Nike Magista Obra fodboldstøvler

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

At løbe rundt i strømper på en fodboldbane, er generelt ikke en god idé. Med Magista introducerede Nike et nyt begreb til fodboldstøvler: “A sock-like feel” – altså en fornemmelse af, at man ikke har fodboldstøvler på, men bare strømper.

Formålet er naturligvis, at give spilleren, en langt mere naturlig kontakt med bolden, så man som spiller, har mere kontrol over bolden samtidig med, uanset hvor meget eller hvor lidt plads man har og hvor hurtigt man bevæger sig.

Magista Obra, blev den første støvle fra Nike, der “tilbød” den følelse – skarp efterfulgt af Nike Mercurial Superfly.

Som med alle andre af Nikes topmodeller, er Obra fyldt med de nyeste teknologier, som det kræves, hvis man vil give verdensstjernerne en grund til at bruge støvlen.

Som allerede nævnt, arbejder Nike med tre hovedområder på Magista kollektionen, for at give playmakeren optimale betingelser: Fit, Touch og Traction.

Er du i tvivl om, hvordan du tager det rigtige valg, og køber de helt rigtige støvler? Læs min store guide, så du køber de rigtige fodboldstøvler næste gang.

Fit – tynd støvle med god støtte til foden

Det første man lægger mærke til er, at støvlen er blevet forlænget, så den gå et stykke op over anklen. Noget Nike har døbt “Dynamic Fit Collar”.

Formålet er bedre overførsel af kraft fra den nederste del af benet, via anklen og ned i foden vha. et bedre pasform og støtte til hele foden som en samlet enhed.

Nike benytter samme læst, som Tiempo og Hypervenom, nemlig GF13, hvilket giver en fleksibel pasform, der sammen Nikes Flyknit teknologi, gør at støvlen kan tilpasse sig forskellige fodstørrelser.

Den tynde støvle, kunne godt give indtryk af, at der mangler støtte til foden, men med brugen af Brio Cables, formår Nike faktisk, at give foden nok støtte, når man laver retningsskift, og samtidig forsøger at bevare boldkontrollen.

Touch – total kontrol i små rum

En playmaker kan ikke forvente meget plads, når man skal være kreativ mellem venner og fjender på midten af banen – og samtidig skal bevare bolden under kontrol. Her har Nike virkeligt valgt at gå all-in, i forskellige teknologier.

En overdel af et tyndt lag Flyknit, giver en god føling mellem fod og bold, sammen med NikeSkin og All Conditions Control, der hhv. holder vand ud og giver optimalt boldgreb i al slags vejr.

Derudover har Nike lagt et tyndt lag af fintnettede masker, et såkaldt “Mesh layer”, i støvlens overdel, lægger yderligere til støvlens greb i bolden.

Sidst men ikke mindst, giver kombinationen af Flyknit, NikeSkin, ACC og så Brio Cables, en overflade med en mønstret tekstur, der nærmest minder om en konisk 3D overflade, hvilket giver øget friktion mellem støvle og bold = øget boldkontrol.

Den øgede friktion, som følge af Brio Cables, giver samtidig den sideeffekt, at men kan give bolden lidt mere skru ved afleveringer og skud på mål.

Læg dertil, at støvlen ikke har nogen pløs, så denne ikke forstyrrer ved skud, mens støvlens indre beklædning, er med til at minimere smerten i foden, ved afslutninger, specielt ved hårde skud på mål.

Traction – til hurtige vendinger i små rum

Greb i banen. Vigtigt for enhver fodboldspiller, men specielt vigtig for en playmaker, der bevæger sig i små rum, med konstante justeringer i fart, mens man forsøger at finde åbninger i modstanderens forsvar.

Det har Nike naturligvis også tænkt ind i Magista kollektionen, og Obra modellen har naturligvis fået alle tænkelige muligheder for, at give spilleren de optimale betingelser.

Sålen består af PEBAX, en nylon sål, samt primært koniske (runde) knopper, da netop runde knopper giver muligheder for hurtige vendinger. Støvlen har dog tre “bladede” knopper midt under forfoden, for at hjælpe med både acceleration og deceleration.

Sidst men ikke mindst, har Nike arbejdet med, at fjerne det man kalder “mechanical flex” i sålen, som ellers nærmest tvinger foden til at bøje det samme sted, uanset hvilken bevægelse man er i gang med. Det øger fleksibiliteten i støvlen, så man som spiller, har endnu bedre kontrol over sin balance.

Køb Magista Obra hvis du…

… er en kreativ spiller, der mener det seriøst med din fodbold. Obra er topmodellen blandt Magistas, og dermed også den dyreste, men giver dig samtidig så utroligt mange teknologier, lige til at udnytte og dermed gøre dit spil bedre, at de for den seriøse spiller, bestemt kan være alle pengene værd.

Jeg vil sige, at er du divisionsspiller, eller har ambitioner om at blive det, eller er du en seriøs ungdomsspiller, kan Magista Obra være støvlen, der giver dig lige 5% ekstra – og alt tæller i den skarpe konkurrence.

Køb IKKE Magista Obra hvis du…

… blot spiller for sjov – eller hvis du ikke er en kreativ midtbanespiller. I så tilfælde er der andre støvler der er langt mere egnede.

Magista Obra er en lækker støvle, men som nævnt også den dyreste i kollektionen, og du skal derfor overveje grundigt, om du kan udnytte alle dens teknologier optimalt, inden du lægger pengene på disken.

Hvem benytter Nike Magista Obra?

Andres Iniesta i Nike Magista Obra

Andres Iniesta, er Nike Magistas absolutte frontfigur. Det var Barcelona-spilleren, der var med på presseseancen, da Magista blev lanceret, og han har ligeldes være med i udviklingsfasen, siden starten i 2010.

Iniesta er prototypen på den type af spiller, Magista er udviklet til: Boldsikker, kreativ og i stand til at kombinere det hele, selv i små rum. Men Iniesta er ikke den eneste stjerne der benytter Magista Obra:

  • Mario Götze
  • Paul Pogba
  • Christian Eriksen

At Magista ikke kun er for de kreative spillere, beviser listen over spillere, der ikke holder til den på den centrale midtbane normalt, men som allige benytter Obra modellen:

  • David Luiz
  • Joe Hart
  • Thiago Silva