Benskinner

Hvordan skal benskinner sidde?

Der er grundlæggende set to forskellige slags benskinner: Dem med velcro (som betragtes, som den klassiske benskinner) og dem med tube.

Benskinner med velcro har en hård formstøbt skal, som bliver holdt fast på benet med en velcrolukning. De er foret med EVA skummateriale, så dine ben er godt beskyttet.

Denne form for benskinner har ofte en ankelbeskyttelse med en blød polstrin på begge sider af foden. På den måde bliver du beskyttet mod spark på anklen, skader på akillessenen og forstuvninger. De har en elastikstrop under hælen, som sikrer en god pasform.
Er du en yngre spiller eller midtbanespiller anbefaler vi, at du bruger benskinner med ankelbeskyttelse. Ulempen ved disse er, at de fylder mere end benskinner uden ankelbeskyttelse og de vejer lidt mere. Til gengæld er du godt beskyttet under kamp.

Benskinner med tube er designet til at skulle sidde i eller holdes på plads af en tætsiddende sob uden fod, en såkaldt tube – deraf navnet.
Disse benskinner er meget lette og fylder ikke særlig meget på benet. Derfor får du også en stor bevægelsesfrihed når du har disse skinner på. Ofte har tuben en lomme til skinnen, så den ikke rykker sig under kamp.

Hvordan tager man benskinner på?

Har du valgt en benskinne med velcro, så skal elastikstroppen sidder under foden og så skal resten af skinnen sidde således, at din ankel frit kan bevæge sig.

Har du istedet en benskinnemed tube, så skal den sidde under din sok. Som det er skrevet tidligere, så har mange fodboldstrømper en lomme, så benskinnen sidder fast og ikke rykker sig. Igen, så skal din ankel kunne bevæge sig frit og din benskinne skal kunne beskytte forsiden af din læg.

Hvordan vasker man benskinner?

Du kan sagtens smide dine benskinner i vaskemaskinen. Det kan være en god ide at lægge dem i en vaskepose eller et hovedpudebetræk, så du ikke skader maskinen.

Er dine benskinner begyndt at lugte af sved kan du lægge med i lige dele vand og lagereddike i en times tid, før du smider dem i vaskemaskinen. Vasker du dem ved +54 grader, forsvinder svedlugten.

Hvilken størrelse skal benskinner have?

Benskinnestørrelser er baseret på højde. Og findes i størrelser fra xs til xl. Man kan dog ikke gå ud fra, at ens tøjstørrelse matcher ens benskinnestørrelse.

En god tommelfingerregel er, at der skal være ca 5 cm mellem din fod og benskinnen og mellem dit knæ og benskinnen. Der skal være nok plads ved bunden af benskinnen til, at du uden problem kan bøje din fod opad.

Når du skal prøve en ny benskinne er det en god ide, at tage dine fodboldsko- og strømper med i butikken. Så kan du se om du kan bevæge dig med alt udstyret på og om benskinnerne er behagelige at have på.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om benskinner, fx, hvad de er lavet af og om der er noget mærke, som er bedre end andre, så kan du læse mere her i vores guide til benskinner.