Bordfodbold – er du klar til en hæsblæsende omgang?

Smæk et bordfodboldbord op på børneværelset, i dagligstuen, i sportsklubben, på jobbet, på fritidshjemmet eller hjemme hos svigermor og lad det være samlingspunkt for mange skønne stunder med dem, du holder af.

Bordfodbold er nemlig formidabel underholdning til fodboldentusiaster i alle aldre. Det kan spilles både som fritidsbeskæftigelse og på et mere professionelt plan afhængigt af, hvor stort et konkurrencemenneske man er, og alle kan være med.

Bordfodboldens simple regler

Reglerne i klassisk bordfodbold er meget simple: To hold á en til to personer. Én bold. Og så skal der scores. Helst i modstanderens mål, hvis ikke man vil blive helt til grin i omgangskredsen.

Holdet, der først når et på forhånd defineret antal mål, typisk ti for fritidsspillere og syv i professionelle spil, vinder. Og så kræver taberens hold som oftest revanche.

En tidløs klassiker for både store og små. Spillet omkring bordfodboldbordet går aldrig af mode.

En tidløs klassiker for både store og små. Spillet omkring bordfodboldbordet går aldrig af mode.

Øvelse gør mester

Mange intense timer kan slås ihjel på hver sin side af minifodboldbanen, som består af to mål og fire stænger med spillere til hvert hold; én målmand, to forsvarere, fem midtbanespillere og tre angribere.

I starten kan de mange spillere være lidt svære at styre, men man kommer hurtigt efter det, og som med al anden sport gælder det, at jo flere kampe, man spiller, og jo mere, man træner, des bedre bliver man.

I dette tilfælde til at koordinere sine armbevægelser med det boldøje, der skal sikre, at de små røde og blå spillere rammer bolden helt perfekt, så den triller forbi modstanderens målmand. Stille og ubemærket eller med hjælp fra et perfekt og kraftfuldt spark, der sidder lige i skabet.

Gør spillet sværere

Man kan selvfølgelig også bare lave sine egne regler i stedet for at følge de ensformige og traditionelle af slagsen.

Hvem siger eksempelvis, at man ikke må spille med mere end én bold, at man skal spille bedst af ti, at man skal bruge begge hænder eller at man ikke må udfordre sig selv ved at spille med ”handicap” som eksempelvis ingen brug af målmand eller midtbanespiller?

Vælg det rigtige bordfodboldbord

Vil du gerne have et bord derhjemme, og du derfor drister dig til at spørge en professionel spiller til råds, så vil han sige, at der er stor forskel på bordfodboldborde, og han vil højst sandsynligt være fortaler for et fransk et af slagsen.

Der findes over 30 forskellige typer bordfodboldborde på verdensplan, men de franske og italienske bordfodboldborde er de mest udbredte på det danske marked.

Det klassiske italienske bordfodboldbord.

Det klassiske italienske bordfodboldbord.

Det italienske er det mest klassiske; oftest set overdækket af en glasplade og med spillere og bold i hård plastik. Underlaget er ligesom overdækningen i glas, hvilket gør spillet meget hurtigt og ukontrolleret, hvis ikke man som spiller har godt styr på sine reflekser.

Det franske Bonzini-bord, som mange professionelle sværger til.

Det franske Bonzini-bord, som mange professionelle sværger til.

Helt modsat er den franske familie af bordfodboldborde, hvor Bonzini-bordet er det mest populære.

Bordet, der har linoleumsunderlag, lægger op til et længere og mere teknisk spil, da friheden til bevægelse af spillerne i stål er større, og der hermed er mulighed for bedre dribling og kontrol med bolden, der for øvrigt som en lækker detalje er fremstillet i kork.

Valget af bordfodboldbord er dog en smagssag, så gå efter det, der tiltaler netop dig mest, og hvor du føler, at dit spil vil gøre sig bedst.

Toptun dit bordfodboldbord

Ligesom der findes et væld af forskellige bordfodboldborde på markedet, både online og i de fysiske butikker, findes der også meget forskelligt tilbehør og reservedele, så du og dit bordfodboldbord altid er klar til kamp.

De fleste bordfodboldborde er af høj kvalitet, der holder rigtig mange år med selv de mest engagerede børn og barnlige sjæle ved stængerne.

Skulle uheldet dog være ude, er der altid hjælp at hente i form af spritnye stænger, vedligeholdelseskits, nye kartonbaner og ekstra bolde, der fås i både plastik, kork og gummi og i mange farver.

Bolde til bordfodbold fås i denne udgave, som ligner rigtige fodbolde.

Bolde til bordfodbold fås i denne udgave, som ligner rigtige fodbolde.

Er man i det hele taget til det autentiske og virkelighedstro, vil man måske også synes, at det er sjovt at iklæde sine spillere fodboldtrøjer fra yndlingsholdet? Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan findes af lækkert tilbehør, der gør spillet endnu sjovere.

Klar til konkurrence?

I flere byer rundt om i landet, herunder Odense, Kolding, Århus, Aalborg og ligeledes flere steder i Hovedstadsområdet, findes der foreninger, der har dedikeret sig til den ædle sport, som bordfodbold må siges at være. Er man til konkurrence og stærk holdånd, er den lokale forening derfor et godt sted at starte.

Bliver man helt bidt af en gal bordfodbold, afholder Dansk Bordfodbold Forbund desuden hvert år i oktober danmarksmesterskaber i bordfodbold i København.

Der afholdes ligeledes verdensmesterskaber i Frankrig, som huser nogle af verdens førende bordfodboldspillere.

Lær alle tricks

Hvis du også mener, at niche-sportsgrene er det nye, så tjek denne video med tricks til både begynderen og den mere øvede bordfodboldspiller og drøn så ud og anskaf dig et godt bordfodboldbord at optimere dine evner på.

På YouTube finder du mange brugbare tips og tricks samt adskillige videoer fra kampe mellem professionelle spillere fra hele verden.

God fornøjelse!

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar