Målmandshandsker

Når du har fundet den rette målmandshandske kan der opstå mange spørgsmål til, hvordan de skal plejes, vedligeholdes og på hvilket underlag de kan/skal bruges. Alle disse spørgsmål har vi samlet i denne guide. Har du flere, så stil dem gerne i kommentarfeltet nederst på siden – så vil vi tage dem med i indlægget efterhånden, som de kommer.

Hvordan vasker man målmandshandsker?

Du må gerne gennemvæde dine målmandshandsker – også dem af læder. De tager ikke skade af det, ligesom fodboldstøvler gør det. Faktisk får du et bedre bred om bolden når du har handskerne på, hvis du gør dem helt våde.

Det kan være tidsbesparende at tage handsken med i bad efter træning/kamp. Er de meget beskidte skal du anskaffe dig specielt Handskevask. Det er flydende og du skal sæbe dine handsker ind i det, som var det dit hår. Derefter skyller du det og lader handsken lufttørre. Du må aldrig lægge din handske på en radiator eller lignende når den skal tørre. Den bliver ødelagt af det.

Hvordan vedligeholder jeg mine målmandshandsker?

Har du lige købt en handske er det en god ide, at forvaske dem. Du skal simpelthen have dem under den lunkne vandhane, evt. med noget handskesæbe.  På den måde får du ikke de kemikalier, som sidder på handsken på dig ved brug.

Når du har brugt dine handsker skal du altid tage dem op af tasken. Uanset om du vasker dem efter brug eller ej, så skal de lufttørre når de har været i gang på banen. Hvis de ikke gør det, kommer de til at lugte og syningerne kan blive ulækre.

Vasker du dem ikke efter brug anbefaler vi, at du i det mindste tørre dem af med en fugtig klud. Så er de pæne og rene til næste gang du skal bruge dem.

Skal jeg bruge andre målmandshandsker på kunstgræs?

Hvis du spiller på en bane med et hårdt underlag, skal du vælge handsker der er lavet er hård gummi. På den måde slider du ikke handsken ligeså meget, som hvis du bruger nogen i blød gummi,
Omvendt, spiller du på et blødt underlag, såsom græs, kan du sagtens have målmandshandsker lavet af blød gummi.

Findes der målmandshandsker specielt til regnvejr?

Ja, det gør der. Skal du ud og have nye handsker er det en god ide at tænke på, hvilket vejr du overvejende spiller i. Er du ude hele året og i al slags vejr, findes der handsker til dette formål. Hvis du istedet ofte bruger dine handsker når det regner, så skal du lede efter nogle handsker, som kan tåle det våde vejr. Det kan fx være handsker lavet i materialet Supreme latex, som er godt til regnfulde dage.

Hvilket “cut” skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige cuts i målmandshandsker. Vi har her samlet en række af dem, som er at finde på markedet så du kan finde det perfekte cut til lige netop dig.

 

Målmandshandske, flat cut

Flat Cut

Dette cut er kendetegner ved, at syningerne sidder på ydersiden af handsken og at håndfladen er flad. Cuttet er til dig, som gerne vil have en målmandshandske med en god boldføling og et lidt løsere fit. Cuttet er nemlig også kendetegnet ved, at der er god plads til fingrene.

Målmandshandsker, rollfinger cut

Rollfinger Cut

Cuttet her er kendetegnet ved en større gribeflade fordi mængden af latex er større end fx Flat Cut-handsker. Latexen er rullet omkring fingrene. Derfor er handsken perfekt til dig, som ønsker et tættere fit, en stor gribeflade og en virkelig god boldkontakt.

Fodboldhandsker, negative cutNegative Cut

Hvis du vil have en følelse af, at du rører bolden med dine bare hænder, så er det en handske i Negative Cut du skal investere i. Her sidder syningerne på indersiden af handsken. Det giver et tæt fit på hånden og en sublim boldkontakt.

Vil du vide mere?

Vi har lavet en helt generelt guide med tips, tricks og ideer til dine kommende/nuværende målmandshandker. Du finder guiden her.
Vi har også lavet en guide til, hvordan du finder den rigtige størrelse på dine målmandshandsker – det er nemlig nogle ting du skal have for øje, når du skal ud at købe dem.