Real Mallorca hjemmebanetrøje 2015/16

Real Mallorca hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.


Real Mallorca udebanetrøje 2015/16

Real Mallorca udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.

Normalt forbinder man Mallorca med ferie, sol og grisefester. Men der spiller også fodbold på øen og her er RCD Mallorca den store klub.

Det var dog først i 1980'erne, at man begyndte at etablere sig, som nogenlunde fast inventar i den øverste spanske række. Foruden et par “gæsteoptrædender” i 1960'erne, var klubben ikke en del af den absolutte top.

Det blev man dog for alvor fra 1997, da man rykkede op i Primera Division efter 5 sæsoner i den næstbedste række. Her tog man 16 sæsoner i streg i den bedste række.

Allersjovest at bære en Real Mallorca trøje var det i starten af perioden, da man på fire sæsoner fra 1997-2001, tog 2 bronzemedaljer og en 5. plads, og for alvor syntes at skulle udgøre en del af den spanske topkamp.

Som det dog sker nogle gange for klubber der kommer fra nærmest ingenting, og hurtigt går til tops, så var der måske mere tale om at klubben overpræsterede, end at det var en reel styrke de viste.

Derfor faldt man efterfølgende tilbage til det bløde midterfelt, og nogle gange en hård kamp for at undgå nedrykning. Det kulminerede i 2012/13 sæsonen, “endelig” rykkede ned og siden har man altså befundet sig i Segunda Division.

Legender i en Real Mallorca trøje

Mallorca er ikke en klub der har sprøjtet store spillere ud på samlebånd. Det er dog blevet til nogle gode og store spillere gennem årene, specielt i 1990'erne og 2000'erne.

Allerstørst er formentlig Samuel Eto'o, der efter mislykket ophold i Real Madrid, kom til Mallorca og fik så stor succes, at han blev hapset af FC Barcelona og så ved vi jo godt hvordan den historie endte. Eto'o har haft en omskiftelig afslutning på hans karriere, hvor han har været på kontrakt i intet mindre end 6 klubber, bl.a. med kampe i Sampdorias trøje og Evertons trøje.

Den anden vej, fra Barcelona til Mallorca, tog Miguel Angel Nadal i 1999. Som ægte Mallorca dreng, var han taget til storklubben i 1991, for at blive en del af Johan Cruyfss Dream Team, men efter 8 succesfulde år, vendte han tilbage og afsluttede karrieren i den røde Real Mallorca trøje.

Mallorca har også et par gange, haft en målmand der vandt Ricardo Zamora trofæet, for at være den keeper der lukkede færreste mål ind i løbet af en sæson. Den første var marokkanske Badou Ezzaki i 1988-89, da man spillede i Segunda Division, mens argentinske Carlos Roa, tog pokalen i 1998-99 da man var i den bedste række.

Danskere i en Real Mallorca trøje

Vi har ingen danske spillere, der kan prale med at have trukket en Real Mallorca trøje over hovedet, men vi har en enkelt dansker der har stået i spidsen for klubben.

I sæsonen 2010-11, var Michael Laudrup træner for øboerne, men efter en 17. plads og “nær-nedryknings-oplevelse”, kunne Laudrup og sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer ikke længere enes, og Laudrup valgte at tage sit fine tøj og gå.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar