Bliv klar til en fantastisk fodboldsommer i haven

Efter en afslutning på vinteren, hvor Danmark for alvor blev lagt i dybfryseren, længes de fleste vist efter sol og sommer. Der er givet også mange fodboldfans, der glæder sig til en sommer, hvor fodbolden kommer til at spille en hovedrolle. Vi er godt i gang med en hektisk og spændende afslutning på de store europæiske ligaer, Superligaen og Champions League.

Derefter følger det, de fleste fodboldfans har glædet sig til i fire år, når VM i Rusland starter. I alt 64 VM-kampe skal spilles i løbet af juni og juli, og det danske landshold er med igen efter otte års ventetid.

Mellem de mange kampe fra Rusland er det rart at få rørt kroppen med lidt fodbold i haven. Men fodbold i haven kan i dag være rigtigt mange ting, og det bliver bestemt ikke kedeligt, hvis man udnytter nogle af de mange muligheder der findes.

Hvad enten man efterligner stjernerne i de nyeste VM trøjer, eller man laver avancerede tricks med det sejeste gear på markedet.

Så er der er masser af muligheder for allerede nu at sikre sig det rette udstyr, så man bliver klar til en fantastisk sommer i fodboldens tegn.

Masser af spændende fodbold gear

Mange voksne er opvokset i en tid hvor det var nok at have en fodbold, og et par jakker eller trøjer der fungerede som mål, for at sikre timevis af leg med bolden i haven eller på legepladsen. I dag elsker mange børn og unge stadig at spille fodbold, men mulighederne for at benytte sig af forskelligt fodbold gear er meget større end det var i de forgangne årtier.

Mængden af forskelligt udstyr og prisniveauet gør, at det er muligt at købe mange forskellige typer lækkert udstyr, der kan tiltale nutidens børn og unge, og også deres forældre.

Et af de hotteste produkter til fodboldsommeren vil helt sikkert være den nye danske VM-trøje fra Hummel. Vi må godt nok vente lidt endnu med at se denne trøje, da den først bliver præsenteret her i maj, men du kan allerede nu forudbestille den hos Unisport. Så er du klar til en fed VM sommer.

Det er femte gang Danmark er med til VM, og de første tre gange var det Hummel der leverede spilledragterne. Kun i 2010 var det Adidas der producerede den danske VM-trøje. Den mest ikoniske danske trøje er givet den allerførste fra 1986, og den er stadig populær blandt nostalgiske fodboldfans. Denne trøje kan findes hos bl.a. Lagersport.dk.

Andre landes VM-spilledragter vil givet også bæres af mange fodboldfans henover sommeren, og et stort udvalg kan findes hos bl.a. Unisport.dk og mmsport.dk.

Når man så er blevet klædt på til fodboldsommeren, kan opmærksomheden rettes mod det øvrige gear. Fodbold i haven adskiller sig på mange måder fra kampe på klubplan, da der ikke er så meget brug for fodboldstøvler og benskinner, alt afhængigt af hvor intense kampene normalvis bliver.

Til gengæld er der et meget stort og varieret udvalg af forskellige fodboldmål til havebrug, og valget af den rigtige bold kan være afgørende. Derudover kan en god boldpumpe, kegler og andet udstyr som f.eks. målmandshandsker hjælpe med til at skabe det helt rigtige intensitetsniveau.

Den helt rigtige bold

En af de ting der er værd at overveje er hvilke omgivelser man spiller under. Er der stor risiko for at smadre vinduer, drivhuset eller havegrillen, så skal man næppe vælge rigtige kampbolde, der er beregnet til at spille på en stor fodboldbane.

De fleste har givet prøvet at spille i haven med en billig plastbold fra supermarkedet, men denne type fodbold har sine klare begrænsninger, og der er nogle langt bedre alternativer.

Man kan med fordel overveje en bold der er beregnet til streetfodbold, eller en bold til futsal. Begge typer er lidt blødere end traditionelle fodbolde, og mere velegnede til teknisk fodbold ved jorden.

En bold til streetfodbold har den fordel, at den er mere holdbar end en traditionel læderbold, og den har generelt et mere kontrolleret opspring. For dem der skiftevis spiller i haven, på legepladsen eller på baner beregnet til streetfodbold, vil det være en fordel at vælge denne type bold.

Unisport.dk har også her et stort udvalg af bolde til både Streetfodbold og Futsal.

Vil man have en meget blød fodbold af god kvalitet, så producerer Select en række forskellige skumbolde. De kan bl.a. købes hos Unisport.

Spiller man derimod i en have eller en park med masser af plads og lav risiko for at ødelægge omgivelserne, kan man f.eks. vælge den officielle VM-bold Telstar 18 fra Adidas, også den kan købes hos Unisport.dk. Denne bold er inspireret af en af de mest legendariske VM-bolde, som også hed Telstar, fra VM 1970 i Mexico.

Fodboldmål, reboundere og fodtennis

Til de traditionelle fodboldkampe har fodboldmålene et helt bestemt format, men når det kommer til mål til brug i haven, bliver der leget langt mere med udseende, materialer og funktioner. Det er muligt at finde mindre fodboldmål til haven i både stål, glasfiber, træ og plastik.

Disse mål er typisk mellem 120 cm og 200 cm i højden, og 180 cm og 300 cm i bredden. Der findes dog også mindre varianter, som f.eks. pop-up goals.

Men et fodboldmål behøver ikke bare være et fodboldmål. Det kan også være f.eks. “target goals”, hvor målet kan dækkes af en præcisionsdug, hvor man kan øve sine evner i at skyde mere præcist. Du kan i det hele taget finde et væld af muligheder, i vores oversigt over fodboldmål til haven.

Fodboldmål - My Hood hvid inkl. præcisionsdug 300 x 90 x 180

Et andet godt redskab til, at forbedre sine tekniske evner er fodbold reboundere, som er en slags fodboldtrampolin der kan indstilles i forskellige vinkler så bolden bliver spillet tilbage til spilleren, og hjælper med at træne hovedstød, tæmninger og afleveringer. Fodbold reboundere fås efterhånden rigtig mange steder, bl.a. hos Gucca.dk og Legehjulet.dk.

Som et supplement til fodboldmålene og rebounderne kan også købe en boldstopper væg, som i princippet er et hegn der kan stilles op bag ved målet, eller hvor man har behov for, at sikre planter og vinduer mod bolden.

Den kan også hjælpe med et af de evige store problemer der ofte er med fodbold i haven, nemlig at bolden ryger over i naboens have. En boldstopper væg kan bl.a. købes hos Soccerplay.dk.

Hvis man har lyst til at variere den traditionelle fodbold i haven, kan man også tage en omgang fodtennis eller fodvolleyball. Her får man brug for et net, som bl.a. også kan fås hos Soccerplay.dk.

Havefodbold og de sociale medier

Den lette adgang til at optage videoer af sine fodboldeskapader i haven gør, at det bliver ekstra sjovt at forevige de sjoveste og bedste øjeblikke under fodboldkampene i haven.

Hvad enten det er de øjeblikke hvor alting går galt, eller når man laver de fedeste fodboldtricks. Rigtigt har stor glæde af at opstille og udføre de mest umulige tricks, og optage det med telefonen.

Når man har øvet sig længe nok på sine fodboldtricks i haven er det måske tid til, at vise sine venner og hele verden hvad man kan. Ligegyldigt om man interesserer for fodbold eller andre emner er der er rigtigt mange der elsker at dele de seje og sjove tricks de kan, og det gælder også for dem der elsker at lave forskellige fodbold tricks.

Hvad enten man i sidste ende deler sine videoer med sine venner på Snapchat, Instagram eller Twitter eller man ligger dem ud på YouTube, så tilføjer det er nyt element til legen med bolden, og giver et incitament til at dygtiggøre sig og perfektionere sine fodboldtricks.

På YouTube findes f.eks. en lang række videoer der går under kategorien Football Challenges, hvor det går ud på at lave forskellige tricks. Det kan være rigtigt mange forskellige varianter, som udføres af både kendte fodboldspillere og den almindelige fodboldentusiast hjemme fra baghaven.

Jeg håber det har givet inspiration og appetit til en rigtig god dansk fodboldsommer hjemme i haven.