Nike Hypervenom Phantom fodboldstøvler

Det lyder næsten som noget fra en film: Hypervenom Phantom. Et hyperfarligt fantom eller spøgelse, om man vil – som om forsvaret aldrig så skyggen af angribere, der tog dem på sengen og viste sin kynisme i kampens afgørende fase – når man mindst ventede det.

Og måske der er noget om snakken. Hypervenom siloens topmodel, giver i hvert fald de absolut bedste betingelser for at være kampafgørende, selv mod de bedste forsvarsspillere.

Er du i tvivl om, hvordan du tager det rigtige valg og køber de helt rigtige støvler? Læs min store guide, så du køber de rigtige fodboldstøvler næste gang.

Overdel

Noget af det første, man måske lægger mærke til, er placeringen af snørebåndende på Hypervenom Phantom.

Vi er vant til, at de er placeret midt på støvlen, men med Hypervenom oplever vi en støvle, hvor kontrol over bolden i skudafviklingen, er så vigtigt, at en forstørret skudflade på støvlen er et vigtigt element for en angriber.

Med snørebåndende skubbet til siden har Nike minimeret forstyrrende elementer for angriberen, og samtidig har man så gjort selve snørebåndsområdet kortere, igen for at fjerne forstyrrende elementer.

Overdelen på Phantom-modellen består af NikeSkin-teknologien, der i sin enkelthed består af tre lag:

 • Det inderste lag bringer stabilitet til foden, så den ikke rutsjer rundt i støvlen, når man som angriber, skal bevæge sig, hvor der mindst plads.
 • Det midterste lag er et lag af sammenvævede masker, der øger luftcirkulationen.
 • Øverst har vi et lag af mikrofiber.

Nike All Conditions Control er naturligvis også brugt på overdelen, så man kan være sikker på at have samme greb i bolden, uanset om det regner, sner eller er solskin.

På overfladen har Nike præsteret et mønster, der mest af alt ligner en vaffel – eller en bikage om man vil – som de kalder X-Ray, underligt nok. Den kraftige tekstur giver ekstra friktion mod bolden og dermed øget kontrol over bolden, samt mulighed for at give bolden lidt ekstra skru ved skud eller afleveringer.

Støvlens indre

Phantom-modellen er bygget på X1.1-læsten, som giver en god pasform til de fleste fødder. Dog skal man lige være opmærksom på, at støvlensnuden er en anelse smal, hvilket kan udelukke personer med meget brede fødder.

X1.1-læsten giver en rigtig god bevægelighed til foden. Kombineret med Dynamic Support-skelettet, der giver stabilitet til foden, samt en såkaldt “letvægts anatomisk” PE indersok, får du en meget naturlig følelse, når du tager støvlen på.

Sål

Ligesom Magista Obra og Opus er sålen på Hypervenom Phantom lavet af det såkaldte PEBAX-materiale, der er en nylon- og glasblanding. Det garanterer en super fleksibilitet, så man som angriber har maksimale muligheder for bevægelighed i de små rum.

Sålen består yderligere af to såkaldte torsionsbarer, det vil sige to snoede barer fra tå til hæl der både giver øget overførsel af kraft, når du sætter af, men samtidig formår at give dig ekstra stabilitet.

Knopsystemet består af 12 knopper, fordelt med 4 koniske knopper på hælen, 3 koniske knopper i hver siden på forfoden, samt 2 “bladede” knopper, som også sidder på forfoden.

De koniske (runde) knopper giver dig maksimal fleksibilitet, når du foretager hurtigere vendinger, mens de to bladede knopper på forfoden øger din stabilitet, når du skal op og ned i fart.

Det sidste, der er værd at nævne vedrørende sålen, er, at Nike har implementeret deres Split-Toe teknologi. Det ses som en form for “tunge” fra spidsen af støvlen, og til midten af forfoden cirka.

Split-Toe giver større forskel i tryk og afsæt mellem inder- og yderside på foden. På den måde udnytter du bedre den kraft, du bruger når du sætter af.

Vælg Nike Hypervenom Phantom hvis…

… du er angriber og mener det seriøst. Nike er gået all-in på udviklingen af støvlen til angribere, og med Phantom får du en støvle, der på alle områder giver dig de bedste forudsætninger for at blive endnu mere giftig foran mål.

Forskellene mellem de tre støvler i Hypervenom siloen er ikke så stor som i andre siloer. Derfor bør man nok også overveje, om man spiller på så højt et niveau, at det giver mening at vælge topmodellen.

Vælg IKKE Nike Hypervenom Phantom hvis…

… du ikke er topseriøs på alle parametre med din fodbold. Er du ikke divisionsspiller eller eliteungdomsspiller, skal det kun være for værdien af at kunne prale overfor dine venner, at de køber Hypervenom Phantom.

Som almindelig hyggespiller vil du formentlig ikke kunne udnytte alle egenskaberne ved støvlen, og det vil være prismæssigt mere fornuftigt at gå et trin eller måske to ned af rangstigen.

Hvem benytter Nike Hypervenom?

Neymar bruger Nike Hypervenom Phantom

Neymar er topnavnet, der repræsenterer Hypervenom-siloen. Støvlen er udviklet i samarbejde med den brasilianske superstjerne samt en række andre stjerner, som for eksempel Rooney og ikke mindst Zlatan Ibrahimovic.

Derudover er der naturligvis en række andre stjerner, der benytter Hypervenom Phantom. Både angribere og kreative og en enkelt keeper:

 • Neymar
 • Wayne Rooney
 • Daniel Sturridge
 • Robert Lewandowski
 • Danny Welbeck
 • Isco
 • Wesley Sneijder
 • Júlio César