Fodboldgolfbaner i Danmark

Bornholm Djursland Fyn København Lolland/Falster Midtjylland Nordjylland Nordsjælland Østjylland Sønderjylland Sydsjælland Vestjylland Vestsjælland

Hvad er fodboldgolf?

Alle danskere kender både fodbold og golf som to meget forskellige sportsgrene med individuelle krav til udstyr og spillere, der ikke umiddelbart har noget til fælles. De fleste studser derfor nok, hvis de ikke allerede har hørt om det populære fænomen fodboldgolf.

Fodboldgolf er, som navnet antyder, en hybrid mellem de to spil, hvor en stor del af inspirationen til spillet er hentet hos minigolf. I Danmark er det en forholdsvis ny aktivitet hentet hjem fra nabolandet Sverige, men der er i de senere år i takt med spillets stigende popularitet kommet flere og flere baner her i landet.

Der spilles med en fodbold på en specielt anlagt græsbane med atten huller og diverse forhindringer, som det gælder om at komme igennem med færrest mulige spark. Hver spiller har sin egen bold. Reglerne er simple og kan hurtigt læres, inden man går i gang. Det eneste udstyr, der kræves, er fodbolde og en blok til at føre regnskab på. Det udleveres ved banerne.

En god og aktiv adspredelse

Fodboldgolf rammer plet i tidens ønsker om en aktivitet, som hele familien kan være fælles om og have fornøjelse ved. De mange muligheder for passiv underholdning foran hver sin skærm er fine i dag, men giver hverken motion, frisk luft eller den store oplevelse af fællesskab på tværs af generationerne, som mange af og til efterlyser.

Det kan være sin sag for forældre at få ungerne til frivilligt at trække stikket en eftermiddag for at få dem med ud og lave noget sammen med dem. Der skal helst ske noget særligt. Ellers er det svært at hamle op med internettet og spillekonsollen.

Fodboldgolf er præcis så udfordrende og alligevel enkelt at spille, at alle kan være med, uanset alder og tidligere erfaringer. Her gives de bedste muligheder for at styrke den følelse af samhørighed, der er så vigtig for os alle at opleve.

På trods af det danske vejrs lunefulde natur har året også mange gode dage, der bør nydes i fulde drag. Fodboldgolf spilles under åben himmel, og selv et par spredte byger kan ikke ødelægge fornøjelsen, når først familien er blevet grebet. De fleste børn lader sig heller ikke gå på af lidt halvsløjt vejr, så længe de bare er godt underholdt, og det bliver de helt sikkert med fodboldgolf.

En runde på fodboldgolfbanen tæller også i regnskabet, når det handler om at få puttet mest mulig bevægelse ind i fritiden. I stedet for at sidde stille foran skærmen hjemme, kommer man ud og får rørt både lattermuskler og krop, hvilket vi alle har brug for løbende for at øge humøret og livskvaliteten.

Der er ikke tale om konditionskrævende aktivitet med store krav til fysik og koordinationsevner. Man behøves hverken være Messi eller Tiger Woods for at have det sjovt med fodboldgolf. Her er plads og skægge udfordringer til alle – også til mormor og lille Sofus på fem.

Fodboldgolf er for alle

Nøglen til fodboldgolfs stigende udbredelse og popularitet findes i bredden af deltagere og den høje grad af underholdningsværdi. Spillet rummer elementer vi kender i forvejen, men de bruges her på en ny måde, som alle kan få nogle morsomme timer ud af. Her falder ingen igennem, og alle kan konkurrere med hinanden på lige fod.

Alle fodboldgolfbaner giver gode rammer til hyggelige timer for større og mindre grupper. Der er altid mulighed for selv at medbringe lidt lækkert at spise og drikke, som man kan nyde ved bænke og borde sat op til formålet. Flere steder kan man endda også selv at grille.

Man kan på den måde let lave en rigtig fin dag ud af en tur på fodboldgolfbanen, hvor der også bliver tid til at snakke sammen, hygge og spise. Derfor er fodboldgolfbaner også glimrende steder at afholde fødselsdage, familiefester eller andre begivenheder, som godt må være lidt særlige, men helst ikke kræve den store forberedelse eller udskrivning af værten.

Prisniveauet

Det er ikke spor dyrt at spille fodboldgolf. Det koster cirka det samme som en biografbillet og der er tit rabat for familier og grupper på 10 personer eller mere. Hvis man kommer flere gange, kan der være god økonomi i at investere i et sæsonkort. Der kræves som tidligere nævnt ikke indkøb af noget udstyr, da det udleveres ved banerne, inden spillet påbegyndes.

Alle kan få noget ud af fodboldgolf og ikke mindst samværet omkring denne sjove aktivitet. Ikke bare familier, men også firmaer, der trænger til at blive rystet lidt sammen eller for eksempel selskaber, der holder polterabend. Enhver der allerede har prøvet spillet, har tilbragt nogle fornøjelige timer sammen med andre, som de siden mindes med glæde.

Hvor kan du spille fodboldgolf

Der er efterhånden ikke langt fra noget sted i landet til en fin bane, lige meget om man er i sommerhus eller sidder hjemme. Banerne er tilgængelige i sommerhalvåret, hvor der som regel er åbent fra formiddagen og til hen på aftenen.

Hvis vejret tillader det, er der også mange steder mulighed for at aftale et spil udenfor sæsonen. Ingen af fodboldgolfbanerne i Danmark er ens, så det kan være sjovt at besøge flere forskellige steder, der giver nye udfordringer og andre rammer.

Skulle man gå hen og blive helt bidt af spillet, så arrangerer DFGF også Danmarksmesterskabet i fodboldgolf og løbende turneringer, som man kan deltage i. Du kan læse mere om DFGF turneringerne her, ligesom du kan besøge DFGFs hjemmeside her. Der kan du naturligvis også læse mere om sporten generelt.

Hvis man er en større gruppe, der ønsker at spille, eller man bare vil være helt sikker på, at der er en bane til rådighed, er det altid en god idé at booke i forvejen, så man ikke går forgæves. Ellers kan man bare møde op ved fodboldgolfbanen, når humøret og vejret er til en omgang.

Her på FodboldFessor.dk  har jeg samlet en rigtig god og anvendelig liste over steder, hvor man kan spille med kontaktinformationer, så du kan komme ud og nyde en god dag, sammen med familien, vennerne, kollegaerne eller nogle helt andre.

Fodboldgolfbaner i forskelle egne af Danmark

Fodboldgolfbaner på Bornholm
Fodboldgolfbaner på Amager
Fodboldgolfbaner på Djursland
Fodboldgolfbaner i Østjylland
Fodboldgolfbaner i København
Fodboldgolfbaner i Vestjylland
Fodboldgolfbaner i Nordjylland
Fodboldgolfbaner i Aalborg
Fodboldgolfbaner i Middelfart
Fodboldgolfbaner på Vestsjælland
Fodboldgolfbaner på Sydsjælland
Fodboldgolfbaner i Midtjylland
Fodboldgolfbaner i Vejle
Fodboldgolfbaner i Silkeborg
Fodboldgolfbaner i Esbjerg
Fodboldgolfbaner i Kolding
Fodboldgolfbaner i Odense
Fodboldgolfbaner i Aarhus
Fodboldgolfbaner på Lolland-Falster
Fodboldgolfbaner på Fyn
Fodboldgolfbaner i Nordsjælland