Sampdoria er i disse år, ved at finde sig selv til rette i den bedste italienske række, efter nogle turbulente år, med bl.a. en nedrykning i 2011 til følge.

Siden man i første halvdel af 1990'erne, var en fast del af den øverste halvdel af Serie A, med klubbens hidtil eneste mesterskab til følge, i 1990-91, har man ikke været i stand til at holde helt samme høje niveau.

Efter den skuffende nedrykning i 2011, vendte man tilbage til Serie A allerede året efter. To konsolideringssæsoner efterfølgende, blev sidste sæson fulgt op af spillerne i deres Sampdoria trøjer, med en 7. plads.

Det kunne se ud som om klubben fra Genoa, måske er ved at bygge et hold op, der igen kan komme med om pladserne øverst i tabellen.

True de allerstørste klubber kan man næppe de førstkommende sæsoner, men mindre kan måske også gøre det, for klubben med den blå Sampdoria trøje.

Store spillere i en Sampdoria trøje

Der har været mange spændende og store navne, der har haft den blå Sampdoria trøje over hovedet, men jeg vil fokusere på nogle af de profiler, der udgjorde holdet i klubbens største triumf, nemlig mesterskaber i 1990-91.

I mål så man Gianluca Pagliuca. Kun 24 mål lukkede han ind i 34 kampe og han udviklede sig videre til også at få en fin landsholdskarriere.

I forsvaret var styrmanden superveteranen Pietro Vierchowod. I en alder af 32, var han limen i Sampdorias forsvar, og med 8 sæsoner i klubben, var han det vi i dag kalder en kulturbærer.

På midtbanen kunne man finde Srecko Katanec, der var slideren og bølgebryderen på den defensive midtbane. Han blev bl.a. suppleret af de offensive esser i form af lynhurtige Attilio Lombardo og kreatøren Alexei Mikhailichenko. De servicerede de måske største stjerner i Sampdorias historie:

Gianluca Vialli og Roberto Mancini. Med i alt 31 mål, var de en mindst lige så stor årsag til triumfen, som det stærke forsvar. At Vialli spillede 223 kampe og Mancini 424 kampe i en Sampdoria trøje, fortæller en historie om to spillere som ikke bare var fodboldspillere på kontrakt i klubben.

Vialli etablerede sig som en fast del af det italienske landshold og fik også 4 succesfulde sæsoner i Juventus' trøje, hvor han bl.a. var med til at Champions League i 1996.

De var også to spillere, der nød at være en del af klubben og som fik deres gennembrud i klubben.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar