Puma evoSpeed fodboldstøvler

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Puma evoSpeed blev lanceret i forbindelse med EM 2012 og er en erstatning for Pumas V1.11. Skoene minder måske lidt om hinanden, men der er en væsentligt forskel.

Puma har ændret på skoenes knopper. I stedet for kun at have knopper, der var aflange og flade som på V1.11’eren, så er der på evoSpeed en blanding af de aflange og runde knopper. Det er med til at øge grebet på banen og ens accelleration.

Derudover er beskyttelsen over snørebåndene blevet fjernet for at gøre skoene lettere.

I arbejdet med at udvikle skoen har Puma haft fokus på tre ting:

  • Light: Støvlen skal både være let og føles let at have på
  • Flex: Støvlen skal være fleksibel
  • Fit: Den skal føles naturlig og behagelig at have på

Pumas evoSpeed-serie er bygget op om flere modeller. Støvle nummer 1 er den bedste i serien, mens man også kan få en Puma evoSpeed 4. Samtidig opdaterer Puma løbende kollektionen, og man vil derfor kunne finde evoSpeed 1.2 og 1.3, som er den seneste topstøvle. På samme måde fungerer det i resten af serien.

Indhold i artiklen

Puma evoSpeed 1

Puma evoSpeed 1 var den første topstøvle i evoSpeed-serien. Siden er der kommet andre støvler til, hvor Puma har justeret og optimeret den første udgave for at lave en endnu bedre støvle.

Der findes derfor yderligere to af de rigtig gode støvler i serien:

  • Puma evoSpeed 1.2
  • Puma evoSpeed 1.3

EvoSpeed 1 er dog fortsat et rigtigt godt køb, hvis man gerne vil have en kvalitetsstøvle. Den indeholder Pumas speedCell-teknologi, som er det mikrofiber-lag, der ligger på toppen af skoen. Det er kun et lag, og det reducerer støvlens vægt og øger fleksibiliteten.

Let og sidder til

Netop fleksibilitet og vægten er noget, som Puma har arbejdet intensivt med i denne støvle-serie, og det bliver kun bedre, når man vælger en af de nyere støvler. Denne støvle vejer 181 gram, mens den nyeste evoSpeed 1.3 vejer 170 gram.

Du får dog stadig med denne støvle en behagelig sko, som med Pumas EverFit-teknologi smyger sig om din fod. Derudover er der lagt en super tynd 3D-film over støvlen, som giver øget boldkontrol, når det regner.

Hvis du vil have noget særligt

Støvlen fåes også i en særudgave, som Puma har lavet med det amerikanske firma Alife, fra New York. Alife laver streetwear, fokuserer på kunst og kreativitet og er kendt for sin originalitet.

Soccer.com har lavet denne video, som viser Alife-støvlen fra flere vinkler:

Puma evoSpeed 1.2

Pumas evoSpeed 1.2 er designet til at øge spillerens hastighed. Dens vægt er på 198 gram – altså lidt mere end evoSpeed 1.

EvoSpeed 1.2 er lavet i to forskellige udgaver, hvor materialet på den øverste del af skoen er forskellig. Den kan være lavet af:

  • Mikrofiber
  • Skind

Det er en smagssag, hvilke materiale man vælger. Begge giver en god kontakt med bolden. Til gengæld vejer skoen med skind på toppen en anelse mere, nemlig omkring 250 gram. På skoen med mikrofiber er der desuden lagt en 3D-film over, så man får en bedre boldkontrol, især når det regner.

Reducerer presset på akillessenen

Støvlen minder meget om evoSpeed 1, og Puma har igen brugt sin EverFit-konstruktion, som giver en god stabilitet i hele støvlen. I hælen er der TPU, som er et ekstremt holdbart og fleksibelt materiale, der er med til at reducere presset på ens akillessene og samtidig giver bedre komfort.

Sålen består af et materiale af skum, som er lettere og mere fleksibelt end gummi. Det er samtidig meget holdbart og vandtæt og giver en ekstra polstring, som gør støvlen mere behagelig at have på.

Puma evoSpeed 1.3

Puma evoSpeed 1.3

Puma evoSpeed 1.3

Puma evoSpeed 1.3

Puma evoSpeed 1.3

EvoSpeed 1.3 er den seneste top-udgave i evoSpeed-serien. Puma har med denne støvle endnu en gang leveret en af de letteste på markedet med en vægt på 170 gram.

Hvad er forskellen?

Støvlen adskiller sig fra evoSpeed 1.2 ved, at Pumas EverFit-teknologi, som er støvlens skelet, der giver en god pasform, denne gang er lagt på ydersiden. Det gør det nemmere at tæmme bolden. Desuden er teknologien blevet udviklet, så skoen sidder endnu bedre på foden.

Puma evoSpeed 1.3

EverFit-teknologien er lagt på ydersiden af støvlen.

Derudover har Puma udstyret støvlen med teknologien evoAptoLast, som er en af de førende teknologier i branchen. Den giver følelsen af at være barfodet og sidder tæt på foden. Den er anatomisk formet og kan derfor tilpasse sig mange forskellige fodformer.

Udenpå støvlen er der Grip-Tex print, som giver større boldkontrol i både vådt og tørt vejr.

På undersiden er knopperne blevet mindre for at gøre det nemmere at vende på små områder, hvilket er vigtigt for de hurtigere spillere. Dual-Flex giver øget fleksibilitet i den forreste del af skoen, mens PEBAX Speedtrack i den bagerste danner en slags rygrad, og det giver samlet et godt afsæt.

Særlige udgaver

Støvlen er lavet i flere forskellige udgaver, hvor stjernespillere har været med til at præge støvlen, så den er lavet specielt til dem. Så ud over standardversionen findes den i udgaverne:

  • evoSpeed 1.3 Africa
  • evoSpeed 1.3 Kun Aguero
  • evoSpeed 1.3 Tricks MR

EvoSpeed 1.3 Africa er en limited edition udgave af evoSpeed 1.3. Støvlen er lavet for at fejre Africa Cup of Nations 2015, som blev spillet i Ækvatorialguinea fra midten af januar til midten af februar 2015.

Støvlen er ellers bygget på samme måde som Puma evoSpeed 1.3, og du får dermed stadig en super fleksibel og let støvle.

Puma evoSpeed Africa

Puma evoSpeed 1.3 – Africa

Puma evoSpeed Africa

Puma evoSpeed 1.3 – Africa

Som navnet antyder, så er evoSpeed 1.3 Kun Aguero lavet i samarbejde med Sergio Agüero, som også kaldes Kun. Navnet Kun står på støvlen efter Agüeros ønske, ligesom man kan se en hund, som er et dyr, han holder meget af.

De røde og hvide farver er valgt som en hyldest til Sergio Agüeros barndomsklub Independiente, som han kom til som niårig.

Derudover står navnene på hans nærmeste familiemedlemmer og venner efterfulgt af “Los Amo”, der betyder “jeg elsker dig” på spansk.

Puma evoSpeed - Agüero

Puma evoSpeed 1.3 – Kun Aguero

Aguero2

Puma evoSpeed 1.3 – Kun Aguero

Dortmunds angriber Marco Reus har været med til at designe evoSpeed Tricks MR, som er lavet i Dortmunds sorte og gule farver.

Marco Reus har fået tilføjet et billede af en voksen hånd, der holder en barnehånd for at symbolisere hans passion for at hjælpe børn. Der er inspirerende ord som hope (håb) og believe (tro) på hænderne på både engelsk og tysk.

Puma evoSpeed Tricks MR

Puma evoSpeed 1.3 – Tricks MR

Puma evoSpeed Tricks MR

Puma evoSpeed 1.3 – Tricks MR

Køb evoSpeed 1.3 hvis du…

… vil have en super let og meget komfortabel støvle. Støvlen er ideel til hurtige sprints, vendinger på lidt plads og giver en super boldkontrol. Så hvis du vil noget med din fodbold, er det støvlen at gå efter.

Køb ikke evoSpeed 1.3 hvis du…

… du mest spiller for sjov. Du kan presse støvlen til det yderste, men hvis du ikke har brug for alle teknologier i den til at øge dit niveau, så findes der billigere støvler i serien, som bedre kan matche dit behov.

Hvem bruger støvlen?

Det giver vist lidt sig selv, at Sergio Agüero og Marco Reus bruger evoSpeed 1.3 støvlen. Men også Mario Gomez, Radamel Falcao, Cesc Fabregas, Santi Cazorla og Samuel Eto’o bruger denne støvle.

Puma evoSpeed 2.2

Næste niveau i evoSpeed kollektionen er evoSpeed 2.2. Støvlen minder meget om støvlerne fra evoSpeed 1, men mangler Pumas EverFit-teknologi.

Puma evoSpeed 2.2

Puma evoSpeed 2.2

Det får du stadig

Der er fortsat tale om en let støvle (232 gram), der er meget fleksibel. Den er lavet med et mikrofiber-materiale som evoSpeed 1, og det giver en god komfort, og den har også fået styrket hælen på samme måde som evoSpeed 1. Derudover er selve sålen magen til “storebroren” i serien.

Skoen har den samme karakteristiske 3D-film på oversiden, som giver øget boldkontrol.

Køb evoSpeed 2.2 hvis du…

… vil have en støvle, som holer Pumas høje niveau fra evoSpeed 1-serien, men som er lidt billigere. Selvom den ikke har EverFit-teknologien, så er det stadig en sko, der sidder godt til foden og er et godt alternativ til den dyre støvle.

Køb ikke evoSpeed 2.2 hvis du…

… spiller for sjov. Dertil er støvlen stadig i den dyre ende, og de øvrige sko i Pumas evoSpeed-serie vil bedre kunne leve op til dine krav.

Puma evoSpeed 3.3

EvoSpeed 3.2 er den næste i evoSpeed-serien og vejer med sine 240 gram næsten 70 gram mere end top-støvlen i serien. Det er dog fortsat en let støvle, som lever op til Pumas tanker med skoen: lethed, fleksibilitet og pasform.

Hvad får du?

Den ligner meget de andre støvler i serien, men har ikke den samme teknologi. Du får dog stadig en komfortabel støvle, som sidder til foden. Der er 3D-film på toppen af den, som giver øget boldkontrol.

Hælen holder foden godt på plads, mens knopperne er sat sammen efter samme princip som de øvrige sko. Altså en kombination af brede og runde knopper, der giver bedre fodfæste på banen. Den fåes også i en udgave med skind, som øger vægten en smule på skoen.

Køb evoSpeed 3.3 hvis du…

… er på udkig efter en støvle, der ikke kun er til begyndere. Hvis du spiller et par gange om ugen, men stadig på hyggeniveau, så er det et godt valg af støvle.

Du får stadig nogle af teknologierne fra topstøvlen, og den er niveauet lige inden støvlerne til den seriøse spiller.

Køb ikke evoSpeed 3.3 hvis du…

… vil have en høj kvalitet eller først er gået i gang med at spille fodbold. Den høje kvalitet får du i nogle af de øvrige evoSpeed-støvler, mens en begynder vil få mere glæde af evoSpeed 4.3.

Puma evoSpeed 4.3

EvoSpeed 4.3 er en rigtig god begynderstøvle, som ligner topmodellerne fra serien. Støvlen kombinerer pris og funktionalitet på bedste vist, men indeholder langt fra de samme teknologier som den bedste støvle i serien.

Puma evoSpeed 4.3

Puma evoSpeed 4.3

Puma evoSpeed 4.3

Puma evoSpeed 4.3

Hvad får du?

Du får en let støvle på 253 gram, som er meget holdbar og komfortabel. Den har den samme beskyttelse i hælen, som de øvrige sko, og den samme fleksibilitet i sålen.

Knopperne er også en blanding af de runde og brede som på topmodellerne, og det giver et godt fodfæste på banen.

Køb evoSpeed 4.3 hvis du…

… spiller for hyggens skyld eller er nybegynder. Du får en god støvle til en god pris.

Køb ikke evoSpeed 4.3 hvis du…

… kræver mere af din støvle, end at den bare sidder på din fod. Der er en forskel på mere end 1000 kr. mellem denne støvle og topmodellen, og det skyldes i høj grad, hvor meget teknologi der er i den.