Guide: Fodboldmål til haven

Er du træt af at bruge t-shirts, spande eller andre skøre ting som målstolper, når du eller dine børn spiller fodbold i haven? Så læs med her, hvor vi guider dig til det bedste fodboldmål til haven, så du er klar, når foråret kommer.

Der er overordnet set fire ting, du skal tage stilling til, når du vælger et fodboldmål til haven:

 • Materiale – træ, stål eller plast?
 • Størrelse – hvor stort skal målet være?
 • Pris – du skal selvfølgelig også tage stilling til, hvor meget du er villig til at betale.
 • Opbevaring – skal det kunne stå ude hele året eller skal det kunne pakkes væk?

Vi gennemgår herunder de forskellige punkter og giver til sidst et bud på, hvilket mål, der passer lige netop til dig og dit behov.

» Vil du bare gerne købe et mål? Gå til vores store prisoversigt over mere end 100 fodboldmål til haven lige her.

Materiale

Valg af materiale hænger i høj grad sammen med punkterne om opbevaring og pris da disse to punkter er forskellige alt efter, hvilket materiale du vælger. Her gennemgår vi, hvilke materialer der findes og hvilke fordele der er, ved hvert enkelt mål.

Indenfor alle materialer finder du forskellige størrelser og du kan derfor altid finde et mål, som passer til netop din have.

I følgende afsnit gennemgår vi disse fire materialetyper:

 • Plast
 • Stål/aluminium
 • Træ
 • Foldbare mål

Træ

Fodboldmål til haven i træ fra Homegoal

Eksempel på fodboldmål i træ fra Homegoal.dk

Mål lavet i træ er et godt valg, hvis du vil have et stabilt fodboldmål til haven, da det står fast uden brug af pløkker eller lignende. Målene samles med skruer og beslag og er derfor lidt upraktiske, hvis du gerne vil kunne stille målet væk over vinteren eller på andre tidspunkter af året. Dette anbefaler vi nemlig at du gør, hvis ikke dit mål er behandlet med træbeskyttelse. Du skal derfor have god opbevaringsplads, da målet ikke tåler at stå ude om vinteren, hvis det ikke er behandlet.

Heldigvis er der råd for, at dit fodboldmål i træ kan stå udenfor hele året. Køber du et, som er behandlet med træbeskyttelse kan det tåle at stå udenfor i al slags vejr og du skal derfor ikke tænke på, at stille det væk når fodboldsæsonen er slut. Et eksempel på et sådan mål er dette mål fra Homegoal.dk. Målet skal heller ikke sættes fast i jorden, og så er det ikke så dyrt som mål i aluminium.

Plast

Fodboldmål til haven i plast fra My Hood

Fodboldmål i plast – kan stå ude hele året

Mål i plast findes i udgaver, hvor hele rammen er lavet af ét stykke plast, mens andre mål samles ved hjælp af et kliksystem. Det sidste er at foretrække, hvis man gerne vil kunne pakke målet væk. Dog skal det tilføjes at målet er vedligeholdelsesfrie, og kan stå ude hele året, så det er ikke nødvendigt at pakke målene væk. Desuden har det viste mål bløde kanter, så man ikke slår sig, hvis man løber ind i det.

Ved køb af et mål i plast, skal du være opmærksom på, om målet kan fastgøres til græsset. Målene vejer ikke så meget og står derfor ikke ligeså stabilt på græsset, som et mål af træ eller stål/aluminium gør det og de vælter derfor nemmere, hvis der skydes hårdt på dem. Tjek derfor altid, om der er pløkker eller lignende med til at fastgøre målet, så det ikke vælter, når det bliver brugt.

Du kan finde forskellige mål i plast hos bl.a. Coolshop.

Stål/aluminium

Exit Scala Aluminium fodboldmål til haven

Fodboldmål i aluminium

Fordelen ved mål i stål eller aluminium er, at de er rigtig stabile ved brug. Som de er, står de ret godt fast, men det er også muligt at sætte dem bedre fast med en forankring i jorden, såsom pløkker eller lignende.

Nogle mål, for eksempel dem fra Exit, som er en af de store spillere på markedet, leveres med forankringer, mens du ved andre mål skal købe forankringer eller ekstra vægte, som monteres på selve målet og gør det mere stabilt. Husk derfor altid at spørge efter, om der er pløkker eller lignende med målet når du køber det.

Målene i stål eller aluminium kræver ingen vedligeholdelse og de kan derfor stå ude hele året. De findes i mange prisklasser, hvor det viste mål fra Exit ligger omkring 1.000 kr.

Er du mere til fodboldmål, hvor rammen er svejset sammen, som dem man kender fra fodboldbaner og sportspladser, så skal du forberede dig på et noget dyrere mål til haven, hvor priserne starter ved 2.000 kr. Til gengæld får du også en mere professionel oplevelse af målet, og du kan lege fodboldstjerne i din egen baghave.

Exit fodboldmål fås bl.a. hos Eurotoys her.

Foldbare mål

Select Pop-up fodboldmål til haven

Foldbare “popup” mål fra Select

Ønsker du et fodboldmål til haven, som kan foldes helt sammen, i stedet for et, som skal stå ude hele året? Så er det et foldbart mål du skal se efter, da det kræver et minimum af plads til opbevaring af netop dette mål. Desuden er det nemt at pakke sammen og tage med i sommerhuset eller på ferie, så fodboldtræningen kan holdes ved lige. Ofte vejer de foldbare mål heller ikke ligeså meget, som et af de andre mål vi tidligere har præsenteret og dit barn kan derfor selv hente det ud af skuret, når han eller hun vil spille.

Den største fordel ved de fleste foldbare mål er, at de er lette at transportere og dit barn kan selv få det ud af skuret, hvis han eller hun vil spille bold i haven. Det skal her bemærkes, at fordi målene er så lette, som de er kan det være nødvendigt at montere det med pløkker, hvis spillerne skyder hårdt til måls eller, hvis det er blæsevejr. Tjek derfor, ved køb af et pop-up mål, om der medfølger pløkker eller om du selv skal ud og købe disse.

Målet på billedet fra Select kan købes hos only4kids.dk lige her.

Et foldbart mål kan også fås i aluminium, hvorfor det er sværere at pakke sammen og det vejer mere end et foldbart mål af plast eller lignende. Til gengæld skal du ikke sikre målet med pløkker før brug, da målet står fast på jorden. Disse mål kender nogle måske fra fodboldklubben og det giver en mere professionelt følelse at anvende dette mål. Dog er prisen høj for et sådan mål. Til gengæld får du mange timer og års glæde af det.

Pris

Pris og kvalitet hænger som regel sammen – det gælder også ved fodboldmål til haven. Materialet og størrelsen spiller ind på prisen, som starter ved 500 kr. for et godt fodboldmål til haven.

Stål og aluminium er dyrere end et mål i plast og træ, og generelt kan du forvente at bruge mellem 500-1500 kr., for at få et godt mål, du kan have glæde af i mange år.

For at få et vedligeholdelsesfrit mål skal du ofte betale mere for det, end hvis målet skal pakkes væk når det bliver vinter. Til gengæld får du også et mål i god kvalitet, og som holder mange år frem.

» Se priser på mere end 100 fodboldmål i vores store oversigt her.

Størrelse

Målets størrelse afhænger både af, hvor meget plads der er i haven, men også hvem i familie, der primært skal bruge målet. Er du i tvivl om, hvilken størrelse fodboldmål, som dit barn får mest ud af, så ret dig efter denne tommelfingerregel:

 • Børn op til syv år: Mål op til 180 cm. x 150 cm.
 • Børn op til 11 år: Mål op til 200 cm. x 180 cm.

Man kan dog sagtens vælge både større eller mindre mål, end det der står opgivet her. Et mindre mål vil give en større udfordring i forhold til træning af din teknik, mens større mål er gode til at øve placering af skud for alle aldre.

Er det derimod pladsen i haven der er det afgørende for målet, skal målets størrelse passe til det græsareal, som du har. Har du en lille have, er et lille fodboldmål at foretrække. Her kan du eventuelt vælge de foldbare mål, da de er lette at transportere og flytte rundt med. Har du derimod en stor have med et stort græsareal kan du med fordel vælge et af de store mål.

Dunlop fodboldmål 2 stk. - 78x56x45

Mini fodboldmål til de mindste

Et såkaldt mini-fodbold-mål egner sig godt til de mindste børn. Som det tidligere er nævnt kan ældre børn, og voksne for den sags skyld, også med fordel anvende målet, da det egner til godt til at øve præcise scoringer.

På grund af målets størrelse fylder det ikke særlig meget, hverken i haven eller når det er pakket væk. Det kan desuden nemt stilles væk, når først du har afmonteret de pløkker, som er nødvendige for at holde det på plads.
Målet må ikke stå udendørs hele året, da det ruster eller får andre skader.

Til de større børn gælder det om, at vælge et større fodboldmål til haven end det viste mini-fodbold-mål. Derudover handler det om, at vælge en ordentlig kvalitet, hvor målet tåler hårde og utallige spark, uden det går i stykker. Du kan med fordel vælge et mål i træ (som er behandlet) eller et mål i stål eller aluminium. Selvom disse mål ofte er dyrere, end dem af plast holder de også længere og kan klare de mange timers leg og spil, som dine børn uden tvivl vil få ved en anskaffelse af et fodboldmål til haven.

På siden Homegoal har de udviklet en størrelsesguide, som tillader dig at indtaste antallet af børn og deres alder. På den måde kan du se, hvilket fodboldmål til haven de anvender ud fra forskellige retningslinjer: HomeGoal størrelsesguide

Opbevaring

Hvis du har plads nok i haven og gerne vil have fodboldmålet til at stå ude hele året, kan du springe dette punkt over. Det er dog en god idé at tage nettet ind over vinteren, hvis du lader målet stå ude.

Vil du derimod gerne kunne pakke målet væk, så læs videre, så du ved, hvilke tanker du skal gøre dig, når du skal købe et mål.

Fodboldmål - Stiga pop-up 2 stk 122 x 76 x 76

Popup mål fra Stiga – nemt at pakke sammen

Er haven så lille, at det er nødvendigt at pakke målet sammen hver gang det er brugt, så kan du overveje om, du i stedet for de store mål skal købe et pop-up mål. De kan nemt pakkes sammen, fylder ikke meget og kan tages med på ferie. Du finder dem blandt andet hos Playzone.dk.

Hvis du har plads til et rigtigt fodboldmål, men stadig gerne vil kunne pakke det væk, uden det fylder meget, så gå efter mål, der samles ved at blive klikket sammen. De fås både i plast og aluminium, og de er lige så lette at skille ad, som de er at samle. Dog skal en voksen samle dem, da det er nemt for børn at få fingrene i klemme.

Nogle mål kan derimod ikke skilles ad med samme lethed, som de sammen-klikkelige og kræver derfor god opbevaringsplads. Det gælder en del mål i stål eller aluminium, hvor målrammen er svejset sammen. Ved de fleste af den type mål kan man klappe bunden sammen, men målet vil stadig fylde i højden og bredden.
Det samme er tilfældet ved mål i træ – de kan ikke klappes sammen, og vil du derfor have et mål i træ og samtidig kunne stille det væk, så kræver det god opbevaringsplads.

Det rigtige fodboldmål til haven – ud fra pris, materiale og fodboldspilleren

Når du skal vælge et fodboldmål til haven, er det vigtigste at spørge dig selv, hvor meget du vil betale, og i hvilket materiale du vil have målet – og hvem, der skal bruge målet. En teenager sparker meget hårdere til bolden, end et barn vil gøre. Er målet til førstnævnte er det en god ide, at vælge et mål i en kraftigere kvalitet. Om denne kvalitet er af plast, træ eller aluminium er underordnet, da du kan finde en kvalitet, som svarer til den pris du vil give for målet.

Vil du have et mål, der minder mest om de fodboldmål, man kender fra sportspladser og fodboldklubben, skal du vælge et i aluminium, men er du ikke villig til at betale mere end 1000 kr. for det, så vælg et mål i træ. Begge typer er solide og holdbare fodboldmål til haven, som kan klare skud på overliggeren og stolpen, uden de er ved at vælte.

Målet i plast er derimod et godt bud, hvis du vil have et alsidigt mål. Udseendemæssigt ligner det ikke et klassisk fodboldmål, og det har ikke den samme stabilitet som mål i træ eller stål. Her er det vigtigt at sætte målet fast med pløkker, så man er sikker på, det ikke vælter. Til gengæld får man et mål, der er let at samle og skille ad, og man kan derfor pakke det ned og tage med i sommerhuset. Plast er desuden et super holdbart materiale, der giver målet en rigtig lang levetid.

De foldbare mål er gode til den familie, som vil have muligheden for at tage målet med til stranden eller på ferie. Ligesom målet af plast ligner disse mål ikke dem, man ser i fodboldklubber og de skal ofte sættes fast med pløkker. Til gengæld er de fleste foldbare mål lette at have med og dit barn kan selv sætte det op.

Klar til at vælge det rigtige mål? Se priser på ca. 100 fodboldmål i vores oversigt her.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 4.4/5 (7 stemmer afgivet)
Guide: Fodboldmål til haven, 4.4 ud af 5 baseret på 7 stemmer

5 Kommentarer

 1. Christian Madsen
  6. marts 2018 at 16:50- Svar

  Jeg leder efter et have net. Et net som kan opstilles så bolde ikke ryger over hækken så nemt.
  Jeg ved ikke om det findes men det kan selvfølgelig selv laves.
  Men ved nogle om de allerede findes så er jeg meget interesseret

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   6. marts 2018 at 18:10- Svar

   Hej Christian

   Du tænker på sådan et mobilt ned måske, der kan pakkes sammen eller bare flyttes?

   Jeg kender ikke til nogle net af den slags i hvert fald.

   Ellers er vi nok mere ude i almindelige hegn, men det kræver så nogle pænt høje stolper 🙂

   Mvh Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   21. marts 2018 at 14:57- Svar

   Hej Christian

   Jeg stødte faktisk på sådan en “Boldstoppper væg” fra Soccerplay i dag https://soccerplay.dk/produkt/fodbold-boldstopper-vaeg-300-x-600-cm/

   Er det noget der kan bruges?

   /Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

 2. Charlotte Henriksen
  4. marts 2018 at 20:58- Svar

  Jeg hoppede på 2 træmål fra Homegoal efter at have læst guiden.

  De er ret fine, lækkert de er i træ og står godt fast. Tak for guiden 🙂

  Dbh Charlotte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   4. marts 2018 at 21:16- Svar

   Hej Charlotte

   Der er dejligt at høre, at guiden kunne bruges – og at målene fra Homegoal lever op til forventningerne 🙂

   Mvh Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar