Adidas Nitrocharge fodboldstøvler

For første gang i næsten 10 år er Adidas kommet på markedet med en helt ny støvlekollektion.

Adidas Nitrocharge hedder den, og her får du massevis af nye teknikker, som sørger for, at du bruger mindst mulig energi, selv når du spæner af sted.

Den nyeste af siloerne i blandt Adidas fodboldstøvler, lanceret så sent som i maj 2013. NitroCharge er lavet til den spiller, som Adidas kalder “The Engine” – altså den spiller der deltager mere eller mindre over hele banen, både offensivt og defensivt. Herhjemme vil vi nok kalde ham boks-til-boks-spilleren, der giver holdet dynamik og drive, og som ethvert hold har stor gavn af. Med andre ord er det til spilleren med den enorme energi, der går forrest og løber den ekstra meter.

Nitrocharge er designet til holdets playmaker. Den typiske midtbanespiller, som ofte løber mange kilometer i forsøget på at få bolden op på modstanderens banehalvdel.

Støvlen er da også skabt med inspiration fra spilfordeleren Xabi Alonso. Nitrocharge har derfor følgende mål:

  • At optimere spillerens energiforbrug
  • At yde støtte, komfort og beskyttelse
  • At give spilleren de bedste forudsætninger for dribling og afleveringer

Disse mål opnås blandt andet ved hjælp af støvlens specifikationer:

  • Hybridtouch på forfoden
  • En bredere og generelt optimeret EnergySling
  • EnergyPulse
  • SprintFrame 2.0

Igen er der tre varianter: 1.0, 2.0 og 3.0. Tallene kan snyde lidt, hvis man tror, at 3.0 er en nyere version end 2.0 osv., men her er laveste tal bedst. Alle tre modeller har Adidas’ ny-opfundne teknologi, som de kalder “Energysling” – et bredt bånd henover vristen, bestående af et gummemateriale og med det formål at give støvlen både fleksibilitet og stabilitet.

Forskellen mellem de tre varianter ligger primært i materialet på overdelen af støvlen, samt det faktum at 3.0’eren, altså den billigste variant, er bygget med primært fokus på komfort og power/energi og altså er knap så allround. 1.0 er lavet i Adidas’ Hybridtouch og har desuden indbygget en ligeledes nyudviklet teknologi, nemlig Energypulse, som er en konstruktion i sålen, der skal være med til at optimere energien når man sparker, sprinter eller foretager lignende kraftudladninger.

Adidas’ beskrivelse af støvlen: “To retain energy, improve lateral movement, sharpen on field reactions, deliver added sprinting power and increase protection specifically for players who are tirelessly on the move.” En utroligt god beskrivelse af en støvle der er lavet til allround spiller – med andre ord, en fodboldstøvle, der skal kunne holde til en stor belastning og samtidig være skarp i det offensive og give spilleren maksimal fart.

De spiller i Adidas NitroCharge: Dani Alves, Joey Barton, Steven Gerrard, Jack Rodwell

Her kan du læse meget mere om Adidas Nitrocharge og de forskellige varianter.

Adidas Nitrocharges historie

2013

Efter næsten 10 år uden en splinterny Adidas kollektion kom Nitrocharge på banen. En serie af fodboldstøvler designet med inspiration fra playmakeren Xabi Alonsos utrættelige løbeture. Nitrocharge skulle hjælpe holdets motor med at bevare energiniveauet, sprinte og lave skarpe afleveringer til sit hold, og støvlen blev da også hurtigt populær blandt de professionelle.

2014

I samråd med kendte fodboldfigurer kom en ny version af Nitrocharge på markedet. Her ventede forbedringer af især den gummilignende EnergySling, som nu blev bredere og flyttede længere tilbage på foden. Samme år udkom Crazylight udgaven, som dog ikke formåede at fjerne mere end 10 gram fra støvlen, til trods for at de tungere materialer blev udskiftet.