Målmandshandsker børn

Det kan godt være, at det der med at blive skudt på, ikke lyder specielt tiltalende. Men på mange måder, er det at være målmand, en sjov og fed ting for børn.

At bruge noget af al deres energi på at være helten, der tager det gode skud fra modstanderen og at kaste sig uhæmmet rundt i målet efter det ene skud efter det andet.

Som far til en knægt, der også godt kan lide målmandsposten, må jeg også bare erkende, at målmandshandsker, er endnu et stykke udstyr, man kan gå voldsomt meget op i som barn (også som voksen skal jeg i øvrigt hilse at sige ;)).

Vind et gavekort til målmandshandsker fra Unisport

Svar på nedenstående spørgsmål og tilmeld dig vores nyhedsbrev, så deltager du i lodtrækningen om et gavekort til målmandshandsker på 500 kr. hver måned.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Fandt du hvad de ledte efter?
Hvad er din aldersgruppe (Valgfrit)?

Vil du gå endnu mere i dybden, med valget af de rigtige handsker, kan du læse vores store guide til valg af målmandshandsker.

Men nu skal vi kigge på, hvordan du vælger de bedste målmandshandsker til børn.

Adidas målmandshandsker til børn

Vælg efter komfort

Det væsentligste når dig og dit barn vælger målmandshandsker, er komforten.

Det er fristende at gå efter de handsker der ser fedest ud, og selvom det for børnene er en leg, så får man det nu bare sjovest i legen, når udstyret passer.

For store handsker glider rundt på hænderne (og de kan i forvejen se overdimensioneret ud, på de små purkes hænder), mens for små handsker bare er ubehagelig og kan klemme omkring håndleddet især.

Nike målmandshandsker til børn

Det rigtige cut til børn

Målmandshandsker bliver lavet i forskellige cuts. Et cut på en målmandshandske, er afgørende for pasformen og hvordan sømmene på handsken sidder.

Og derfor kan cuttet være afgørende for, hvilken handske man skal vælge børn.

Der findes grundlæggende 3 cuts: Flat Cut (også kaldet Positive Cut), Rollfinger Cut og Negative Cut.

Derudover findes der varianter, samt såkaldt Hybrid Cuts, der mixer de grundlæggende.

Til børn vil man typisk anbefale en målmandshandske i Negative Cut, da det giver den tætteste fit mellem handske og hånd, så man dermed får den bedste følelse mellem hånd og bold.

Synes man Negative Cut er for snævert, er Rollfinger Cut den gyldne mellemvej, mens Flat Cut er det type cut der sidder løsest på hånden.

Læs vores store guide til at vælge det rigtige cut på målmandshandsker.

Select målmandshandsker til børn

Fingerbeskyttelse eller ej?

Nogle målmandshandsker kommer med fingerbeskyttelse, eller fingersave, som det også bliver kaldt.

Kort fortalt, er fingersave en ekstra beskyttelse i handsken, mod brud eller andre typer skader og det kan være en god idé til børn og unge.

Typisk består beskyttelse i nogle plader i fingrene, for at beskytte mod at bøje bagover, mens enkelte handsker har fingersave i form af et slags net, som er mere fleksibelt, men som modsat pladerne, ikke kan fjernes fra handsken.

Om dit barn skal bruge det eller ej, er i sidste ende et spørgsmål om smag, men har barnet tendens til at bøje fingrene bagover, hvilket jo kan være tilfældet for nogle børn, der ikke har så udviklede muskulaturer i fingrene, kan det være en god hjælp.

Her i huset måtte vi dog droppe et par handsker ret hurtigt, fordi de simpelthen ikke var behagelige at have på.

Uhlsport målmandshandsker til børn

Den daglige brug

Det kan være fristende, at tage dem med i skole og bruge dem, når man spiller i frikvartererne. Værd blot opmærksom på, at målmandshandsker slides ret hurtigt i forhold til f.eks. fodboldstøvler.

Belægningen, oftest latex, slides hurtigt, så benytter man dem både i skolen og til fodbold i klubben, går det altså stærkt.

Det er også en god idé at vaske handskerne efter brug, eller som minimum tørre dem af.

Her kan du få noget specielt handskesæbe, men du kan også nøjes med vand. Afhængigt af hvor slemt det er.

Sørg for, at handskerne kommer op af tasken efter hver træning og at I hænger dem til tørre på tørresnoren, og ikke lægger dem på radiatoren eller lignende.

Tørrer I dem på radiatoren eller lignende varme steder, mindskes holdbarheden på latexen.