Kunstgræsstøvler – prisoversigt

Du har sikkert ofte set betegnelsen AG, som betyder kunstgræsstøvler, når du har ledt efter nye fodboldstøvler. Som ordet siger, så egner støvlerne sig til kunstgræs. Vil du gerne vide mere om dem før du køber dem, kan du læse med her. Vi gennemgår blandt andet forskellen på støvler til kunstgræs og til almindeligt underlag og om du kan bruge en kunstgræsstøvle til et naturligt underlag (græs).

Forskellen på kunstgræsstøvler og firm-ground-støvler

En af de helt store forskelle er knopsystemet. De enkelte knopper er designet specifikt til det enkelte underlag. Derfor er knopperne på AG fodboldstøvler lidt mindre end knopperne på FG-støvler.

Der er ikke forskel på materialet, som støvlen er lavet af, uanset om det er AG/FG-støvler du køber. Forskellen på de to støvler er knopperne og muligvis sålen på skoen. Kunstgræs slider mere på støvler, og støvler som specifikt er lavet til kunststofbaner er derfor lavet i et materiale, som kan tåle det hårde underlag.

Nogle støvler fås til både AG/FG-underlag. Har du derfor fundet dig en støvle, som sidder fantastisk på din fod og du har kontrol over bolden når du har skoen på, så kan det være en god investering både at købe den med AG og FG-knopper.

Kan man bruge FG-støvler på kunstgræs?

Nej. Knopperne på AG-fodboldstøvler er  fodboldstøvler til kunststofbaner. Kunstgræs slider mere på dine støvler, så du bevarer dem meget bedre, hvis du vælger støvler som er designet til at bruge på kunstgræs. Knopperne her er nemlig designet, så de er mere hårdføre og kan tåle det slid, som kommer på støvlerne.

Vælg de bedste kunstgræsstøvler

Hvis du skal ud at købe et par støvler til kunstgræsunderlag, så kan du se mere i vores guide om, hvordan du vælger de bedste på markedet – og de bedste til dig.