Brighton & Hove Albion trøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Du kan købe en Brighton trøje hos deres klubshop.

Da klubben fra det sydlige England, i 2017 rykkede op i det fine selskab, skete det som en af de to direkte oprykkere – kun et point fra Newcastle.

Derfor skulle vi for første gang i 34 år, se den blå og hvide Brighton trøje i den bedste engelske række. Og dermed for første gang i Premier League, siden dennes start i 1992.

Og Brighton & Hove Albions første sæson, bragte en ganske sikker forbliven i Premier League, med en afstand på 7 point ned til nedrykningsstregen.

Brighton profiler

Som oprykker, er det sjældent, at man kan prale af at have et af ligaens største spillerbudgetter. Måske hvis vi lige ser bort fra Newcastle.

Derfor er Brightons mandskab heller ikke bygget op af store profiler, men derimod et stærkt hold, som selvfølgelig har sine profiler.

En af dem, er den efterhånden aldrende målscorer Glenn Murray, der bare bliver ved med at overraske med sin målfarlighed. Hans 12 mål i sidste sæson, er allerede blevet suppleret af 8 mål i denne sæson. Så han må være beviset på, at bare fordi man runder de 35 år, er man ikke klar til pension.

En anden profil, der trækker Brighton spillertrøjen over hovedet hver eneste weekend, er den store centerforsvarer Lewis Dunk. Med stabilt spil i sidste og denne sæson, er han sågar blevet præmieret med landskampe for England.

En sidste spiller der skal nævnes, er klubbens dyreste indkøb nogensinde: Alireza Jahanbakhsh. For £19 mio., blev han i sommers hentet i hollandske AZ Alkmaar, med hvem han blev nr. tre i Æresdivisionen og samtidig blev topscorer i ligaen.