Hvorfor er god søvn essentielt for fodboldspillere? 

fodboldspiller bruger man store mængder af energi på at træne, spille kampe og generelt holde konditionen ved lige på flere forskellige måder. Der går dermed ufattelige mængder af tid til at være fodboldspiller, og når dagene går på hæld, er det vigtigt, at man kan få en god og solid nattesøvn, for at man kan præstere igen dagen efter.

I denne artikel skal vi kigge nærmere på, hvilke aspekter ved søvnen, der er så vigtige for, at fodboldspillere kan præstere til deres kampe og til den daglige træning.

Søvn er en vigtig del af restitutionen

Som de fleste nok ved, så er skal der efter endt træning være plads til, at kroppen kan restituere og regenerere den energi, der blev brugt på at være fysisk aktiv. Denne restitution er altafgørende for, at enhver fodboldspiller kontinuerligt kan præstere på en fodboldbane sammen med sine holdkammerater.

Restitution kan komme til udtryk på flere forskellige måder, men vigtigst er dog, at de muskler, der har været på arbejde, får lov til at regenerere sig selv og blive stærkere.

En vigtig del af at restituere er at få en god nattesøvn. Alt for mange døjer med en besværet nattesøvn af flere forskellige årsager, men det er altså under alle omstændigheder i søvnen, at vi alle får lov til at regenerere energi til morgendagen.

For en fodboldspiller er det dermed uhyre vigtigt at få en god nattesøvn, således at vedkommende kan vågne veludhvilet op dagen efter og være klar til at udøve fysisk aktivitet. Det er således en klar anbefaling, at alle, der ønsker at blive en god fodboldspiller, sørger for at få en passende mængde søvn hver nat for at både hovedet og kroppen kan være klar til kamp. 

Søvnproblemer kan løses med en tyngdedyne

Det er dog bestemt ikke alle, der sover lige godt om natten. Dette kan skyldes for mange indtryk i løbet af en dag, en stressende hverdag eller noget helt andet. I sådanne tilfælde kan det være gavnligt at investere i en såkaldt tyngdedyne, der kan være med til give den nødvendige ro, vi alle har behov for, for at kunne sove godt om natten.

En tyngdedyne kan i denne forbindelse være særlig hjælpsom idet den med dens blide tyngde kan trykstimulere kroppen på en sådan måde, at kroppen ved, at det nu er tid til at sove.

Den blide tyngde fra en tyngdedyne er med til at få kroppen til at slappe af og finde roen igen efter en lang dag. Med en tyngdedyne vil man også opleve, at man ikke i lige så høj grad vågner op om natten, men i stedet vil man kunne mærke den gavnlige effekt af at kunne stå veludhvilet op efter en nat uden jævnlige opvågninger.

For en fodboldspiller, der har behov for en god nattesøvn, kan en tyngdedyne være det helt rette valg. Efter en lang dag med træning eller kampe, er det nødvendigt at kroppen kan få lov til at finde roen igen.

Dette vil være muligt med en tyngdedyne, der kan skabe den nødvendige ro for den sovende – således kan man altså være sikker på at vågne op veludhvilet hver morgen.