Nike Hypervenom Phatal fodboldstøvler

Vi går fra “Spøgelse/fantom” til “Dødbringene”, med den første nedgradering i Hypervenom siloen. Lidt dobbelt op på at være en giftig angriber, men der understreger i hvert fald, at Phatal også er en støvle, der giver rigtig gode muligheder for, at være farlig for modstanderne.

Forskellen mellem Phantom og Phatal er ikke så store, som man ser det på mange andre nedgraderinger i andre siloer. Den mest markante forskel, ligger i overdelen på støvlen. Resten af støvlen er mere eller mindre bygget på samme måde, som Phantom.

Overdel

Overdelen består stadig NikeSkin teknologien, men i stedet for tre lag materialer, er Phatal konstrueret således, at NikeSkin omslutter Nikes KangaLite materiale. Det er også med til at give en tyndere overdel.

Så man får fordelene af NikeSkin, altså et godt greb i bolden, men komforten er nedgraderet en smule – uden at det dog bliver markant dårligere, mens den tyndere overdel, også er med til at holde vægten nede.

Kigger man på overfladen, ser man også også, at teksturen fra Phantom, er mere eller mindre væk, i hvert fald når man stille de to støvler lige overfor hinanden.

Den mindre tekstur, giver naturligvis mindre kontrol over bolden, og mindsker også de gode muligheder Phantom gav, for at sætte ekstra skru i bolden, ved skud og afleveringer.

Støvlens indre

Phatal er bygget på nøjagtig samme læst, nemlig X1.1. Pasformen holdes på den måde ens, og man får en ensartet fornemmelse af stabilitet og fleksibilitet med brug af samme materialer inden i støvlen.

Et rigtig godt udtryk for, at Phatal er en virkeligt god støvle, specielt når man tager prisen i betragtning – sammenlignet med prisen for Phantom.

Sål

Der er minimal forskel på sålen fra topmodellen til den første “take-down” som de kaldes, eller nedgraderinger som man nok ville kaldet det, på dansk.

Opsætningen af knopper er præcis den samme, og Phatal har også Split-toe teknologien på forfoden.

Finish er minimalt bedre på Phantom, og ellers er det kun rent designmæssige forskelle omkring farver f.eks., som man lægger mærke til.

Vælg Nike Hypervenom Phatal hvis…

… du gerne vil have en super støvle, men ikke ønsker at bruge i omegnen af 1.600 kr. Faktisk kan man som udgangspunkt spare omkring 50% på at vælge Phatal frem for Phantom – og forskellen er ikke i nærheden af, at ligge på en halvt så god støvle.

Hypervenoms første take-down model, er en af de bedste take-down modeller på markedet, så når man kan spare rigtig mange penge, på at vælge den frem for topmodellen, skal man have et rigtig godt argument for ikke at vælge den.

Vælg IKKE Nike Hypervenom Phatal hvis…

… man har et rigtig godt argument for at købe Phantom. Måske du ønsker lige det sidste kontrol over bolden, med Phantoms mere markante mønster i overfladen, eller man ønsker den lidt bedre komfort, som Phantom kan tilbyde.