adidas Spezial

Selvom navnet måske ikke siger dig så meget når du hører det, så har du med garanti set adidas Spezial i butikkerne eller på de indendørs fodboldbaner. Det er nemlig ét af deres mest solgte produkter indenfor indendørs fodbold.

Skoens design er fra 1979, men fordi komforten og følingen med bolden er så god, som den er, har denne sko formået at opretholde sin status, som én af verdens bedste sko til dets formål. Læs med her og få mere viden om selve skoen og dens historie

adidas Spezial på fodboldbanen – komfort, design og vægt går op i en højere enhed

adidas spezialSom det er sagt tidligere, er komforten i denne sko høj: Overdelen er af ruskind, som former og bøjer sig efter din fod, når du har gået den til. Samtidig er overdelen så tynd, at du får et rigtig godt touch med bolden på banen. Samtidig er designet på tidsløst og klassisk, at en lignende model kan ses i gadebilledet udenfor fodboldbanen.

Skoen vejer ikke særlig meget, og er med til at give dig den gode boldkontrol, som du får med denne sko. Den vejer 340 gram og er altså en letvægter indenfor sin klasse.

Artiklen er skrevet af Katja. Hun har, gennem sit arbejde her hos Fodboldfessor, fået en interesse for fodbold, som hun aldrig troede ville indfinde sig. Den spirende interesse udmønter sig i flere guides og andre tekster her på hjemmesiden, hvor alle indeholder en grundig undersøgelse af hvert enkelt emne samt en letforståelig tilgang og forklaring af og om tingene. På den måde bliver du godt klædt på til, at træffe et godt valg til din træning eller kamp, uanset, hvilket produkt du er interesseret i.

Historien bag adidas Spezial

adidas Spezial er oprindeligt lavet, som en sko til håndbold. Designerne bag skoen kunne se, at de tyske håndboldspillere manglede en sko, som var robust nok til, at tåle den hårdføre behandling de kan få i en håndboldkamp. Samtidig skulle skoen være så smidig og let at have på, at spillerne kunne foretage hurtige drejninger og andre hurtige og skarpe bevægelser. Efter deres lancering blev skoen populær blandt håndboldspillere i Tyskland, Skandinavien og Holland.

I 80’erne begyndte den almene befolkning, at få øjnene op for adidas Spezial. I disse år vandt jeans og denim frem i modebilledet, og mange mænd fandt ud af, at de blå og sorte sko så fede ud, til et par stramme jeans.

Skoen er tidsløs, med de karakteristiske tre stribe ned på bagenden af skoen. Den kan fås i farverne sort og blå.