Esbjerg fB hjemmebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Esbjerg indgik i 2012 en 4-årig aftale med giganterne Nike om leverancen af trøjer til vestjyderne. Pudsigt nok var Nike tidligere leverandør for OB, så man må da sige at de er vant til at levere trøjer, i lige netop det her design.

Og jeg synes generelt de har gjort et ganske fint job. Der er ikke meget at gøre med, når designet er så forholdsvist fastlåst som det er, men netop det, at de så ikke har forsøgt på at lave en EfB trøje der har alle mulige små finurligheder, er faktisk et positivt træk.

Esbjerg hjemmebanetrøje 2014/15

Esbjerg fB udebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Med den nye udebanetrøje, til sæsonen 2014/15, har man valgt en noget mere konservativ tilgang til designet, end i sidste sæson. Den meget skrigende orange/gule trøje, er afløst af en noget mere afdæmpet udgave.

Man har oven i købet valgt, at holde fast i striberne, og blot ændret på farverne. De har i stedet fået en omgang grå og sort, som på alle måder, er mere afdæmpet.

Nogle vil måske sige, at den er lidt kedelig. Jeg er ikke helt uenig, men mest er jeg overrasket over, at man har valgt et design, der skiller sig så relativt lidt ud fra hjemmebanetrøjen.

Og det er jo ellers det, der er det primære formål med en udebane-/reservetrøje. Så her synes jeg faktisk at Nike og Esbjerg er gået lidt galt i byen.

Esbjerg udebanetrøje 2014/15

Der er på en måde, noget meget klassisk over den nuværende EfB trøje. Både farver og de lodrette striber er nogle meget klassiske træk ved en fodboldtrøje.

Det er ikke et fåtal af klubber, der har valgt løsningen med de vertikale striber, og kombinationen af blå og hvid ses heller ikke sjældent i fodboldverden, bl.a. på Esbjergs konkurrenter fra Superligaen, OB. Samtidig har man designet EfB trøjen med en krave i retrostil, dog uden at være over dimensioneret.

Legender i en EfB trøje

Esbjerg fB har faktisk en lang og gloværdig historie, hvilket mange måske ikke helt er klar over. Klubben var i mange år ikke en del af det gode selskab i Danmarks øverste række, men sæsonen 1999-00 har klubben, kun med afbræk i to sæsoner, været en del af Superligaen.

Går vi helt tilbage til starten af 60'erne, er det dog ikke for meget at sige, at Esbjerg var DKs alt-dominerende mandskab.

Med 4 mesterskaber på 5 sæsoner fra 1960 til 1965, samt en pokaltitel i 1964, kunne ingen hold følge med spillerne i den blå/hvide EfB trøje dengang. Her vil især navne som Egon Jensen, Jens Peder Hansen og Jens Jørgen Hansen giv genklang hos dem der kan huske de år.

I 1979 dukkede holdet op og snuppede mesterskabet for hidtil seneste gang, og her skal spillere som Jens Jørgen Bertelsen, Ole Kjær og Kristian Østergaard bestemt nævnes og have en stor del af æren for at man kunne sætte sig på toppen, efter to sæsoner hvor man havde hentet hhv. en bronze- og en sølvmedaljer.

I nyere tid, er der også et par spillere som skal nævnes. Jess Thorup, Hans Henrik Andreasen og Jan Kristiansen er måske de tre navne der allermest kan betegnes som nye legender i Esbjerg trøjen.

Klubmanden af de tre, er uden tvivl Hans Henrik Andreasen, men Jan Kristiansen er også opvokset i klubben, mens Jess Thorup var med i 6 sæsoner i starten af 2000'erne da man under Ove Pedersen, havde et fremragende hold der bl.a. snuppede bronzen i 2002-03 med Jan Kristiansen som topscorer i øvrigt.

I dag er Esbjerg efterhånden blevet lidt af en talentfabrik. I de senere sæsoner er spillere som 2 x Ankersen, Jakob og Peter, blevet udviklet og gjort klar til nye eventyr, Lukas Hradecky røg til Brøndby, Kian Hansen til Nantes, Jonas Knudsen til Ipswich og ikke mindst Martin Braithwaite, der i dag har succes i den lilla og hvide Toulouse trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (2 stemmer afgivet)
Esbjerg fB fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 2 stemmer

Skriv en kommentar