Puma evoPower fodboldstøvler

Puma evoPower er blevet erstattet af Puma Future »

I januar 2014 offentliggjorde Puma deres erstatning for PowerCat-serien, da de lancerede evoPower støvlen. Med hjælp fra Cesc Fabregas, Marco Reus, Mario Balotelli og Thierry Henry blev støvlen vist frem med sloganet: Scor på alle skud.

EvoPower er en af Pumas tre serie af fodboldstøvler, og den findes i flere udgaver:

Puma har i udviklingen af støvlen haft fokus på, at den skal følge fodens naturlige bevægelser for at:

  • Gøre det nemmere at placere bolden
  • Give styrke i sparket

Det lyder måske simpelt, men Puma fandt faktisk ud af i deres research, at støvler generelt manglede fleksibilitet for, at foden fik maksimal frihed til at bøje så naturligt som muligt. Derfor har Puma fyldt støvlen med teknologi, og det har givet en power-støvle uden sammenligning.

Kombinationen af styrke og præcision skal gerne få støvlen til at leve op til sloganet om at score på alle skud.

Puma evoPower 1.2

Puma EvoPower 1.2

Puma EvoPower 1.2

Puma evoPowers topstøvle blev oprindeligt lanceret i en evoPower 1-udgave, men den er allerede blevet opdateret, så den nu hedder 1.2.

Puma har studeret, hvordan foden ser ud, når man sparker til en bold uden at have støvler på, og den bevægelse er der givet plads til i evoPower-støvlen.

Så du får følelsen af friheden af at sparke uden støvle, men får samtidig støvlens beskyttelse. Og det er vist meget rart, når der er 22 mand på banen.

Puma har proppet støvlen med deres seneste nye teknologi, så du får:

  • AdapLite: Støvlens overdel er lavet af et strækbart mikrofiber materiale, som giver plads til, at foden kan bøje så meget som muligt.
  • AccuFoam: Skum i overdelen, som giver en blød og glat overflade at sparke med.
  • Pebax sål med GSF (Gradual Stability Frame): Reducerer vægten og giver god fleksibilitet i støvlens sål.

Derudover giver sammensætningen af knopperne øget stabilitet og manøvredygtighed. Puma har også brugt sin EverFit konstruktion for at give støtte i hele støvlen, og den sørger for, at støvlen holder formen over tid. Hælen er desuden speciallavet, så den er blød og giver bedre mulighed for bevægelse.

Puma EvoPower 1.2

Hælen på Puma EvoPower 1.2.

Alle teknologier, som er lagt i denne støvle, er udvalgt for at give dig styrke i dit skud. Den specielle overdel og sål giver din fod plads til at bøje naturligt.

Støvlens snørebånd er sat skævt for at give en renere sparkeflade, og så giver skumpuderne (AccuFoam) en fjedrende effekt, som giver bolden ekstra fart. Der er også GripTex på støvlen, som giver en bedre boldfornemmelse i alt slags vejr. Støvlen er altså ideel, hvis du er angriber eller godt kan lide at sparke.

Særlige udgaver

Puma evoPower er udkommet i nogle særudgaver, som nogle af verdens bedste spillere står bag. Både Cesc Fabregas fra Chelsea og Mario Balotelli fra Liverpool har givet deres bud på en personlig støvle.

Cesc Fabregas’ støvle er holdt i blå farver, og hans initialer og nummer er blevet printet på i et gennemsigtigt materiale, der gør støvlen super lækker at se på. Den er dog ikke lige til at få fat på – Puma har kun lavet 400 par af denne støvle i hele verden.

Mario Balotelli har valgt at hylde sit hjemland Italien i sin udgave af evoPower. Støvlerne har derfor hver sin farve – den ene er rød, den anden er grøn. Derudover er der ord fra nogle af Balotellis tatoveringer: Professionalism (professionalisme), endeavour (udholdenhed) og humility (ydmyghed).

Også Mario Balotellis støvle er kun lavet i 400 eksemplarer i hele verden.

Hvem spiller i støvlen?

Ud over Cesc Fabregas og Mario Balotelli, så løber Marco Reus og Yaya Toure også rundt i denne støvle. Det samme gjorde Thierry Henry, inden han stoppede sin karriere.

Køb den hvis du…

… er typen, der afslutter. De her støvler er lavet til angriberen eller midtbanespilleren, der sparker på mål. Hvis du vil have en støvle med styrke i, så er det her virkelig den rigtige.

Køb den ikke hvis du…

… spiller i forsvaret, selvom spillerne, der bruger støvlen, vidner om, hvor alsidig den er, så er den i høj grad lavet til angriberen eller midtbanespilleren.

Puma evoPower 2.2

Puma EvoPower 2.2

Puma EvoPower 2.2

Den næste støvle i evoPower-rækken er Puma evoPower 2.2. Det er lillebroren til topmodellen, og den har mange af de samme teknologier, som den dyrere topmodel.

Hvad får du?

Puma har beholdt en stor del af teknologien i denne støvle – faktisk mere end man kunne forvente. Du får altså stadig:

  • GSF – Gradual Stability Frame: Er med til at gøre støvlen fleksibel.
  • AccuFoam: Skum i overdelen af støvlen, der giver en blød og glat overflade.

EverFit konstruktionen sidder ligesom på evoPower 1.2 på støvlens yderside og giver dig en stabil støvle. Overdelen er også belagt med GripTex, som giver en god boldfornemmelse uanset vejret. Kombinationen af knopper på sålen er også den samme på de to støvler.

Puma EvoPower 2.2

På Puma EvoPower 2.2 er der en god sparkeflade.

Hvad er anderledes?

Modsat evoPower 1.2 så er EverFit konstruktionen på denne støvle syet på og ikke en integreret del af overdelen. Overdelen er desuden lavet i et syntetisk materiale og ikke lavet i det strækbare AdapLite-materiale. Samtidig er bunden konstrueret anderledes, og det betyder alt i alt, at Puma evoPower 2.2 ikke er ligeså fleksibel som 1.2.

Køb den hvis du…

… vil spare lidt på støvlen i forhold til topmodellen. De minder utroligt meget om hinanden, men der er en væsentlig prisforskel. Den er god til den ambitiøse spiller, der dog ikke vil bruge alt for mange penge på sin støvle.

Køb den ikke hvis du…

… vil have følelsen af en støvle, der giver din fod plads til at bevæge sig så naturligt som muligt. Fleksibiliteten i denne støvle er nemlig ikke på højde med topmodellen, så du går glip af noget af den særlige barfodsfølelse i denne udgave.

Puma evoPower 3.2

Puma EvoPower 3.2

Puma EvoPower 3.2

Puma evoPower 3.2 er den næste i rækken i serien og er altså en tand ned af rangstigen. Støvlen har dog fortsat nogle af de samme elementer, som de bedre og dyrere modeller i serien. EvoPower 3.2 er designet ud fra samme koncept som Puma evoPower 1.2 og 2.2, og den ligner de andre modeller.

Beskytter mod slag

Overdelen er lavet i et syntetisk materiale og er belagt med GripTex, som er en belægning, der giver bedre boldfornemmelse, selv når det regner. Overdelen er desuden polstret på samme måde som de to andre modeller, og det er med til at øge beskyttelsen mod slag og skader.

Puma EvoPower 3.2

Puma EvoPower 3.2 er klar til en god inderside.

Ren sparkeflade

Knopperne er sammensat som på de to øvrige modeller, og den kombination giver stabilitet og god mulighed for at bevæge sig. Snørebåndet sidder på evoPower 3.2 skævt for at give dig en renere sparkeflade. Det giver dig et mere præcist spark, som er en af fordelene ved denne serie.

Køb den hvis du…

… vil have en god støvle til rimelige penge. Puma evoPower 3.2 er en god all-round støvle til mange niveauer og stadig med fokus på at få styrke og præcision ind i dine skud.

Køb den ikke hvis du…

… vil have en lidt mere avanceret støvle. Denne model indeholder ikke de samme teknologier og fordele, som de dyrere modeller i serien. Så hvis du gerne vil have den fulde effekt af en power-stølve, så skal du vælge en af de andre.

Puma evoPower 4.2

Puma EvoPower 4.2

Puma EvoPower 4.2

Rykker vi længere ned i Pumas evoPower-serien, så støder vi på evoPower 4.3, som er den billigste støvle i serien. Udseende og design ligner de andre evoPower modeller, og der er også andre egenskaber i denne støvle, som matcher de øvrige.

Overdelen er i et syntetisk materiale som Puma evoPower 2.2 og 3.2, og støvlen er som de øvrige modeller belagt med GripTex. GripTex giver en god boldfornemmelse i både regn og tørvejr.

Støvlen er lavet til spillere, der gerne vil have en let og behagelig støvle, som giver styrke og mere præcision i sparkene.

Køb den hvis du…

… spiller på et niveau, hvor du mest af alt bare skal have en støvle. Denne støvle er dog designet efter samme tanker, som de dyrere støvler i serien, og ideen om at give dig mere styrke og præcision lever også i evoPower 4.2.

Køb den ikke hvis du…

… vil have en støvle, der virkelig kan give dig noget ekstra på banen. Så skal du have fat i en af de andre modeller i serien.