Fodbold-rebounder – den ultimative guide

Denne artikel indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

En fodbold-rebounder er den perfekte 12. mand på dit fodboldhold til træningen. Eller den træningsmakker du savner, når du vil træne ekstra i din baghave og til den daglige træning! Og du kan have den stående i ude hele året, eller gem den væk i skuret – valget er dit.

Udvalgte reboundere

Vi giver dig overblikket, så du kan træne ekstra og blive endnu dygtigere, med hjælp fra den helt rigtige fodbold rebounder.

En rebounder er typisk, en kvadratisk “plade”, som har monteret et net af elastikker på forsiden.

Du sparker bolden ind på nettet, hvorefter bolden “rebounder”, altså springer tilbage, og simulerer derved rigtige øvelser og afleveringer, som du også vil komme ud for på fodboldbanen.

De nyeste reboundere på markedet er nemme at bruge privat i baghaven, da de ikke fylder særlig meget og er forholdsvis lette både at montere og indstille.

Alt efter vinklen på din rebounder kan du træne hovedstød, afleveringer, målscoringer og andet med den, hvilket gør redskabet til en alsidig del af fodboldtræningen.

Exit Rebounders

Med EXIT Rebounderen medfølger pløkker, så du kan sætte din rebounder fast i græsplænen, så du slipper for at skulle sætte den tilbage i udgangsposition.

Et udvalg af Exit rebounders

Den fås i forskellige udgaver: Den mindste er 84×84 cm., mens den største model har målene 164×164 cm. Alle modeller er i god kvalitet, hvad enten du skal bruge rebounderen til leg i haven eller på fodboldbanen.

Dog skal det bemærkes, at rebounderen ikke kan tåle at stå ude hele året og den skal derfor pakkes væk efter brug. Det er muligt at afmontere stålrammen, så rebounderen næsten intet fylder. Dog kan det også lade sig gøre at klappe den sammen, så den står på højkant i læ for regn og blæst, når den ikke er i brug.

Den midterste i serien, 124×124, har en større flade at spille bolden op på og der er flere muligheder ved denne model end den mindste til, at kunne dreje og vinkle den, så du får det optimale ud af din træning. Derfor vil denne model være optimal for de fleste. Dog skal mindre børn bruge den mindste størrelse.

Vinklen bliver justeret ved de hjul, så har kontakt med græsset når rebounderen er i brug.

Prisen afhænger af, hvilken størrelse du skal have, men starter ved 899 ,- DKK.

Du kan finde Exit rebounders her:

Et alternativ til rebounders fra Exit er rebounders fra My Hood. De minder utroligt meget om hinanden, og kan fås hos både Coolshop og Gucca.

Stiga Fodbold Rebounder

Stiga fodbold rebounder, hører til i den helt lave prisende og findes i en lille (100×100 cm) og en stor (150×150 cm) udgave, som koster henholdsvis 399 kr. og 799 kr. Begge modeller velegnet til alle aldre og til alle niveauer af fodbold.

Et udvalg af Stiga rebounders

Prisen for de to rebounders er lav i forhold til de mange timers leg, som ligger i dem. Begge udgaver er holdbare og solide og kan let sættes op i baghaven.

Rebounderen er let at pakke væk, hvilket kan blive nødvendigt da den ikke tåler at stå udenfor hele året. Ligesom andre rebounders, kan denne model bruges til flere former for boldspil, blandt andet fodbold, håndbold, tennis og floorball, hvilket gør den alsidig og egnet for alle og enhver med en interesse i boldspil.

Nettet bliver sat fast i hvert hjørne på et glasfiberrør. Konstruktionen sikrer, at bolden bliver skudt tilbage mod dig på en realistisk måde, så du kan forberede dig mest optimalt til din næste fodboldkamp.

Munin Sports M-Station

Denne model fik et stort reklamefremstød for nogle år siden på diverse børnekanaler, og er muligvis denne, som de fleste tænker på når de hører ordet ”rebounder”.

Derudover er det denne fodbold rebounder, som anvendes i klubber verden over. Det er også grunden til, at Barcelonas klubfarver kan indgå i din rebounders ramme, hvis du vil have det. Er du ikke til farver, kan den også købes i sort, som vist på billedet.

Munin rebounders sælges pt. kun via Munin Sports’ egen webshops her.

Nettet er monteret på en sådan måde, at farten på bolden næsten ikke sænkes, når du spiller den op af den 145×145 cm. store M-Station. Dette sikrer en autentisk oplevelse og klæder dig godt på til en forestående kamp, hvad angår boldens hastighed.
Vinklen på rebounderen kan indstilles på 12 forskellige måder, hvilket gør denne model til den mest alsidige af de tre modeller vi her har valgt at beskrive. Desuden er rammen af aluminium og hjulene er punkteringsfri, hvilket muliggør at M-Station kan stå ude hele året.

Det særlige ved denne rebounder, udover den høje kvalitet og anvendelighed, er at der er udviklet en app, som registrerer alle de ting du gør med bolden og dine skud mod rebounderen. På denne måde kan du følge din fremgang og forbedre din teknik.

Som det er nævnt tidligere hænger pris og kvalitet uløseligt sammen. Dette er også gældende her, da Munin Sports M-Station kan erhverves for 4.595 kr. Modellen fås også med en større overflade til 8.995 kr.

FUTCHI Rebounder

Denne fodbold rebounder, er både lavet for at give dig muligheden for at forbedre dine fodboldevner, men også for at give dig og dine venner, et sjovt spil at hygge jeg med på stranden, i baghaven eller hvor I nu kan finde på, at sætte den op.

I følge producenten, svenske Aracne, er tanken at man spiller en slags “fodsquash” sammen med vennerne. Bl.a. har de lavet nogle spilleregler, som man enten kan følge til punkt og prikke eller tilpasse efter egne behov.

Selvom tanken bag FUTCHI er et spil med vennerne, kan den sagtens bruges når man er alene, til at træne teknik, boldkontrol, koordination og timing.

Desværre er denne rebounder ikke længere i handel. Du kan måske være heldig at finde en brugt, på DBA.dk, Guloggratis.dk eller lignende steder på nettet.

FUTCHI Rebounder er nem at transportere, da den kan pakkes ned i en handy taske, så du kan tage spillet med alle steder.

Sammen med selve rebounderen, kan du såmænd også hente en app til din smartphone, hvor du kan konkurrere med andre spillere fra hele verden, finde andre i nærheden af dig der spiller eller tagge dig selv og der hvor du spiller.

Den findes dog pt. kun til iPhone (kun på den amerikanske shop).

Forskellen på de enkelte rebounders

Rebounders kommer i mange forskellige størrelser og prisklasser. Prisklasserne vender vi tilbage til og koncentrerer os lige nu om de varierende størrelser.

Der er nemlig stor forskel på, om det er et barn, en nybegynder eller en professionel, som skal anvende redskabet, da alle skal bruge en forskellig størrelse på deres rebounder, for at få den største effekt ud af den.

De helt små rebounders med målene 84×84 cm er velegnet til de små eller uerfarne fodboldspillere, som vil træne eller øve sig hjemme i haven. Spiller du i stedet på højt niveau, skal din rebounder helst have et omfang på 164×164 cm.

Sidstnævnte bliver blandt andet brugt af de store klubber, som Barcelona og Bayern München. Er du imellem de to nævnte niveauer, kan du med fordel anvende en mellemstor rebounder, i størrelsen 100×100 cm eller lignende.

Vigtigt er det, at din rebounder kan indstilles til at stå i forskellige vinkler, så du kan øve forskellige afleveringer, hovedstød eller andet. Dette kan de fleste modeller på markedet, og bliver derfor ikke noget reelt problem, hvis du skal anskaffe dig en rebounder.

Hvordan man indstiller den enkelte rebounder er forskelligt fra produkt til produkt. Hos nogle modeller er det en metalstang i midten, som hænger sammen med den metalramme, som har kontakt med jorden og den ramme, hvor nettet hænger fast, som skal bruges for at ændre vinklen på din rebounder.

Hos andre er det et mekanisk hjul, som justerer din rebounder og bestemmer vinklen på den. Uanset hvad, er de fleste løsninger, som sagt lette at gå til og kan bruges af enhver.

Pris og kvalitet

Pris hænger ofte sammen med kvalitet, hvilket også er tilfældet når du skal vælge den rigtige fodbold rebounder. Dog kan du købe en model til ca. 400 kr., som er udmærket i brug til blandt andet børn og nybegyndere.

En ting, som du skal være opmærksom på, og som hænger sammen med prisen, er det net, som er spændt ud mellem metalstænger eller lignende. Ved de billigere modeller kan bolden tabe en stor del af farten, når den bliver spillet op mod nettet.

Ved de dyrere modeller, f.eks. rebounderen fra Munin-Sports, som er beskrevet længere nede i artiklen, er det kun ca. 5% af farten, som mistes i afleveringen.

Bruger du kun din rebounder på hobbybasis, er denne viden ikke ligeså relevant, som hvis du spiller fodbold på højt niveau.

Er sidstnævnte tilfældet anbefaler vi, at du investerer flere penge i din rebounder, så simulationen af en aflevering, hovedstød eller andet bliver så autentisk, som muligt så du på den måde får mest ud af din træning og bliver klædt på til en kamp på fodboldbanen.