Nike Hypervenom Phantom fodboldstøvler

Det lyder næsten som noget fra en film: Hypervenom Phantom. Et hyper farligt fantom, eller spøgelse om man vil – som om forsvaret aldrig så skyggen af angribere, der tog dem på sengen og viste sin kynisme i kampens afgørende fase – når man mindst ventede det.

Og måske der er noget om snakken. Hypervenom silloens topmodel, giver i hvert fald de absolut bedste betingelser, for at være kampafgørende, selv mod de bedste forsvarsspillere.

Er du i tvivl om, hvordan du tager det rigtige valg, og køber de helt rigtige støvler? Læs min store guide, så du køber de rigtige fodboldstøvler næste gang.

Overdel

Noget af det første, man måske lægger mærke til, er placeringen af snørebåndende på Hypervenom Phantom.

Vi er vant til, at de er placeret midt på støvlen, men med Hypervenom oplever vi en støvle, hvor kontrol over bolden i skudafviklingen, er så vigtigt, at en forstørret skudflade på støvlen, er et vigtigt element for en angriber.

Med snørebåndende skubbet til siden, har Nike minimeret forstyrrende elementer for angriberen – og samtidig har man så gjort selve snørebåndsområdet korteret, igen for at fjerne forstyrrende elementer.

Overdelen på Phantom modellen, består af NikeSkin teknologien, det i sin enkelthed er tre lag:

 • Det inderste lag, bringer stabiliteten til foden, så den ikke rutsjer rundt i støvlen, når man som angriber, skal bevæge sig hvor der mindst plads.
 • Det midterste lag, er et lag af sammenvævede masker, der øger luftcirkulationen.
 • Øverst har vi et lag af mikrofiber.

Nike All Conditions Control, er naturligvis også brugt på overdelen, så man kan være sikker på, at have samme greb i bolden, uanset om det regner, sner eller er solskin.

På overfladen, har Nike præsteret et mønster, der mest af alt ligner en vaffel – eller en bikage om man vil – som de kalder X-Ray, underligt nok. Den kraftige tekstur, giver ekstra friktion mod bolden, og dermed øget kontrol over bolden, samt mulighed for at give bolden lidt ekstra skru ved skud eller afleveringer.

Støvlens indre

Phantom modellen, er bygget på X1.1 læsten, som giver en god pasform til de fleste fødder. Dog skal man lige være opmærksom på, at støvlensnude, er en anelse smal, hvilket kan udelukke personer med meget brede fødder.

X1.1 læsten giver en rigtig god bevægelighed til foden. Kombineret med Dynamic Support skelettet, der giver stabilitet til foden, samt en såkaldt “letvægts anatomisk” PE indersok, får du en meget naturlig følelse når du tager støvlen på.

Sål

Ligesom Magista Obra og Opus, er sålen på Hypervenom Phantom, lavet af det såkaldte PEBAX materiale, der er en nylon og glas blanding. Det garanterer for super fleksibilitet, så man som angriber, har maksimale muligheder for bevægelighed i de små rum.

Sålen består yderligere af to såkaldte torsionsbarer – dvs. to snoede barer – der både giver øget overførsel af kraft, fra din tå til din hæl, når du sætter af, men samtidig formår, at give dig ekstra stabilitet.

Knopsystemet består af 12 knopper, fordelt med 4 koniske knopper på hælen, 3 koniske knopper i hver siden på forfoden, samt 2 “bladede” knopper også på forfoden.

De koniske (runde) knopper, giver dig maksimal fleksibilitet når du foretager hurtigere vendinger, mens de to bladede knopper på forfoden, øger din stabilitet når du skal op og ned i fart.

Det sidste der er værd at nævne vedr. sålen er, at Nike har implementeret deres Split-Toe teknologi. Det ses som en form for “tunge” fra spidsen af støvlen, og til midten af forfoden cirka.

Split-Toe giver større forskel i tryk og afsæt mellem inder- og yderside på foden. På den måde udnytter du bedre den kraft du bruger når du sætter af.

Vælg Nike Hypervenom Phantom hvis…

… du er angriber og mener det seriøst. Nike er gået all-in, på udviklingen af støvlen til angribere, og med Phantom får du en støvle der på alle områder, giver dig de bedste forudsætninger for at blive endnu mere giftig foran mål.

Forskellene mellem de tre støvler i Hypervenom siloen, er ikke så stor som i andre siloer. Derfor bør man nok også overveje, om man spiller på så højt et niveau, at det giver mening at vælge topmodellen.

Vælg IKKE Nike Hypervenom Phantom hvis…

… du ikke er top seriøs på alle parametre med din fodbold. Er du ikke divisionsspiller, eller elite ungdomsspiller, skal det kun være for værdien af, at kunne prale overfor dine venner, at de køber Hypervenom Phantom.

Som alm hyggespiller specielt, vil du formentlig ikke kunne udnytte alle egenskaberne ved støvlen, og det vil være prismæssigt mere fornuftigt, at gå et trin, eller måske to, ned af rangstigen.

Hvem benytter Nike Hypervenom?

Neymar bruger Nike Hypervenom Phantom

Neymar er topnavnet der repræsenterer Hypervenom siloen. Støvlen er udviklet i samarbejde med den brasilianske superstjerne, samt en række andre stjerne som f.eks. Rooney og ikke mindst Zlatan Ibrahimovic.

Derudover er der naturligvis en række andre stjerner, der benytter Hypervenom Phantom. Både angribere og kreative, og en enkelt keeper:

 • Neymar
 • Wayne Rooney
 • Daniel Sturridge
 • Robert Lewandowski
 • Danny Welbeck
 • Isco
 • Wesley Sneijder
 • Júlio César