Fredagsfakta

Fact #1

Vidste du, at den legendariske Pelé er den yngste VM vinder nogensinde? Pelé var kun 17 år og 249 dage, så teknisk set måtte han på det tidspunkt, stadig ikke køre bil i Danmark.

Fact #2

I den modsatte ende har vi den ældste VM vinder nogensinde. Den titel løber den italienske målmand Dino Zoff med. Dino var hele 40 år og 133 dage gammel.

Fact #3

Vidste du, at Andy Selva fra San Marino, er den eneste spiller nogensinde, der har scoret et vindermål for San Marino?

San Marino vandt kampen 1-0 over Lichtenstein i 2004. I hele 121 kampe er San Marino’s kampstatistik: 1 sejr, 3 uafgjgjorte og hele 117 tabte kampe!

Fact #4

Når man hører ordene ”Antal mål pr. Kamp”, så er der garanteret mange der begynder og tænke Messi, Cristiano Ronaldo eller andre store superstjerner.

Men er der mon nogen der siger Fernando Peyroteo?

Fernando topper listen over antal mål pr. kamp, med et imponerende gennemsnit på 1,77 mål pr. kamp. Han fandt vejen til målnettet hele 331 gange, i kun 187 optrædener for Sporting Lissabon i perioden 1937 – 1949.

Nogle undrer sig nok over hvordan Messi’s antal mål pr. kamp ligger, der kan det fortælles, at Messi’s gennemsnit ligger på 0,82 mål pr. kamp.

Fact #5

Hvad har Algeriet, Ghana, Sydkorea og Saudi Arabien til fælles i fodboldverdenen?

Hvis du ikke allerede har fået fællesnævneren for disse 4 nationer, så se her.

Disse 4 nationer er de eneste, som aldrig har tabt en fodboldkamp imod England.

Fact #6

”Kan man få den i guld?” Dette giver umiddelbart ikke nogen mening, men hør bare her. Normalvis er Premier League trofæet lavet af sølv, men da Arsenal vandt trofæet i 2004/05, var trofæet lavet af guld. Arsenal er det eneste hold som har fået lov til at løfte speciel udgaven af Premier League trofæet.

Fact #7

Hvem er den eneste til at have scoret i 7 forskellige turneringer på en sæson??
Hvis du har sagt den spanske Fernando Torres, så har du fuldstændig ret. I 2013/14 sæsonen, scorede Torres for Chelsea i henholdsvis:

  • Premier League
  • Champions League
  • Europa League
  • FIFA World Club Cup
  • FA Community Shield
  • FA Cup
  • League Cup

Fact #8

Den næste ”sjove” fakta er en af de mindre sjove. Det er aldrig sjovt at blive udvist i fodboldkampe. Det er mindre sjovt at blive udvist i en VM slutrunde, men at blive udvist i en VM slutrunde kamp på sin egen fødselsdag, den er ikke sjov. Hvad der er mindre heldigt er, at Gianfranco Zola er den eneste i verden, som er blevet udvist i en slutrunde kamp og samtidig på sin fødselsdag

Fact #9

Jari Litmanen er den eneste spiller, til at have spillet landskampe i 4 forskellige årtier. Jari startede i 1989, og har derefter været på landsholdet indtil 2010.

Fact #10

Et af de største dyk på FIFA’s verdensrangliste, er et dyk på hele 95 pladser. Ved du hvilket hold der er tale om her? Hvis du sagde Malaysia, så har du fuldstændig ret. Det er sådanne dyk man håber at Danmark aldrig bliver udsat for.

Fact #11

Der er kun 7 spillere i verden som både har vundet Champions League og den sydamerikanske pendant, Copa Libertadores.
Spillerne som klarede dette er: Ronaldinho, Carlos Tevez, Walter Samuel, Cafu, Dida, Roque Junior & Juan Pablo Sorin.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar