Nike Mercurial Vapor fodboldstøvler

Før Nike i foråret 2014, kunne præsentere Superfly modellen, var Vapor den absolutte topmodel fra Nike. Det var denne støvle, Ronaldo brugte og eksponerede i reklamer og ikke mindst på banen med utrolige præstationer.

Superflys indtog gjorde, at Vapor ikke længere var den ultimative støvle for spillere. Det betyder dog ikke, at den ikke længere er en virkeligt god støvle, eller ikke længere bliver brugt, af topspillere – langt fra.

Komfort

Nike har som noget nyt, for øget komfort, låst pløsen fast, så den ikke længere kan glide rundt til gene for den der har støvlen på.

En tynd overdel er samtidig med til at give en føling, af at være tættere på bolden, i en støvle der kommer tættere og tættere på, at føles mere som en strømpe end som en støvle.

Lettere end Superfly

Et synligt tegn på, at Vapor i dens nuværende version (10 eller X om man vil), stadig er en top fodboldstøvle, er dens vægt.

Med 191 gram, slår den faktisk Superfly, med 2 gram. Ikke i sig selv noget du og jeg kan mærke, men altså et tegn på, at Nike bestemt ikke, har glemt Vapor.

Den tynde overdel, er præcis som på Superfly, med til at give den meget lave vægt, ligesom den ”manglende” Dynamic Fit Collar naturligvis også er med til at skære ned på vægten.

Greb som en goldbold

Overdelen består af Nikes Teijin OLM 12 mikrofiber materiale, belagt med deres Micro SpeedControl og Micro Touch tekstur-teknologi, der er med til at giver Vapor, en golfbold-lignende overflade.

Overfladen på Vapor X, den seneste udgave, er dog mindre markant end på tidligere versioner, men stadig med virkelig god greb i bolden som følge af den friktion, overfladen på støvlen skaber til bolden.

All Condition Control teknologien, har Nike også lagt på Vapor X, så man som spiller har samme følelse af greb i bolden, uanset vejret.

Stå fast i banen

Med hurtige vendinger og stor acceleration, er det vigtigt, at man kan stå fast i banen. Vapor X leverer virkeligt godt greb i banen.

Nike Mercurial Vapor X, er udstyret med en sål af fleksibelt nylon og præcis som med de andre støvler i siloen, er Vapor udstyret med såkaldt ”bladede” knopper, som er med til at øge grebet i banen.

Vælg Mercurial Vapor X hvis…

… du vil have en super støvle, der kan hjælpe dig med, at optimere dine muligheder på banen, men ikke ønsker at tømme pengepungen, på en Mercurial Superfly.

Med Vapor X får du stadig en virkelig top støvle, som er lettere end Superfly og som føles mere som en traditionel fodboldstøvle. Hvilket for nogle kan være en fordel.

Vapor X bruges også af absolut topspillere, så derfor kan spillere på divisionsniveau, i den grad stadig have stor gavn af denne støvle. Den er en forbedring i forhold til Vapor IX og hører stadig til i den absolutte topklasse.

Vælg IKKE Mercurial Vapor X hvis…

… du er hyggespiller. Det er stadig en dyr støvle, og som med Superfly, har den en masse egenskaber du som Serie-spiller, formentlig vil have svært ved at udnytte.

Og som en dyr støvle, er det værd at overveje, om man er bedre stillet, mål på det man får for prisen.

Hvem benytter Vapor X?

Nike Mercurial Vapor X Eden Hazard

Som sagt, var Vapor Nikes absolutte topstøvle, indtil foråret 2014, hvor man lancerede Superfly i forbindelse med VM i Brasilien. Derfor er der også stadig masser af topklasse spillere, der benytter Vapor i dens nyeste version:

  • Eden Hazard
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Luka Modric
  • Franck Ribéry
  • Javier Hernández