Umbro fodboldstøvler

Et af de ældste mærker indenfor sportsudstyr, er engelske Umbro. Siden 1924 har Umbro leveret fodboldudstyr til utallige hold i hele verden og mest kendt er de måske, udenfor England i hvert fald, for deres samarbejde med Manchester United der startede i 1992 og løb frem til 2000, en mindre periode når man sammenligner med deres tidligere samarbejde, der havde varet helt fra 1945 til 1975.

Umbro er i dag blevet opkøbt af Nike, men fungerer stadig som et selvstændigt brand og sponsorerer mange hold og spillere på tværs af kloden. Bl.a. er man sponsor for det engelske landshold, lige som engelske spillere som Joe Hart og John Terry er blandt Umbros mest markante profiler.

Umbro fodboldstøvler

Hvis ikke de selv-proklamerede opfindere af fodbolden skulle have en producent af fodboldstøvler, hvem skulle så fristes man næsten til at spørge. Men det var faktisk først i 1986 at Umbro begyndte at at producere fodboldstøvler – og det kan man også se på udvalget. Man satser ikke nær så meget på fodboldstøvler som andre og større aktører på markedet. Som hos så mange andre producenter, er Umbro fodboldstøvler delt op i kollektioner, hos Umbro er det tre af slagsen:

Geometra

Designed for the visionary player, the Geometra is focused on control.

Umbros Geometra serie, er bygget med fokus på boldkontrol og præcision. For at opnå de egenskaber, er støvlen bygget i læder og med Umbros “A-frame” skelet i støvlen, så man opnår ekstra støtte omkring foden, samt ekstra høj-kvalitets læder på forfoden. Støvlerne i serien er generlet proppet med tiltag der giver en støvler med masser af komfort, samtidig med at du har en god føling med bolden, både når du afleverer og sparker på mål. Memory skum, ekstra polstring og knopper på forfoden der er placeret i en cirkel-formation er alt sammen med til at øge både kontrol over foden samt komfort.

Geometra serien er Umbros top-model, hvilket også afspejler sig i prisen, som ligger lige et niveau over både Speciali og GT serierne.

Speciali

Umbro’s iconic football boots, designed with style and comfort in mind.

Speciali serien er en lidt anderledes serie af fodboldstøvler når man sammenligner med hvordan producenterne normalt sætter deres serier op. Speciali støvler fås enten med HG (Hard Ground) eller SG (Soft Ground) knopper, hvilket er knopper til , hvor den “normale” støvle leveres med FG (Firm Ground) knopper. Det vil sige man kan vælge mellem at købe en støvle der er god på hårde overflader som hårde/tørre græsbaner og kunststof eller på bløde underlag som meget bløde græsbaner. Man mister altså muligheden for at have et par støvler der fungerer på alle typer af græsbaner. Det kan man diskutere om det er brugbart i et land som Danmark, hvor vi har så skiftende vejr.

Fokus er på komfort, stabilitet og pasform. Det har man gjort med en støvle lavet i kalvelæder, tilsat lidt mikrofiber omkring midten af foden hvilket giver en holdbar og smidig støvle. Samtidig er støvlen produceret med Umbros “A-frame” skelet, for at skabe stabilitet på tværs af foden og for at opnå maksimal kontrol med bolden, er snørebåndet ikke placeret midt på, men i stedet ude i siden så man opnår større kontaktflade.

Umbro GT

The lightest boot Umbro have ever produced. Take risks and stand out on the pitch.

GT serien er Umbro fodboldstøvler til spillere med fart i støvlerne. Det betyder dog ikke, at man med denne støvle, nærmer sig vægten på de letteste støvler på markedet – men sammenlignet med Umbros to andre serier er der dog en rimeligt markant forskel.

Ingen tvivl om, at det er Umbros forsøg på at levere en støvle der er meget udfordrende og lever højt på deres fart. Samtidig forsøger englænderne ikke at gå på kompromis med komfort ved ikke at fjerne deres brug af god støtte i sålen og ved at benytte det såkaldte Teijin mikrofiber der giver en rigtig god følelse mellem fod og støvle. Det giver en mærkbar forskel mellem f.eks. Nikes Mercurial støvle, hvor der er fokuseret endnu mere på vægt, og mindre på komfort.