Fire aktiviteter for den fodboldgale på en polterabend

Før et bryllup afholdes, får gommen én dag i sin ære, der ofte består af fest og farver. Mulighederne for at fejre det fremtidige ægteskab er mange, dette gælder også for den fodboldgale.

Her er fire bud på aktiviteter for den fodboldgale på en polterabend.

Der er masser af mulighed for aktiviteter, når man skal planlægge en polterabend. Det kan være frustrerende at skulle sammensætte en spændende dag, som den fremtidige gom vil huske. Derfor er der her samlet fire bud på sjove, fodbold-relaterede aktiviteter til den fodboldgale på en polterabend.

Fodboldgolf

Den først-anbefalede aktivitet er også en af de mest populære og lettest tilgængelige på listen. Fodboldgolf har gennem 2010’erne udbredt sig i Europa. En tendens der også har været at se i Danmark. Der er ingen officiel liste over antallet af fodboldgolfbaner, men hvis man leder, kan man stort set altid finde en i nærheden. Derfor er mulighederne mange, hvis man ønsker at sammensætte en tur på fodboldgolfbanen med andre aktiviteter til en polterabend.

Fodboldgolf er sporten, der blander præcisionen fra golf med teknikken fra fodbold. Principperne bag spillet er de samme som bag golf. Det gælder om at få bolden i et hul fra et start-område på banen. Den der samlet bruger færrest forsøg på at få bolden i hullerne vinder. De fleste baner er 18 huller lang, imens de længste baner kan nå op på 36 huller. Den store forskel på golf og fodboldgolf er bolden, da den lille golfbold er skiftet ud med en fodbold.

Spillet kræver fodboldevner i form af boldkontrol og teknik. Sporten kan spilles af alle, da det hverken kræver en god fysisk form eller en speciel økonomi for at kunne deltage i det konkurrerende spil. Spillet foregår i et tempo, hvor der samtidigt er tid til andre lege og spil, der kan sætte fokus på gommen og hans kommende ægteskab.

Bumper ball

Bumper ball kan bedst beskrives som en alternativ form for fodbold. En variant af fodbold der inkluderer hård kontakt i et sikkert miljø. Spillerne i kampen er iklædt store, oppustelige plastikbolde, der udfordrer både bevægelighed og motorik. Reglerne er de samme som i almindelig fodbold, udover tacklingerne kan blive lidt hårdere. Det kan de netop pga. de store oppustelige bolde, som man konstant er iklædt.

Bumper ball kan både spilles indendørs og udendørs og kan derfor passe ind i de fleste arrangementer. Det er hård, sjov og fysisk fodbold indenfor sikre rammer. På den måde vil den kommende gom stadig kunne gå på sin bryllupsdag, samtidigt med han vil kunne væltes i jorden gentagende gange i løbet af en eftermiddag.

Imens fodboldgolf kræver en bane, kan de oppustelige plastikbolde fragtes omkring og vil derfor kunne fragtes til en ønsket destination. En fodboldbane og en smule planlægning kan derfor være alt, der er behov for, hvis man ønsker at give gommen en sjov overraskelse.

Fodboldtennis

Fodboldtennis er blandt de mere simple aktiviteter på listen. Reglerne kan variere, så de minder om tennis, volley eller badminton. Hvad de alle har tilfælles er, at det gælder om at få bolden over nettet, så den lander på modstanderens side, uden at bolden rammer jorden mere end én gang. Derudover spiller fodboldelementet ind i form af, at man udelukkende må bruge fodbold-tilladte dele af kroppen. Det vil sige hænder og arme ikke er tilladt, når det gælder om at få bolden over nettet.

Aktiviteten er let tilgængelig, da det i princippet kan spilles, hvor end man har sat nettet op. Derfor kan spillet fragtes med forskellige steder hen og fungere som en overraskelse for den kommende gom. Derudover bestemmer man selv, hvor mange runder, eller i hvilket turneringsformat, man spiller i. På den måde bruger man præcis den mængde tid, som man har lyst til på det.

Udover at træne teknik og boldkontrol er fodboldtennis givende i form af underholdning. Deltagerne til polterabenden kan deles i hold og konkurrere mod hinanden. På den måde kan den fodboldgale gom have lov at vise sine fodbold-evner. Spillet bliver taget så seriøst, som man har lyst til. Det åbner derfor for heftige dyster for de engagerede konkurrencemennesker, samtidigt med der er plads til sjov.

Superligakamp

At se en Superligakamp er for mange mennesker en ugentlig begivenhed. Dog kan det være meget mere end det. Hvis gommen har en yndlingsklub, er valget af kamp nemt. Hvis ikke, kan kampen spille rollen som et sjovt fodboldled i polterabenden.

At tage på stadion er den aktivitet, der kræver mindst. Dog kan det være en af de mest givende. Der er mange kampe at vælge imellem, og der er mange klubber fordelt på danmarkskortet. Derfor er aktiviteten let tilgængelig og kræver ikke fysisk indblanding. Aktiviteten kan derfor vælges til fordel for de første aktiviteter, hvis gommen eller nogen i selskabet har fysiske udfordringer eller ikke vil risikere at komme til skade inden bryllupsdagen.

Mulighederne for kampe og billetter er mange. Flere klubber tilbyder specielle aftaler til selskab, imens stort set alle klubber tilbyder en form for VIP-billet, der inkluderer mad og drikke på stadionet. På den måde kan aktiviteten, som er den mest tidskrævende på listen, inkludere at få stillet sulten og tørsten.

Sammensætning af dagen

Der er mange måder at sammensætte dagen på, alt efter hvor meget aktiviteterne skal fylde for den fodboldgales polterabend. De tre første aktiviteter kan i princippet slås sammen, da flere fodboldgolf-baner tilbyder bumper ball og fodboldtennis som alternative aktiviteter. Derimod er Superligakampe en noget mere tidskrævende aktivitet. Dog kan man, som tidligere nævnt, planlægge spisning og øl ind i aktiviteten, hvis man planlægger at købe VIP-billetter til en kamp eller køber billetter som et selskab.

Polterabenden handler om gommen, og hvis man derfor tror, at gommen vil få mest ud af at nyde en øl, imens man konkurrerer, kan fodboldgolf eller fodboldtennis være det rigtige for en polterabend. Hvis man tværtimod søger en aktivitet med høj intensitet, hvor man får lov at svede, kan bumper ball derimod være den rigtige aktivitet. Men hvis gommen er brændende fan af en bestemt superligaklub, er den bedste mulighed garanteret et arrangeret besøg på stadion med mad, drikke og fodbold på menuen.