Puma evoTOUCH

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Fodboldstøvlen til fodboldspilleren, som er let til bens – Puma evoTOUCH

Alene navnet på denne støvle, Puma evoTOUCH, giver et præg om at denne støvle har en god følelse til bolden og det er derfor forventeligt, at støvlen kan leve op til navnet. Om det er tilfældet, det vil vi her kigge lidt nærmere på.

Ved første øjekast…

Når du første gang kaster et blik på denne støvle, ses det tydeligt at ankelstykket er højere end mange andre fodboldstøvler. Men selvom stykket er højere, går det ikke op over selve ankelknoglen på din fod, hvilket nogen foretrækker. Støvlen er desuden lavet uden syninger på ydersiden af foden. Puma har ved denne støvle valgt, ikke at lave en indersål i skoen. Materialet er nemlig så behageligt, at du sagtens kan spille i støvlen uden hverken sok eller en indersål.

Vil du alligevel gerne have den ekstra komfort, som en indersål giver dig kan du købe versionen Puma evoTOUCH Pro, hvor der følger en sål med.

Støvlen er primært lavet til midtbanespillere, såsom Cesc Fabregas på grund af den lave vægt og de manglende syninger på ydersiden af støvlen. Pumas evoTech er derfor oplagt til dig, som skal være let til bens og ofte har bolden i spil.

Skoens materiale og fit

Pro-modellen er lavet af kængurulæder og en strikket ‘sok’. Det specielle strikkede materiale betyder, at skoen sidder tæt til omkring din fod. Det strikkede materiale er også at finde inde i selve skoen og det kan derfor lade sig gøre, at bruge dem uden sokker – også uden din fod får vabler.

Fordi støvlen er af læder, får du en god boldfølelse, når du sparken til denne. Samtidig får du god støtte af din fod, fordi det inderste materiale er strikket. Det giver også en anden blødhed, end andre fodboldstøvler har, som udelukkede består af læder på indersiden.

Andre fodboldstøvler har ofte syninger på forfoden, så det materiale, som skoen er lavet af holdes sammen. Det har Puma evoTouch ikke. I stedet har Puma valgt, at lave syninger på indersiden af skoen. Det betyder, blandt andet, at der ikke kan trække vand ind i støvlen. Ifølge PUMA selv betyder det også, at du får en meget bedre føling med bolden på banen. Om det passer i det virkelige liv er ikke til at sige. Én ting er dog sikker: Det ser godt ud, at de ekstra syninger ikke er der.

Forskelligt materiale til de forskellige modeller

Materialet til Puma evoTouch 1 er af kalveskind på det øverste del af foden, mens den på siden af foden er af et syntetisk materiale. Dette er gjort, så støvlen kan købes til en billigere penge, end Pro-modellen kan. Denne model har dog stadig den karakteristiske strikkede sok, som kendetegner evoTouch-serien.

Puma evoTOUCH ProPuma evoTOUCH Pro

Når du stikker din fod i Puma evoTOUCH Pro, vil du kunne mærke, at det strikkede materiale dækker 90% af skoen. Kængurulæderet sidder lige over det strikkede lag og giver struktur og polstring til skoen.
Støvlen kan godt føles stram på oversiden, ved sammensyningerne. Det er dog ofte noget, som ofte forsvinder når du bruger støvlen.

Puma evoTOUCH Pro er ikke ligeså fleksibel, som mærkets forgænger evoPower. Dog er støvlen stadig bøjelig, og du vil uden tvivl kunne drible ubesværet med bolden henover banen og få den gode føling med bolden, som PUMA lover dig.

I evoTouch-serien er Puma evoTOUCH Pro den dyreste støvle. Den kan købes for ca. 1.200 kr.

Puma evoTOUCH 1Puma evoTOUCH 1

Selvom forskellene ved Puma evoTOUCH Pro og Puma evoTOUCH 1 ikke er så nemme at få øje på, er der ved nærmere eftersyn alligevel forskelle på de to top-støvler i serien. Overdelen er ikke helt så blød hos Puma evoTOUCH 1, som den er hos dens storebror. Det er simpelthen fordi det er noget andet materiale (kalveskind), som er lidt tykkere end det er hos Pro-modellen og føles derfor anderledes end storebroren.

Der er ikke nogen støtte i Puma evoTOUCH 1, hvis ikke du har indersålen i skoen. Derfor anbefaler Puma selv, at du lader denne sål blive i skoen når du bruger den.

Selvom der er nogle forskelle i de to nævnte støvler, er denne model stadig et rigtig godt bud på en god støvle: Den er stadig let, bøjelig i forfoden og du vil have en god følelse med bolden når du dribler med den på banen. Du får mange af de samme kvaliteter, som Pro-modellen har, men til en billigere penge. Støvlen koster ca. 900 kr.

Puma evoTOUCH 3Puma evoTOUCH 3

Ligesom evoTouch 1 er denne støvle også lavet af noget andet materiale end Pro-modellen. Denne gang er det syntetisk læder, som er kombinere med det stikkede materiale, som også er at finde på de andre modeller. Det anderledes materiale giver også en billigere pris, end de to forrige sko kan byde på. Derfor er denne støvle et rigtig godt alternativ til de to topmodeller, hvis du vil have en støvle uden syninger på forfoden, en godt boldgreb og en let sko.

Overfladen er også anderledes ved denne sko, da den er mere nubret end de to andre. Dette resultere i en lidt stivere sko, men som stadig egner sig rigtig godt til både kamp og træning.

Denne model koster ca. 500 kr.

Hvem bruger støvlen?

Som det er sagt tidligere, så er støvlen designet til midtbanespillere og de spillere, som er let til bens og ofte har bolden i spil. Det er blevet spået, at spillere som Marco Veratti og Cesc Fàbregas vil komme til, at gå i støvlen, da det passer godt til deres position på banen.