Nu er Honduras jo ikke, hverken historisk set eller aktuelt, nogen fodbold stormagt. Alligevel er det interessant at følge den slags lande, hvor man kan se en udvikling i fodbolden – både hvad angår niveauet af spillerne og ikke mindst de resultater der opnår.

Honduras fik sin VM debut i 1982 ved VM i Spanien, hvor man faktisk kun var 1 mål fra at avancere til knock-out kampene, men måtte tage hjem efter to uafgjorte og et snævert 0-1 nederlag til Yugoslavien. Hverken Spanien eller Nordirland formåede at overvinde det mellemamerikanske land, der altså fik en mere end godkendt debut.

18 år og 6 VM slutrunder skulle der gå, inden man endnu engang befandt sig ved en slutrunde. Det gik ikke bedre, og nu er det så blevet til den 3 VM slutrunde, hvor man skal forsøge at gøre det bedre og måske få sin første VM sejr nogensinde.

Honduras VM trøje

Honduras VM hjemmebanetrøje

Honduras VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Der er jo ikke fordi, at Honduras' VM trøje, er noget unikum eller på anden måde virkeligt står ud fra resten. Man må virkeligt sige, at man har valgt et klassisk design, måske på nippet til det kedelige, designet af spanske Joma.

Farver og design

Honduras VM udebanetrøje

Honduras VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Honduras har holdt sig til flagets farver, og brugt den hvide farve som hovedfarve i et helt dækkende design, med blå kanter på ærmer og kravekanten, samt blå striber ned langs siden. Et meget klassisk design der også går igen på flere af trøjerne ved VM, bl.a. Uruguays VM trøje, Chiles VM trøje og Italiens VM trøje.

Tager vi et kig på Honduras' udebanetrøje, ser vi også en klassiker: Farverne er vendt om – dog i dette tilfælde uden hvid kravekant og ærmekant. En lidt mere interessant trøje, end hjemmebanetrøjen og man kunne jo håbe, at vi så Honduras mere i udebanetrøjen end hjemmebanetrøjen.

Honduras VM profiler

Med en VM historie som Honduras', kan det være lidt en udfordring at finde deciderede VM legender. Derfor har mit fokus været at kigge på VM 2010 og nogle af de nuværende profiler hos Honduras, samt en all time rekordholder for mellemamerikanerne.

Amado Guevara

Amado Guevara VM 2010 mod Chile

Amado Guevara VM 2010 mod Chile

Guevara er spilleren med flest landskampe for Honduras. Fra 1994 – 2010 repræsenterede han sit land ikke mindre end 138 gange, og sluttede af med VM 2010, hvor han fik to kampe som anfører.

Hans landsholdsmæssige højdepunkt må dog nok siges at være fra 2001, da Honduras profiterede på et afbud fra Argentina til Copa America. Dagen før turneringen startede, måtte Honduras træde til og der overraskede man stort, og fik en 3. plads i turneringen – med Guevara kåret som MVP.

Guevara er stadig aktiv og har gennem sin karriere, både spillet i Spanien, Mexico, Costa Rica og MLS og har gennem hele sin karriere, været en forholdsvis flittigt scorende midtbanespiller, hvilket også ses på hans 27 mål i 138 landskampe.

Maynor Figueroa

Maynor Figueroa er endnu en honduransk landsholdskæmpe, der har rundet 100 landskampe (102) og er still going strong. Har været med på landsholdet siden 2003 og var altså også med ved VM 2010 og står derfor nu foran sit andet VM.

Figueroa er uden tvivl en af de største profiler på landsholdet, med hans kæmpe rutine fra den bedste engelske række hvor han har spillet for både Wigan og aktuelt Hull, og han vil netop derfor, være en afgørende figur hvis Honduras skal gøre sig forhåbninger om, at hive den første VM sejr i land i Brasilien.

Wilson Palacios

Det måske største nuværende navn i honduransk fodbold, er Palacios. Fylder 30 under VM og har således chancen for i hvert fald yderligere et VM og kan dermed skrive sig ind i den absolutte top blandt Honduras legender.

Gør sig til daglig i engelske Stoke, og gør på den måde Figueroa selskab i den bedste engelske række. Der er nok ingen tvivl om, at Palacios var udset til at gøre sig hos en endnu større klub end Stoke City. Noget Steve Bruce der hentede Palacios til Birmingham i sin tid, i høj grad har været med til at sørge for, da han sammenlignede ham med Paul Ince.

Helt så stor bliver Palacios nok ikke, men for honduransk fodbold er der ingen tvivl om, at han også de næste 4-5 år vil være en dominerende figur på landsholdet – og måske kan være med til at skrive VM historie for Honduras.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar