New Balance fodboldstøvler

New Balance er muligvis mest kendt for deres mange løbesko og de mange numre i stedet for navne, som løbeskoene har. I 2015 kunne man dog for første gang finde et par New Balance fodboldstøvler i butikkerne. Flere store fodboldspillere har fået øjnene op for det engelske mærkes nye muligheder og bruger gladeligt støvlerne til både træning og kamp.

Nedenfor gennemgår vi kort historien bag mærket, deres kollektioner og fortæller, hvilke fodboldspillere der bruger støvlerne.

New Balance fodboldstøvler – de to siloer

Ligesom mange andre fodboldstøvleproducenter har New Balance forskellige siloer, også kaldet kollektioner af fodboldstøvler. Disse vil blive gennemgået i dette afsnit. De to siloer er:

  • Visaro
  • Furon

New Balance Visaro

Denne fodboldstøvle fås i flere forskellige kvaliteter, farver og prisklasser. Udover de Visaro-støvler, som er designet af New Balance selv, kan du også få en model, som er designet af fodboldspilleren Aaron Ramsay – en støvle, som han selv spiller i. Denne specielle støvler findes der kun 100 af på verdensplan, og du skal derfor være heldig, hvis du er ejeren af én af støvlerne.

Da designerne sad med ideerne til støvlen Ariaprene, undersøgte de, hvilken del af foden der oftest er i kontakt med bolden. På den måde har de forbedret materialet, så det understøtter dine spark, driblinger og lignende. Det betyder, at du får 4mm dæmpning på den tværgående side for bedre boldkontrol. På ydersiden, hvor du rammer bolden, har de præget området, så du får et renere og kraftigere skud.

Visaro Pro

Denne model fås i en bred udgave, hvilket er den, vi her har taget udgangspunkt i. Du kan altså få disse sko i en bred udgave, hvis dine fødder er bredere end normalen. Har du smalle fødder, kan du også sagtens få skoen i en sådan udgave.

Skoen er meget behagelig at have på, og den kan passe til alle spillere – og trænere. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du sandsynligvis skal en halv størrelse op i forhold til den størrelse, du plejer at have på, da skoen kan virke lille. Tager du din sædvanlige størrelse, kan du ende med vabler og andet ubehageligt.

Visaro Control

Materialet Fresh Foam Insock gør støvlen meget blød og behagelig at have på. Som navnet antyder, har denne støvle til formål at give dig fuld kontrol over bolden, hvilket det bløde materiale hjælper med til.
Standardmodellen er smal, så har du brede fødder, skal du sandsynligvis købe den model, som er egnet til det.

Støvlen er god til prisen (starter ved 314 ,- og opefter), meget behagelig og giver dig fuld kontrol over bolden, når du har den i spil.

New Balance Furon

Ifølge New Balance selv skal du vælge en støvle fra denne silo, hvis du enten er “a maker of chances” eller “a taker of chances”. Altså, du skal vælge disse støvler, hvis du enten tager eller laver chancer på fodboldbanen. Hvis dit spil handler om at færdiggøre eller løbe hurtigt efter bolden, så er Furon-støvlen lige noget for dig.

Furon-støvlerne er lavet af et materiale kaldet FantomFit, som sidder tæt til foden og giver et godt fit til støvlen. Materialet er let og er med til at understøtte den fart, som du ofte skal bruge på banen.
Sålen er afstivet, så du får mere eksplosivitet i dit spil og dine skud.

New Balance FuronFuron Pro

Indenfor Furon-siloen findes flere forskellige modeller. Én af dem er PRO-modellen, som findes i flere forskellige prisklasser og til flere forskellige underlag.

Udefra set er forfoden af skoen formet lidt anderledes, og snuden er mere opadvendt, end man ellers ser på fodboldstøvler. Det betyder, at de spillere, som kan lide at håndtere bolden med deres (for)fod har rig mulighed for det med en PRO-støvle.
Støvlen er let, og selvom den er stiv, første gang du tager den på, går der ikke længe, før den smyger sig om foden og føles behagelige at spille i.

På grund af de mange ‘knopper’, som støvlen har på oversiden af foden, kan noget snavs sætte sig fast, og det kan være svært at få dem helt rene. Hvis du rengør dem, hver gang du har brugt dem, er det dog ikke noget problem.

Furon Dispatch

En anden model indenfor Furo-siloen er Dispatch. Den består af PU-materiale på oversiden og har et bikube-lignende mønster på oversiden. Ligesom de foregående støvler kan disse også fås i en bredere model. Støvlen har forstærket materiale i hælen, så den er stabil, når du spiller på banen.

De er utrolig behagelige at have på, og ligesom Pro-modellen får du en god følelse med bolden på grund af det tynde materiale. De er også meget lette at have på fødderne, og de hæmmer derfor ikke dit spil og dine driblinger på banen.

Hvem bruger New Balance fodboldstøvler?

Det er ikke bare dig og mig, som køber støvlerne fra New Balance. Nej, det er også fodboldstjernerne, som bruger støvlerne på banen – og de er begejstrede for det!

Marouaine Fellaini har haft en rigtig god sæson i 2016 i New Balance støvler. Også Adnan Januzi og Jesus Navas er glade for deres New Balance Furon-støvle ifølge New Balance selv. De to spillere foretrækker denne støvle, da det giver dem en større bevægelsesfrihed, som hjælper dem med at skifte retning ved høj fart.

Historien bag New Balance og deres fodboldstøvler

Mærket New Balance startede i 1906, da en brite immigrerede til Amerika. Oprindeligt solgte briten slet ikke sko, men i stedet såler til sko. Netop derfor er der så stort fokus på sålen i de fleste af New Balances sko, og den højere pris, du giver for mærket, er et resultat af en god sål. Du kan desuden få sko til både smalle og brede fødder, som du ikke altid kan få ved fx Adidas og Nike.

New Balance fodboldstøvler

Den første fodboldstøvle, som New Balance lancerede i 2015

Tilbage i 2012 lancerede mærket Warrior fodboldstøvler i samarbejde med New Balance. Salget af støvler fra Warrior gik ikke som forventet, og derfor blev mærket nedlagt og rebranded som New Balance. New Balance begyndte i foråret 2015 og har altså både deres egne erfaringer med løbesko og erfaringer fra Warrior at trække på.

Deres første støvlelinje hedder Visaro og er en silo, som stadig kører den dag i dag. Den første udgave af Visaro er blå og har en forstærket hæl og et specielt materiale på hælen, som sikrer større stabilitet. Skoen og meget let og dens ru overflade, som er inspireret af honningbiernes bosteder, sikrer en bedre kontrol med bolden i både vådt og tørt vejr.

Spilleren Aaron Ramsay spillede i denne model, da den udkom. Han spiller stadig i skoen, men har nu en nyere model.