Real Sociedad hjemmebanetrøje 2015/16

Real Sociedad hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.
Du kan finde trøjen hos Real Sociedad fanshop


Real Sociedad udebanetrøje 2015/16

Real Sociedad udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.
Du kan finde trøjen hos Real Sociedad fanshop

I dag er Real Sociedad, en af de grå mus i La Liga. Og så alligevel. Ind i mellem, stikker man næsen frem, som f.eks. i 2012-13, hvor man hev en 4. plads hjem og en plads i Champions League kvalifikationen.

Eller som i 2002-03, hvor gjorde det endnu bedre og hev en 2. plads i land efter Real Madrid, men hele 20 point foran Barcelona.

Men ellers er det midterplaceringer og kampen mod nedrykning, der har fulgt den ellers traditionsrige klub, der også har to mesterskabspokaler i pokalskabet, fra dengang i starten af 1980'erne, hvor spillerne i den blå- og hvidstribede Real Sociedad trøje, var med hvor det var virkeligt sjovt.

Så sent som fra 2007-2010, måtte man bruge 3 sæsoner på at kæmpe sig tilbage til La Liga, efter en katastrofal sæson der endte med en næstsidsteplads, kun foran Gimnástic.

Real Sociedad hører i øvrigt til, i Baskerlandet hvor også Athletic Bilbao hører til. Modsat lokalrivalerne, holder man dog ikke en politik om, at kun baskiske spillere, må være på holdet.

Store spillere i en Real Sociedad trøje

Der har været mange store spillere, der gennem deres karriere har trukket en Real Sociedad trøje over hovedet. Bl.a. en del udenlandske spillere har sat deres præg på klubbens historie, specielt over de seneste 10-15 år.

Alberto Gorriz Echarte er den der holder rekorden for flest kampe i en Real Sociedad trøje, med 461 kampe, mens Jesús María Satrústegui holder rekorden for flest mål med 133 mål. Begge var en del af det, i klubben, legendariske hold der hev to mesterskaber hjem i 1981 og 1982.

Luis Arconada, José Maria Bakero, Agustin Aranzabal og måske især Xabi Alonso, er andre nævneværdige spaniere, der har haft succes i Baskerlandet. Alle er ikke bare en del af Real Sociedads historie, men også være en tur forbi den spanske landsholdstrøje og repræsentere sit land.

Sidst men ikke mindst, har en del udlændinge, som tidligere nævnt, også været signifikante profiler i deres tid med en Real Sociedad trøje på:

  • John Aldridge
  • Sander Westerveld
  • Meho Kodro
  • Darko Kovačević
  • Nihat Kahveci
  • Claudio Bravo

Som et lille “PS” skal Joseba Etxeberria også nævnes. Ikke fordi han startede sin karriere i Sociedad, men fordi han end med at blive en legende i Athletic Bilbaos trøje – de baskiske ærkerivaler.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar