Vintertransfers 2013/14 – de dyreste fodboldstøvler

Netop overstået er vi nu alle ved at få pulsen ned igen, efter endnu et hæsblæsende vinter transfervindue. Eller, okay. Måske var det ikke så hæsblæsende endda, men det sluttede i hvert fald med fuld styrke især set med danske briller, hvor FCK hentede den fortabte søn Andreas Cornelius hjem efter en “lejeaftale” på et halvt års tid til en god sum. Men nu er det jo ikke transfers jeg bruger tid på her på siden, men derimod det udstyr som de dyre fodboldspillere bruger og som os dødelige i nogle tilfælde blot kan drømme om at få på kroppen. I langt de fleste tilfælde kan vi dog sagtens efterligne de store stjerner og forsøge at gå i deres fodspor – bogstaveligt talt.

Jeg har samlet de 17 største transfers målt på transferbeløbet (data fundet hos transfermarkt.de), og gennemgået hvilke støvler de pt. spiller i. Nu er det måske ikke fordi man skal lægge alt for meget i oversigten i forhold til markedsandele mellem de store mærker, men det overrasker ikke, at Nike og Adidas er så dominerende som de er. Kun to af spillerne bruger ikke en af de to giganter og resten deles med en lille overvægt til Nike med 9 støvler og 6 støvler Adidas. Som enkeltstående fodboldstøvle, er der Nike Mercurial der vinder med 4 spillere på listen der stikker foden i samme støvle som Cristiano Ronaldo, mens en anden Nike model nemlig Tiempo og Adidas' AdiZero og Predator, har fundet plads på foden af tre spillere hver.

Jeg har valgt at kigge på Top 3 fordi jeg finder det interessant, for at tage temperaturen på deres valg af støvle, da de benytter hver sit mærke.

Juan Mata i Adidas Predator

Juan Matas foretrukne fodboldstøvler er Adidas Predator, der matcher Matas spillertype perfekt

Juan Matas foretrukne fodboldstøvler er Adidas Predator, der matcher Matas spillertype perfekt

Efter et halvt år på bænken hos Chelsea og Mourinho, gad den spanske Europa- og verdensmester ikke mere og buddet fra Manchester United var for godt til at sige nej til. Han fik sin debut mod Cardiff på hjemmebane, hvor han troppede op i hans sædvanlige Adidas Predator støvler, som han nu har benyttet sig af i et års tid, efter ellers at have brugt Nike Mercurial i rigtig mange år, faktisk helt tilbage til hans tid i Valencia.

Predator-støvlen er uden tvivl Adidas' superstjerne i deres kollektion. Bl.a. arbejder man på støvlen, med de såkaldte “lethal zones” og kigger man på Mata som spiller og måler op imod “Dribble,First TouchDriveSweetspot, Pass“, så kan man næsten ikke andet end konkludere, at Mata har taget et meget oplagt valg i forhold til støvle.

Nemanja Matic i Puma evoSpeed

Nemanja Matics foretrukne fodboldstøvler er Puma evoSpeed, der typisk benyttes af offensive og hurtige spillere

Matic brugte Adidas i Benfica – nu er han på Puma evoSpeed i Chelsea.

Den næstdyreste spiller i dette transfervindue, blev serbiske Nemanja Matic der vendte tilbage til Chelsea efter 3 sæsoner i Benfica. Matic kom første gang til Chelsea i 2009, men smuttede altså til Benfica i 2011, da der ikke var udsigt til spilletid. Nu er han tilbage og skal tage over fra bl.a. Essien på den centrale midtbane, hvor han kommer til at udkæmpe nogle hårde kampe, med de andre holds midtbane-kæmper.

Netop derfor kan det overraske, at han har valgt en støvle som Pumas evoSpeed. Ikke pga. mærket, men pga. den model Matic har valgt. Puma evoSpeed er normalt en støvle man anbefaler til den hurtige offensive spiller, hvilket jo ikke er hvad man forbinder Matic med – hverken som spiller eller som den rolle han indtager på banen. Et mere logisk valg havde nok været Puma King, eller måske en Nike CTR360.

 

 

Yohan Cabaye i Nike CTR360

Yohan Cabayes foretrukne fodboldstøvler er Nike CTR360, som er velegnet til en allround boks-til-boks spiller.

Yohan Cabayes foretrukne fodboldstøvler er Nike CTR360, som er velegnet til en allround boks-til-boks spiller.

Det har været et nervepirrende transfervindue for Newcastlefans, hvor man har gået og håbet på, at den måske største stjerne i klubben valgte at blive og ikke lod sig friste af hjemlandet og en større løncheck. Desværre for nordenglænderne endte det ikke sådan ud, og man må i stedet se Cabaye rende rundt i Paris sammen med Zlatan, Cavani og Lucas – og det skal han såmænd nok klare rigtig godt er min forudsigelse.

Han kommer til Byernes by med sine Nike CTR360 for at indtage de franske midtbaner og det må umiddelbart siges at være et rigtig fornuftigt valg. Ikke pga. mærket men pga. modellen: CTR360 er den mest allround støvle i Nikes siloer, med primært fokus på boldkontrol (afleveringer, tæmninger) og er bygget til den meget aktive spillere der deltager i begge ender af banen – og er der noget Cabaye gør, så er det at være tæt på den perfekte boks-til-boks spiller.

SpillerFraTilSidst set spille i
Juan MataChelsea EnglandManchester United EnglandAdidas Predator
Nemanja MaticBenfica PortugalChelsea EnglandPuma evoSpeed
Yohan CabayeNewcastle EnglandPSG FrankrigNike CTR360
José Salomón RondónRubin Kazan RuslandZenith St. Petersborg RuslandNike Tiempo
Kevin de BruyneChelsea EnglandVfL Wolfsburg TysklandNike Mercurial
Konstantinos MitroglouOlympiakos GrækenlandFulham EnglandAdidas Predator
Kurt ZoumaSt. Etienne FrankrigChelsea EnglandNike Mercurial
Mohamed SalahFC Basel SchweizChelsea EnglandAdidas AdiZero
Leandro DamiãoInternacional BrasilienSantos BrasilienAdidas AdiZero
Lacina TraoréAnzhi RuslandMonaco FrankrigNike Mercurial
Shane LongW.B.A. EnglandHull EnglandNike Tiempo
NilmarAl-Rayyan QatarEl-Jaish QatarNike Tiempo
Nikica JelavicEverton EnglandHull EnglandWarrior Sports Skreamer S-Lite
Walter MontilloSantos BrasilienSD Luneng KinaAdidas Predator
Michael BradleyRoma ItalienFC Toronto CanadaNike CTR360
Jermaine DefoeTottenham EnglandFC Toronto CanadaAdidas AdiZero
Felipe CaicedoLokomotiv Moskva RuslandAl-Jazira Forenede Arabiske EmiraterNike Mercurial
VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
Vintertransfers 2013/14 - de dyreste fodboldstøvler, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar