Nike Tiempo Legend fodboldstøvler

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Det er egentlig lidt pudsigt. Med de tre andre siloer, fremstår Nike som nytænkene, innovativ og modig. Man viser med virkeligt tydelige tegn, at man forstår at videreudvikle fodboldstøvler, så vi altid ser nye og bedre støvle komme til verden.

Med Tiempo siloen, er det dog som om, at Nike stædigt holder fast i, at der skal være én silo, der hos de fleste spillere, vil være forbundet med “sådan har fodboldstøvler altid været”.

Nike Tiempo er naturligvis ikke en gammel og sløv vare. Vi er nu så langt som i version 5 af Nike Tiempo Legend, der udkom så sent som i December 2013, og støvlen gennemgår konstant en udvikling.

Men både af udseende og af følelse når man stikker foden i støvlen, er den uden tvivl den støvle fra Nike, der minder mest om det de fleste af os forbinder med en fodboldstøvle.

Samtidig er Tiempo siloen, den eneste silo, der ikke er lavet med en specifik position på banen for øje. Heller ikke selvom det er den foretrukne støvle blandt de defensive spillere.

Er du i tvivl om, hvordan du tager det rigtige valg, og køber de helt rigtige støvler? Læs min store guide, så du køber de rigtige fodboldstøvler næste gang.

Overdel

Overdelen består af tre lag:

 • Kængurulæder øverst, med en belægning af All Condition Control, der er med til at gøre støvlen blød og samtidig giver optimalt greb i bolden og holder indersiden tør.
 • Et lag af et fintmasket net (Mesh).
 • Et nederste lag, lavet i Nikes Tricot Weave materiale, der føles som ruskind på undersiden.

Som en tilføjelse til den lækre overdel, har Nike Hypershield teknologi, der er med til at mindske indtaget af mindre fugt i støvlen.

Pløsen er meget blød, og har samtidig indbygget det såkaldte Memory Foam materiale, der tilpasser sig din fodform, mens du spiller, og slides langsommere. Altså sammen en del af af Nikes forsøg på, at give dig en støvle med komfort i højsædet.

Som det sidste lille touch til overdelen, kan man på siden se små perforeringer (huller) i materialet. Dermed øges åndbarheden i kængurulæderet således, at det naturlige materiale kan tørre hurtigere. En klassisk udfordring for naturlige materialer.

Støvlens indre

Støvlen er bygget på samme læst som Nike Hypervenom, altså X1.1 læsten. Det giver en god pasform til de fleste fødder, men med en lidt smallere forfod.

Tager vi et kig ind i støvlen, vil vi første og fremmest lægge mærke til sålen.

Sålen kan tages ud af Nike Tiempo Legend V, og når man gør det ser man en sål der igen underbygger komforten i støvlen. Det er en såkaldt EVA sål af blødt skum, hvilket vil sige, at sålen er stærk, holdbar, vandtæt og ikke mindst fleksibel og blød.

Yderligere består sålen af et såkaldt Mesh lag, og har gennemgående perforeringer over hele fladen, for maksimal ventilation til foden.

Og så har Nike krydret sålen med Poron dele på både hæl og forfod, så du får den bedste beskyttelse, med et meget stødabsorberende materiale.

Sål

Ydersålen består af det såkaldte TPU materiale, som er slidstærkt og fleksibelt, og dermed giver dig en sål du kan stole på og bevæge dig frit i.

Sammensætningen af knopper, minder om en blanding af knopperne på Nike Magista og Nike Mercurial.

En blanding af fire knopper på hælen, der er bladede og 8 blandede (bladede + runde) knopper på forfoden og så tre bladede knopper midt på forfoden, for optimalt greb under acceleration og opbremsning.

Legend V er også begavet med Split-Toe teknologien på sålen, der er med til at fordelen trykket på hhv. inder- og yderside af foden optimalt.

Sidst men ikke mindst, har Nike tilføjet yderligere et “split”, denne gang på tværs af støvlen, midt på forfoden. Formålet er endnu mere fleksibilitet, og kombineret med Split-Toe der går på langs af støvlen, kan man næsten sige, at Nike Tiempo Legend V, er fleksibel i alle fire verdenshjørner.

Hæl

For ligesom at understrege målet om maksimal komfort i støvlen, og som beskyttelse til både defensive og offensive spillere i nærkampene, har Nike bygget hælen i samme TPU materiale som sålen.

Det giver en stærk og solid hælkappe, der beskytter spillerne rigtig godt mod hård tacklinger og nærkampe.

Vælg Nike Tiempo Legend hvis…

… hvis du enten er forsvarsspiller, eller godt kan lidt det lidt gammeldags fit som en Nike Tiempo støvle giver dig. For nogle kan støvler som specielt Nike Magista og Nike Mercurial, være for meget af det gode, og med Nike Hypervenom som en støvle meget dedikeret til angribere, kan Tiempo siloen, være den bedste løsning.

Er du top seriøs og mener det alvorligt med din fodbold, og matcher nogle af kriterierne nævnt ovenfor, så er Tiempo Legend V et virkeligt godt valg.

Vælg IKKE Nike Tiempo Legend hvis…

… hvis hygger dig med din fodbold, sammen med kammeraterne, men ikke har ambitioner om at drive det til mere, er en støvle til næsten det dobbelte af det næstbedste, måske over grænsen.

Du vil formentlig heller ikke kunne udnytte alle de små spidsfindigheder, som er en del af støvlen. Eller mærke forskel på, om den ene eller anden teknologi er anvendt.

Hvem benytter Nike Tiempo?

Det hele startede i 1994, hvor bl.a. både Paolo Maldini og Romario bar den første udgave af Nike Tiempo støvlen, under VM finalen i USA.

I 2006, var Ronaldinho så den første spiller, hvor man havde bygget en støvle specielt til én given spiller, og haft den spiller med undervejs i udviklingen af støvlen.

I dag ser vi så, et væld af topspillere anvende Nike Tiempo, lige fra den klassiske hårde forsvarer, henover backs, til playmakere og angribere:

 • Sergio Ramos
 • Gerard Piqué
 • Carlos Tévez
 • Ronaldinho
 • Ashley Cole
 • Andrea Pirlo
 • Laurent Koscielny
 • Branislav Ivanovic
 • Francesco Totti
 • Calum Chambers