Adidas Nitrocharge 1.0 fodboldstøvler

Nitrocharge 1.0 er en opdateret version af flagskibet fra 2013. Adidas har lyttet til spillernes feedback og står derfor allerede nu klar med en ny model, som tilbyder solide ændringer til det oprindelige design.

Mest af alt har EnergySling stået for skud. Gummidelen på forfoden er i denne version rykket længere tilbage på støvlen og samtidig gjort bredere. EnergySling er til for at holde din fod på plads, så snart du strammer snørebåndene.

Her er tanken, at hvis EnergySling fastlåser foden til sålen, så forhindrer den det energitab, som kommer af, at foden glider rundt i støvlen ved hver bevægelse. Ved at fastholde din fod får du dermed mere energi til resten af kampen.

EnergySlings nye bredde byder desuden på en øget følelse af stabilitet. Takket være denne teknologi får du derfor en fantastisk pasform, som følger fodens form og tilbyder en tæt følelse uden at stramme.

Det bedste fra læder og syntetiske materialer

Nitrocharge 1.0 har ligesom sin forgænger en Hybridtouch forfod. Her får du alle de gode egenskaber fra læder og syntetisk materiale, for selv om støvlen aldrig bliver lige så blød som AdiZero, føles den alligevel både tykkere og mere beskyttende. Det endda på trods af, at støvlen vejer blot 245 gram.

Takket være Hybridtouch får du den ideelle kombination mellem læderstøvlens bløde fornemmelse og det syntetiske materiales høje præcisionsniveau. Nitrocharge 1.0 er derfor utrolig god at drible med og giver dig et godt greb om bolden.

Ren sparkeflade og sål med EnergyPulse

Sålen er en klassisk SprintFrame 2.0, som du kender fra andre Adidas modeller.

Dog med den væsentlige forskel at Nitrocharge har tilføjet det såkaldte EnergyPulse – et mønster på sålen, som giver en fjedrende effekt og samtidig gør sålen mere stiv, så den modvirker det energitab, der opstår ved den normale, bløde SprintFrame.

Sålen har desuden plads til en MiCoach-chip, som kan logge statistikker fra dine kampe og fortælle dig, præcis hvor hurtigt du løber og andre sjove facts.

Støvlens knopsystem er triangulært. Det giver dig et godt greb i banen, alt imens du oplever en høj grad af mobilitet.

Snudens spidse vinkel gør det nemt at komme godt ind under bolden, og samtidig får du en ren sparkeflade, da snøresystemet er en smule skævt.

Du kan derfor sende hurtige og præcise afleveringer af sted til dine holdkammerater, alt imens du får de ideelle dribleforudsætninger.

Køb Adidas Nitrocharge 1.0 hvis:

  • Du ønsker en solid men alligevel let støvle, som yder god komfort, ren sparkeflade og eftersigende sparer på dine energireserver

Køb ikke Nitrocharge hvis:

  • Du leder efter en læderstøvle. Selv om overdelen har et par læderlignende fordele, er den ganske syntetisk skabt, og støvlerne føles derfor meget anderledes, end hvad du er vant til. Takket være sine bløde materialer byder støvlen dog på virkelig god komfort, når du har vænnet dig til den.
  • Du har en meget bred fod. Da støvlerne er af syntetisk materiale og blandt andet har et bredt gummistykke på forfoden, vil de ikke give sig synderligt meget – selv efter lang tids brug. Nitrocharge 1.0 er en bredere model end eksmpelvis AdiPure. Men passer støvlerne ikke, når du prøver dem på, kommer de højst sandsynligt aldrig til at passe dig.

Spillere der bruger Adidas Nitrocharge

På trods af at støvlen kun er et år gammel, har den allerede fået en kendt fanskare. Ud over Xabi Alonso er et par af de famøse fodboldspillere, som snører Nitrocharge om fødderne, når kampen går i gang:

  • Javi Martinez
  • Daniele De Rossi
  • Phil Jones
  • Dani Alves
  • David Silva

Adidas Nitrocharge Crazylight

Adidas Nitrocharge Crazylight

Ligesom både AdiPure, AdiZero og Predator er også Nitrocharge udkommet i en Crazylight version.

På grund af sin SprintFrame-sål har den nye model dog kun formået at fjerne 10 gram fra vægtskalaen i forhold til originalen, og den kan derfor ikke tilbyde den samme form for letvægt som de andre modeller i serien.

I Nitrocharge Crazylight har Hybridtouch materialet fået mere plads. Samtidig er EnergyPulse sløjfet til fordel for den klassiske SprintFrame, som også bruges i de andre Crazylight modeller.

Til slut er der brugt mindre Traxion-knopper for endnu en gang at få vægten længere ned.