Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Stoke City er en de mest traditionsrige klubber i England. Ikke fordi trofæerne ligefrem fylder pokalskabet op – kun en enkelt sejr i Liga Cup’en er det blevet til – men fordi klubben har været med i de øverste rækker siden 1892. Ikke på absolutte topniveau hele tiden, og med afstikkere til den 3. bedste række, men altid en del af “Football League”.

Den bedste placering klubben har opnået, er en 4. plads i 1935-36 og 1946-47, samt to 5. pladser i 1973-74 og 1974-75. Ellers er klubben mest “kendt” for at være en klassisk midterklub, der altså engang i mellem tager turen ned i lavere rækker

Siden 2008  har man så kunne se den rød/hvide Stoke trøje, spille på stadions i Premier League, med to 9. pladser som de bedste placeringer. I de første fem sæsoner, var det Tony Pulis der på forholdvis sikker manér, styrede klubben fri fra nedrykning, med en meget klassisk britisk spillestil.

I 2013 valgte man så at skifte stil, og ansatte Mark Hughes til at ændre spillestil, så man spiller en mere boldbesiddende omgang fodbold, uden så mange lange bolde.

Det har været med til, at man nu er i stand til at tiltrække nogle forholdvist prominente navne, til at trække en Stoke trøje over hovedet. Før sidste sæson, var det evighedstalentet Bojan Krkic, der kom til klubben og op til denne sæson, er det lykkedes at lokke Glen Johnson, Ibrahim Affelay og senest Xherdan Shaqiri til klubben.

Shaqiri kommer til klubben, efter nogle magre år i hhv. Inter og Bayern München, som hentede ham efter hans gennembrud i den blå/røde FC Basel trøje.

Et andet spændende indkøb før denne sæson, er spanske Joselu, der efter kun en enkelt sæson i en Hannover 96 trøje, altså tog turen videre til det engelske og Stoke City.

Danskere i en Stoke trøje

Listen over danskere spillere i Stoke, er ikke vanvittig lang, men tæller dog 4 spillere, der med blandet succes, har trukken den stribede Stoke trøje på.

Henrik Risom var den første, da han i sæsonen 2000-2001, opnåede 25 kampe efter transferen fra Vejle. Mere blev det dog ikke til, før han vendte hjem til Danmark og AGF.

Sebastian Svärd var den næste, da han kom til klubben i 2004 på udlån fra Arsenal. 13 kampe blev det til, inden han røg videre på flere udlån, bl.a. Brøndby.

Seneste er det så to målmænd, der har repræsenteret klubben. Efter 5 sæsoner i Aston Villas trøje, kom Thomas Sørensen til Stoke i 2008, og her blev han fra start den foretrukne keeper. Efter to sæsoner mistede han dog pladsen  til Asmir Begovic, men inden afskeden denne sommer, kan han notere sig for 97 kampe i Stoke trøjen.

Han blev på overraskende vis, afløst af en anden dansker, da Jakob Haugaard blev hentet til klubben fra FC Midtjylland. Ikke mange havde set den handel komme, men det er må siges at være en gylden mulighed for den unge keeper, til virkeligt at vise sig frem.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar