Nike Tiempo Legacy fodboldstøvler

Kigger vi på forskellen mellem Tiempo Legend V, og den første nedgradering i form af Tiempo Legacy, finder vi ikke virkeligt mange forskelle.

Kigger vi på prisforskellen, mellem de to modeller, vil forskellene måske virke mindre, for der er ikke op til 50% forskel i kvaliteten mellem de to modeller, som der er på prisen.

Overdel

Præcis som med Legend V, består overdelen på Legacy modellen af tre lag:

  • Kalveskindslæder øverst. Ikke helt det samme som kængurulæder, men stadig en rigtig god læder, med masser af kvalitet.
  • Et lag af et fintmasket net (Mesh).
  • Et nederste lag, lavet i Nikes Tricot Weave materiale, der føles som ruskind på undersiden.

Overdelen er dog ikke belagt med Nikes All Conditions Control, hvilket giver et lidt dårligere greb i bolden, specielt i vådt vejr.

Ellers ser vi også Hypershield teknologien på Legacy og stadig en virkelig blød støvle, der yder virkelig god komfort til foden.

Støvlens indre

Også Legacy er bygget på X1.1 læsten, så du skal altså også være opmærksom på den lidt smallere spids her.

Nike har flottet sig, og udstyret Legacy modellen, med deres Dri-Fit teknologi for, at optimere transporten af sved væk fra foden og ud af støvlen. Noget vi ikke ser på Legend V modellen.

Det er stadig en EVA sål af blødt skum, og kan naturligvis også tages ud. Til gengæld er der hverken perforeringer i sålen, ej heller det såkaldte Poron materiale på hæl eller forfod.

Sål

Forskellen på sålen ligger i en lidt dårligere finish og derudover er det tværgående split som vi så på Legend V, tykket lidt længere mod midten. Split-Toe teknologien finder vi dog stadig på Legacy modellen.

Det er stadig en sål bygget i TPU materialet, med samme opsætning af knopper, med fire på hælen og 11 på forfoden, heraf 3 bladede for bedst mulige greb, under acceleration og nedbremsning.

Hæl

Det er stadig en stærk og solid hæl, som vi finder på Legacy modellen. Det er dog ikke TPU materiale den er bygget af, og man har valgt at bruge et syntetisk stof i hælen, modsat på Legend.

Vælg Nike Tiempo Legacy hvis…

… du både er prisbevidst, men også vil have kvalitet. Du kan spare næsten 50% i pris, ved at gå ned fra Tiempo Legend V, til Tiempo Legacy modellen, uden at gå noget der ligner 50% ned i kvalitet.

Legacy er det man kunne kalde en klassisk “god til prisen” støvle, hvor man godt ved, at man giver lidt ekstra prismæssigt, men samtidig er garanteret en super støvle.

Du kan sagtens bruge Tiempo Legacy, selvom du er seriøs omkring din fodbold, det er ikke kun Legend V der er anvendelig på det niveau.

Vælg IKKE Nike Tiempo Legacy hvis…

Det er faktisk lidt svært at finde argumenter for, ikke at købe Tiempo Legacy. Det er som om, Nike har formået at lave en støvle, der bare passer de fleste prismæssigt, samtidig med at det ikke er en klassisk “take-down” (nedgradering) model, hvor man kan mærke tydelig forskel i kvalitet.

Så det primære argument for IKKE at vælge Tiempo Legacy er, hvis du er angriber, playmaker eller Cristiano Ronaldo klon, og ønsker at gå All-in på kvalitet og teknologier, skal man ikke vælge hverken Tiempo siloen i sig selv, eller Legacy specifikt.