Bayer Leverkusen fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

I betragtning af, at Bayer Leverkusen, aldrig har vundet det tyske mesterskab, kan det måske overraske en smule, at klubben har den status den har i dag.

Men siden man i 1979 rykkede op i Bundesligaen, har klubben etableret sig som en stabil top/subtop klub.

Man er endnu ikke lykkedes med, at vinde det tyske mesterskab, men de stabile placeringer i den øverste halvdel af Bundesligaen, udviklingen af store spillere og ikke mindst en pokaltitel og en UEFA Cup titel, samt fem 2. pladser i løbet af de 30 år, har etableret Leverkusen som en faktor i tysk topfodbold.

De seneste fem sæsoner understreger dette, med en 5. plads som dårligste resultat og efter man i 2014 ansatte den tidligere Red Bull Salzburg træner, Roger Schmidt, er klubben også begyndt at spille noget spændende fodbold, med de rød/sorte Bayer Leverkusen trøjer,  en aggressiv og angrebslysten omgang fodbold.

Man har samtidig fået bygget et virkeligt spændende mandskab op, også selvom man i dette transfervindue måtte sige farvel til den sydkoreanske profil Heung-Min Son.

Bender, Toprak, Leno, Calhanoglu, Bellarabi og Kramer, er de profiler og talenter, man forventer skal være med til at bygge det næste store hold, i Bayer Leverkusen trøjer, hvis ikke storklubberne kommer og snupper dem inden.

Kendte spillere i en Bayer Leverkusen trøje

Der har været en del store navne, i en Bayer Leverkusen trøje gennem tiden. Største af alle, i hvert fald i nyere tid, er formentlig Michael Ballack.

Den elegante, dynamiske og målfarlige offensive midtbanespiller, der i øvrigt er født i det gamle Østtyskland, kom til klubben i 1999 og var over tre sæsoner bl.a. med til at spille klubben i Champions League finalen, hvor man dog tabte til Real Madrid.

Ellers tæller listen og store spillere, navne som

  • Dimitar Berbatov
  • Ulf Kirsten
  • Rüdiger Vollborn
  • Carsten Ramelow (brød igennem i Hertha Berlins trøje, inden turen kom til Leverkusen)
  • Christian Wörns
  • Jens Nowotny
  • Oliver Neuville

Danskere i en Bayer Leverkusen trøje

Et par danskere har haft æren af at iklæde sig en Leverkusen trøje. Jan Heintze var den første, da han fik 3 sæsoner i slutningen af 1990’erne. Heintze var en fin succes, med 87 kampe, men nåede dog ikke at være med i den virkeligt gyldne perioder med Champions League finale bl.a.

I 2010 kom så unge Nicolai Jørgensen til det tyske og Leverkusen. Som stortalent der var brudt igennem i AB, var forventningerne nok rimeligt store, specielt i Danmark naturligvis.

Det gik egentlig fornuftigt den første sæson, men midtvejs i 2. sæson, valgte han at lade sig udleje til FCK, der efter det halve år på leje, købte ham fri.