Danmarks landsholdstrøje

Danmarks VM 2018 landsholdstrøjeLigesom alle andre lande har de danske spillere ogsü deres landsholdstrøjer. Trøjerne er kendetegnet ved, altid at vÌre røde og hvide sü det danske flags farver kan blive hyldet pü banen. Designet har varieret fra ür til ür og har vÌret afhÌngig af, hvilket mÌrke der sponsorerede trøjerne.

I mange år har det været danske Hummel, som har designet og sponsoreret trøjer til det danske fodboldlandshold. I 70’erne havde DBU ikke en fast sponsor og købte trøjer af forskellige mærker, så som Umbro og Admiral. I 1979 indgik de to organisationer så en sponsoraftale for det danske fodboldlandshold.

Gennem ürene er aftalen blev udbygget, sü trÌnerne og spillerne nu havde medindflydelse pü, hvordan trøjerne skulle se ud. Den aftale, som DBU og hummel indgik i 1995 udløb 30. juni 2004 og adidas blev ny sponser af landsholdets trøjer.

Adidas fremvist for første gange deres trøjer ved EM i Portugal i 2004. Hummel-striberne var nu vÌk fra spillernes skuldre og ind kom de tre striber i varierende størrelser pü spillernes bryst. Dog var farverne de samme: Rød og hvid, ligesom Dannebrog.

I 2016, efter 12 år i adidas’ trøjer, indgik DBU og hummel igen en aftale, og det er derfor nu det tyske brand, som sponsorere trøjerne til landsholdet. Ifølge den nordiske chef for marketing og kommunikation hos adidas, Lars Rønne, så har mærket valgt at fokusere anderledes på deres markedsføring af fodbold på nogle nye områder. Derfor valgte mærket i 2016, at afslutte det årelange samarbejde med DBU.

Som de fleste fodboldinteresserede nok ved i dag, sü blev hummel den nye trøjesponser. Flere fans pointere, at de største sejre indenfor dansk fodbold skete i en hummel-trøje, sü glÌden er stor hos mange over, at mÌrket nu er tilbage pü de danske fodboldspilleres skuldre.

Spillerdragten anno 2016

En dragt er, ligesom alt andet tøj, ikke bare noget man spytter ud af produktionen uden nogle overvejelser omkring designet, tilpasningen og formen. Hummel og det danske landshold har sammen skabt denne nye trøje, som er inspireret af den gamle danske historie. Derfor er Holger Danske indprentet pü maven af trøjen, süledes at spillerne igen kan føres til storhed.

For enden af de korte Ìrmer pryder det danske flag og hele trøjen sÌtter ens tanker tilbage til en storhedstid, som forhübentlig kommer igen indenfor den danske fodbold. Mület for DBU er, at forene landet og fejre det gennem fodbolden.

På den ene ærmer står det ”Danmark” i runer, og i nakken af trøjen står der ”En del af noget større” med en skrifttype, som leder tankerne tilbage til de gamle vikinger. Sloganet er lavet i forbindelse med en kampagne fra DBU, hvor de vil sætte fokus på, hvordan fodbold kan bruges til sundhedsfremme, integration og til at danne venskaber.

Farverne er, som altid, røde og hvide og skal sende tankerne tilbage til det flag, som vejer over de danske hustage.

Retro landsholdstrøjer

Som sagt, sü er mange af de store højdepunkter indenfor dansk fodbold sket i en trøje fra hummel. Nogle af de største øjeblikke skete i 1984, 1986 og 1992.

Landsholdstrøjen ved EM 1984

Ved dette EM 1984 lykkedes det dansker at spille sig til en imponerede 3. plads. Trøjerne de havde pü dengang er et helt klassisk Hummel-look.

Landsholdstrøjen ved VM i 1986

VM 1986 var det første det danske landshold nogensinde var med til. Selvom vi ikke gik videre end til de indledende gruppe, sü stür trøjen stadig som noget ikonisk den dag i dag.

Landsholdstrøjen ved EM i 1992

NĂŚsten alle danskere husker den 26. juni 1992. Selv jeg, der kun var to ĂĽr da kampen blev spillet, husker denne dag pga. de mange gentagelser, af de legendariske TV-klip fra kampen.

Landsholdstrøjen fra EM 1992 er süledes ogsü blevet en af de mest ikoniske trøjer i den danske fodboldhistorie.

Trøjen füs flere stedet pü nettet:

Ekstra: Til venskabskampen 6. juni i ür, havde man lavet en speciel trøje som hyldest til 25 ürs jubilÌet, for den sensationelle triumf. Den kan man stadig fü hos Intersport.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

2 Kommentarer

 1. Flemming Langballe
  8. november 2017 at 21:49- Svar

  Hej Sveske.

  Der mangler et par nutids “r” i din tekst og Danmark blev ikkke nr 3 ved EM i ’84. Jeg meder de kun nĂĽede til kavrtfinalen. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   8. november 2017 at 21:58- Svar

   Hej Flemming

   Danmark endte faktisk på en 3. plads til EM slutrunden i 1984 😉

   https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_1984

   Mvh Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar