxler (adidas Nemeziz 17.1+ 360Agility) og Renato Sanches (adidas Nemeziz 17.1+ 360 Agility) bruger skoen.

Vil du have en fuld liste over de fodboldspillere, som spiller i støvlen? Så klik her og se, om din favoritspiller bruger din (måske) kommende fodboldstøvle.