Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Sunderland er klubben med 6. flest mesterskaber i engelsk fodbolds historie. Kigger man på den kamp klubben pt. fører, i bunden af Premier League hver eneste sæson, er det dog svært at sætte sig ind i, at klubben engang var en dominerende faktor.

Når man ser på, at det seneste mesterskab blev vundet i 1935-36 sæsonen, giver det hele dog lidt mere mening. Og siden er klubben da også blevet til en klub, der minder om så mange andre klubber, som har levet en tilværelse som elevatorhold, mellem de tre øverste rækker.

I 1973 trådte man dog lidt ud af anonymiteten, da man slog Leeds i FA Cup finalen og man dermed kunne se den rød/hvide stribede Sunderland trøje, træde 39 trin op af Wembley, for at hæve pokalen.

Siden 1999 har man dog formået, pånær tre sæsoner, at holde sig i Premier League, men med undtagelse af to 7. pladser, lever er man endt i midten eller i den nederste ende af ligaen.

Måske vi en dag ser Sunderland trøjen, øverst på sejrsskamlen en dag igen, men pt. ser det rigtig svært ud for klubben.

Danskere i en Sunderland trøje

Det var i Sunderland, at Thomas Sørensen for alvor slog sit navn fast. Det var en af den slags handler, man ikke ser så ofte. Sørensen var udlånt fra OB til først Vejle og siden Svendborg, hvor Sunderland opdagede ham og fra dag 1 i klubben, var han den foretrukne målmand. Fra 1998 til 2003, blev det til 197 kampe, inden turen gik videre i Premier League til først 5 sæsoner i Aston Villas trøje og siden 7 sæsoner i  den rød/hvide Stoke trøje.

Et år efter, at Thomas Sørensen kom til klubben, blev han gjort selskab af Carsten Fredgaard, som efter gennembruddet i Lyngby, fik chancen i det engelske. I hans to sæsoner i klubben, blev det dog kun til én kamp i en Sunderland trøje. I stedet blev han udlejet, og fik 5 kampe i både en West Bromwich Albion trøje og i Bolton, hvor han fik 5 kampe hvet sted.

I sæsonen 2011-12, var det så Nicklas Bendtner, der kunne trække Sunderland trøjen over hovedet. Og det var en stor succes. Klubben endte som nr. 13, men Bendtner fik 28 kampe og scorede 6 gange.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar