Kinesiotape – den ultimative guide

Denne artikel indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Lider du af kronisk nakke- og skulderstivhed, langvarige smerter i lænden eller jagende smerter i eller omkring en nerve eller noget helt fjerde? Så kan kinesiotape være din ven.

Måske har du prøvet diverse officielle og alternative behandlingsformer samt gamle husråd, som ikke har hjulpet?

Så kan kinesiotape være din redningskrans.

Udvalgte forhandlere

I stedet for lægekonsultationer, medicin samt evindelige behandlinger kan den elastiske tape, udviklet af Dr. Kenzo Kase i 1973, være løsningen.

“Jeg har haft stor glæde af tapen som privatperson og som tidligere bokser, hvor jeg har benyttet den mod muskelproblematikker, fastsiddende ribben, spændinger i skuldre og ryg samt ved knæproblemer. Desuden har jeg brugt det lidt i klinikken”
Vinnie Davida Søndergaard, massør og kropsterapeut i Fysioteamet.

Derfor har vi her samlet en kæmpe guide til kinesiotape, i alle afskygninger og navne, med hjælp fra eksperter, der ved hvad de taler om.

Vi har såmænd også inkluderet sportstape i vores guide, fordi vi mener det er vigtigt for dig at kende forskellene på kinesiotape og den klassiske sportstape.

Vil du bare gerne have de vigtigste take-aways serveret på et sølvfad, kan du springe guiden over, og gå direkte til dem ved at klikke her.

Kinesiotape – lad os få nogle ting på plads

Uanset om du allerede har stiftet bekendtskab med kinesiotape eller ej, så er der nogle vigtige ting at få på plads fra start.

Kinesiotape kommer med forskellige navne, men på trods af det, minder de alle sammen om kinesiotape i den ene eller anden afart. Så når du støder på K-Tape (kinesiology tape/kinesiologitape) eller KT Tape (kinesiology therapeutic tape) så er det vigtigt at vide, at de primært hedder sådan, fordi de ikke må hedde Kinesiotape.

Så hvad er kinesiotape?

Grundlæggende er kinesiotape elastisk modsat den klassiske sportstape og har en løsere vævning, ligesom det typisk vil det indeholde en del elastiske fibre, udover bomuld.

De findes i forskellige styrker af elasticitet, hvor 130-140 procents elasticitet svarer til hudens egen elasticitet og som oftest er den rette.

Typisk er tapen også farvet, men det er ren kosmetik – det har ingen betydning for funktionaliteten eller indikerer nogen form for anvendelsesmulighder eller styrke.

Hvilke smerter kan kinesiotape behandle?

Inden for det hav af lidelser og smerter kinesiotape kan afhjælpe, er der fire kategorier/virkemåder:

 • Genoprette musklens funktion. Muskler bliver afslappede, så langvarige infiltrationer løsnes. Desuden er tapen god mod kramper og muskeltræthed.
 • Tapen stimulerer blod-og lymfekredsløbet. Når muskler bevæges, fjernes blå mærker og væskeansamlinger under huden.
 • Kinesiotape virker mod smerter, da disse undertrykkes neurologisk, når tapen sættes på det påvirkede område.
 • Kan bruges hvis noget er gået af led. Tapen vil være med til at gendanne bindevævet og leddet omkring musklen.

Sådan bruger du kinesiotape

Spørger man en professionel, vil de typisk svare som både Sune Mortensen fra Select og Thomas Flack fra Sports Pharma: “Lad en professionel behandler lægge det på!”

Sagen er nemlig den, at det er en hel videnskab at vælge den rette tape og at sætte den korrekt på. Og er den ikke sat rigtigt på, virker den ikke.

– Efter flere kyndige vejledninger fra en fysioterapeut og ved at følge “Tape dig selv” slavisk kan du lære at lave de simple optapeninger selv, beretter Thomas Flack.

På samme måde spørger Sune Mortensen retorisk:

– Idrætsudøvere får ofte skader på baglåret, og hvordan vil du tape dig selv der eller på lænden?

Er du af den stædige, eller måske bare nysgerrige type, og insisterer på at forsøge tape dig selv,

skal du være opmærksom på, at der ikke skal være træk i enderne, så holder det bedre.

Thomas Flack forklarer, at det ikke er meningen, at kinesiotape skal sidde på i 5 dage, selvom det kan. Det skal sidde på i 3 dage, hvorefter det skal tages af, så kroppen får en pause i 3 dage, hvor den kan restituere sig selv. Hvis du stadig har lidelsen, kan du få nyt på i 3 dage og så fremdeles.

Køb en tape af en god kvalitet med en elasticitet på 130-140 procent som svarer til hudens elasticitet. Der fås et hav af uoriginale produkter, helt ned til 10 kroner, og de, der sælger der gode typer, samt de, der har lavet anmeldelser på Trustpilot, siger, at de billige ikke virker, og at de dyre gør.

Før alle typer af tape påklistres, er det vigtigt, at huden er ren og tør samt renset for lotion og andre fedtholdige produkter. Og hvis du ikke ønsker at pibe, når det skal af, kan du med fordel barbere området/trimme området ned til 1-2 millimeter, inden du monterer tapen.

Det frarådes at benytte tapen ovenpå sår. Er du stærkt plaget af smerter, bør du opsøge din læge, før tapebehandlingen påbegyndes.

Kinesiotape mod muskesmerter

Ved behandling med Kinesiotape/kinesiologitape mod muskelsmerter skal huden strækkes, for at behandlingen virker. Tapen skal have en elasticitet på 130-140 procent, lige som huden.

Tapen skal sættes på de ømme muskler i ustrakt tilstand. Her strækkes huden før tapen sættes på. Muskler og led strækkes i det generede område, så når tapen er på, vil huden rynke, og når huden løftes på denne måde, får du et bedre blodomløb, og det samme sker for lymfekredsløbet.

Ønsker du at forebygge kramper eller overanstrengelse af muskler, monterer du tapen fra den fastsiddende tilhæftning, A, i figuren til venstre (caput eller punktum fixum) til det bevægelige udspring, B, i figuren til højre (cauda eller punktum mobile).

I denne figur kan du se, hvordan musklen trækker sig sammen under arbejde. Du kan læse mere om muskler her.

Kinesiotape mod ledsmerter

Vær opmærksom på, at hvis skaden sidder i led og ledbånd, er det tapen, der skal strækkes, inden den sættes på huden. Den strakte tape støtter de led og ledbånd, der har lidt skade, så de kan fungere.

Sådan sætter du tapen på

Sådan sætter du kinesiotape på

Uanset om tapen anvendes mod muskel- eller ledsmerter, er det musklens form og størrelse, der har betydning. Sæt den elastiske henover den ømme muskel som et I, et X eller et Y, og den giver en terapeutisk virkning.

Du starter ved musklens begyndelse og slutter, hvor musklen ender. Er du fodboldspiller på et højt niveau, har du muligvis helt styr på, hvor dine muskler begynder, hvor de ender, og hvor store de er.

Har du ikke det, bør du få vejledning af en professionel de første gange, du bruger kinesiotape på en ny, beskadiget muskel, eller et nyt, beskadiget led. I nedenstående video giver idrætsfysiolog Jan Lasota et eksempel på påsætning af tape. Der findes flere videoer i samme serie.

Specialsaks eller almindelig saks

Når du klipper kinesiotape til, er det vigtigt at afrunde hjørnerne, som ellers kan hænge i tøjet og løsne sig.

Sune Mortensen siger, at du godt kan klippe K-tape over med en almindelig saks, og Thomas Flack bekræfter, at du kan klippe kinesiotape og andre typer af tape af rullen med en almindelig saks, men du kan ikke klippe tapen op i millimetertynde strimler med en almindelig saks.

Det kan du derimod med en teflonbelagt kinesiotapesaks, som desuden er udstyret med et meget skarpt blad. En almindelig saks vil blive klistret ind, som hvis du klipper gaffatape over. Du kan forsøge dig frem og anskaffe den rigtige saks, hvis det ikke virker for dig at bruge en almindelig.

En specialsaks er dyr og god. Thomas Flack sammenligner den med en Global eller en Tvilling kniv. Jeg har en Tvillingkniv af god kvalitet. Den er snart 30 år gammel og ikke særligt slidt. Køb den originale specialsaks til kinesiotape her.

En specialsaks er dyr og god. Thomas Flack sammenligner den med en Global eller en Tvilling kniv. Jeg har en Tvillingkniv af god kvalitet. Den er snart 30 år gammel og ikke særligt slidt.

Kurser

Er du behandler, holder Sports Pharma kurser i brugen af kinesiotape, med de to fysioterapeuter Kristian Seest og Susanne Damgaard, som kursusledere. Du kan se hele deres kursuskalender her.

Sportsudøvere og private kan i øvrigt få kurser i brugen af den almindelige sportstape, så de kan lære at lægge det korrekt. Kontakt Kristian Seest på mobil: 29 29 92 58, hvis det har interesse.

Det er vigtigt at nævne, at vi her på FodboldFessor.dk, ikke har prøvet nogle af de nævnte kurser. Vi garanterer derfor ikke for udbyttet af kurserne.

Gode bøger om kinesiotape

Insisterer du på at gå uden om professionelle behandlere, når du går i gang med kinesiotape, findes der bøger om emnet. Vi har fundet tre bøger, der kan bringe dig skridtet tættere på at kunne sætte tapen på selv:

 • Tape dig selv” er skrevet af fysioterapeuter. Bogen indeholder fine illustrationer og grundige instruktioner i brugen af tapen. Bogen er på dansk, og den er udmærket. Denne bog er den billigste.
 • Kinesio taping in pediatrics” handler om brugen af kinesiotape på børn, fra babyer til unge mennesker. Den er let at bruge, og viser anvendelsesmulighederne på børn. Bogen er på engelsk.
 • Clinical Therapeutic Application Of The Kinesio Taping Method“. I denne bog får du over 70 instruktioner, der viser hvordan du påsætter tapen. Det forklares desuden, hvilke lidelser tapen kan anvendes mod. Bogen er velegnet for begyndere, der forstår engelsk. Denne bog er den dyreste.

De forskellige mærker

Som allerede nævnt, findes der forskellige mærker af kinesiotape. Vi gennemgår dem der er relevant for dig herunder.

Kinesiotape er den originale, elastiske tape, som blev udviklet af Dr. Kenzo Kase i 1973. Han havde studeret kiropraktik samt kinesiologi og ønskede at kombinere de to behandlingsformer. Under udviklingen så de på tapematerialer, den specielle vævning, ventilation og sidst, men ikke mindst tapens elasticitet nær hullet. Der har været forsket i Kinesiotape og udviklet nye behandlingsformer lige siden.

– Mit håb er, at læseren snart må blive befriet fra sin “pine”, udtaler japanske Dr. Kenzo Kase, opfinderen af Kinesiotape.

Den originale Kinesiotape Tex Classic er latexfri og allergivenlig. Den er lavet af kvalitetsbomuld og er behagelig, da den tillader huden kan ånde. Der er 4 meter i en rulle. Hos Sports Pharma er den rådighed for såvel behandlere som brugere.

Kinesiotape Tex Gold er resultatet af 30 års forskning.

 • Ved hjælp “Nano-Touch” bliver underhuden og lagene derunder stimuleret.
 • Føles som blid berøring fra mennesker.
 • Benytter mikrogrip og en dybtliggende limfremstillingsproces til at forbedre holdbarheden og samtidig have en mindre klistrende overflade.
 • Bomuldsfibrene er af en virkelig god kvalitet, som gør det endnu lettere at ånde.
 • Patienten opnår mere komfort i kraft af den patenterede vævning.
 • Opfylder alle Kinesio Taping ® specifikationer.
 • Er latexfri og allergivenlig.
 • Sælges primært til professionelle til behandling af patienter.
 • Der er 5 meter i en rulle.

Er huden meget følsom, skal du ikke benytte kinesiotape, og skulle der, mod forventning, opstå en allergisk reaktion, skal du fjerne tapen med det samme.

Ved korrekt brug er kinesiotape i dag en effektiv behandlingsform mod næsten alle smerter, eksempelvis muskel- og ledsmerter, piskesmæld, diskusprolaps og andre ryglidelser, hovedpine, knæ- og lyskenskader, tennisalbue, fod- og ankelproblemer samt forstuvninger, dårligt blodomløb, ødemer, andre problemer med lymfesystemet og lidelser i nervesystemet.

Behandlingen virker ved at stimulere huden, og der opstår hele tiden nye måder at påsætte tapen på. Desuden forbedres kinesiotapen løbende ud fra behandlinger, erfaringer og forsøg. Som i anden forskning måtte Dr. Kenzo Kase, og andre, der har medvirket ved udviklingen af kinesiotape, igennem mange forsøg og fejl. Grundtanken i kinesiotape er, at du kan helbrede dig selv. Musklerne har en selvhelbredende evne, og denne blev fundet ved patienter, der ikke blev helbredt af almindelige, ortopædiske behandlinger.

Kinesiotape skal klippes og ikke rives over.

I kraft af sin store elasticitet, føles den ikke så stram, som eksempelvis sportstape, og brugeren har større bevægelsesfrihed.

En rulle Kinesiotape er dyrere end en rulle sportstape, men der skal ikke bruges ret meget af den.

– Jeg har kendskab til mærket Kinesiotape Tex Gold, som vi bruger i Benefit Hobro. Tapen er god og kan sidde på patienten i 5 dage, selvom han eller hun går i bad. Den er ca. 4 centimeter bred, og det afhænger af den pågældende lidelse, om tapen klippes lidt eller meget op, forklarer fysioterapeut Susanne Axelsen fra Benefit Hobro.

Kinesiotape findes udover ruller også i pre-cut- og fan-cut-versioner, som du selv kan benytte efter kyndig vejledning.

Thomas Flack fra Sports Pharma, som blandt andet sælger Kinesiotape supplerer:

– Om kopiprodukterne virker ved jeg ikke, men jeg ved, at original Kinesiotape virker, og jeg har med egne øjne set folk få tårer i øjnene, fordi det begynder at virke, så snart det er lagt på, hvis det er lagt korrekt. Kinesiotape er baseret på evidensbaserede studier. I Kinesiotape Tex Gold er tapen lagt på som fingerprint, altså så det ligner et fingeraftryk.

K-tape (kinesiology tape eller kinesiologitape)

K’et står for kinesiology, for det er kun den oprindelige Kinesiotape, der må bære navnet Kinesiotape. Du kan ånde gennem K-tape, og tapen er elastisk og behagelig. Den støtter musklerne og formindsker derved spændinger. Tapen forbedrer blodgennemstrømningen, hvorved den forebygger og heler sportsskader.

K-tape er et kopiprodukt og findes i et væld af kvaliteter. En god kvalitet af K-tape svarer cirka til Kinesiotape Classic og kan behandle stort set de samme lidelser.

K-tape kan blive siddende i op til 5 dage. Det betyder 0-5 dage.

Mads Jensen fra Intersport Hobro anbefalede kontaktpersonerne fra Select og A-Serve Scandinavia.

Select sælger en K-tape, der hedder Profcare K. Produktchef Sune Mortensen har selv benyttet K-tape i en genoptrænings periode efter sprængt akillessene. Her blev tapen bl.a benyttet på en badeferie, og ved ture i poolen kunne den blive på i 3 dage, men den var ikke så modstandsdygtig ved stranden på grund af saltet og sandet.

Det er forståeligt, da det er et aggressivt miljø, og ikke hvad tapen er beregnet til. I tørt miljø kan den holde 5 dage. Han forklarer, at det er porøs tape, så vand kan godt mærkes på huden. Samtidig kan du ånde i den. Se mere om Profcare K.

Profcare K fås hos flere forhandlere:

KT Tape

KT Tape kan bruges mod hundredvis af lidelser, og tapen leveres i to kvaliteter, en af bomuld og en syntetisk. Den af bomuld holder 1-3 dage, og den syntetiske holder 4-5 dage. Den syntetiske pro-version giver den bedste støtte og er endda så vandfast, at du kan bruge den i svømmehallen. Se forskellen på de to KT-kvaliteter her.

– Den syntetiske tape, hvor fibrene ikke flosser, har været på markedet i 10 år, og syntetisk tape kan sammenlignes med bomuldstape på samme måde som en syntetisk new line løbe-T-shirt kan sammenlignes med en bomulds-T-shirt. De, der foretrækker at løbe i en syntetisk løbe-T-shirt, vil også synes bedre om den syntetiske tape, for bomuldstapen bliver for våd, når den udsættes for fugt, forklarer Mads Krøyer fra KT Tape Danmark.

– KT Tape står for kinesiology therapeutic tape, og vores pre-cut leveres bare i en model, som kan bruges mod smerter i knæ, skuldre albuer med videre. I 98 procent af behandlingerne er der ikke limrester på huden efter brug af KT Tape. De forskellige farver og mønstre er bare mode, fortsætter han.

I modsætning til andre elastiske typer af tape virker pre-cut-versionen, efter vejledning fra en professionel, enklere at bruge, da den ikke klippes op. Efter påsætning skal den gnides for at aktivere limen.

Videoe med et eksempel på påsætning:

Den klassiske hvide sportstape

For at du kan se og forstår forskellen mellem kinesiotape (og de forskellige afarter heraf) og den klassiske sportstape som mange af os allerede kender, gennemgår vi her egenskaberne og anvendelsesmulighederne for netop den.

Almindelig hvid, uelastisk sportstape

Almindelig, hvid sportstape er uelastisk, og vævningen er ret tæt. Og modsat kinesiotape, så er denne tape hverken bomuld eller de såkaldte elastiske fibre i sagens natur.

Den bliver som regel brugt ved forstuvninger for at forhindre, at der opstår flere forstuvninger i leddet. Den største virkning er, at følesansen i huden bliver stimuleret, så musklerne ved leddet reagerer med det samme og derved sørger for, at leddet ikke kommer ud i yderpositioner, som skader leddet. De sanseinput, som ledbåndene tog sig af før skaden, erstattes til dels af sportstapen, og leddets muskler skal nu stabilisere leddet i stedet for ledbåndene.

Sportstape er til tidsbegrænset ledbeskyttelse for fodboldspillere og andre sportsudøvere. Det er beregnet til at bruge under en kamp eller anden sportsaktivitet, hvor man eksempelvis har forstuvet en ankel, som skal låses i positionen, så der ikke sker yderligere skade. Du kan også tape to fingre eller to tæer sammen, så de holdes på plads.

– Sportstape kan her bruges forebyggende, så du for eksempel taper ringfingeren og lillefingeren sammen, inden de brækker bagover”, siger Thomas Flack fra Sports Pharma.

Tapen er uelastisk og skal fjernes efter kampen. Blodomløbet generes af stramt tape, og det skaber irritation. Det er ikke meningen, at hvid sportstape skal sidde på i flere dage. Mads Jensen fra Intersport Hobro udtalte, at i situationer, hvor man bruger sportstape, vil det være at gøre for meget ud af det, hvis man brugte Kinesiotape.

Hvis du regner med at kunne bruge sportstape som kinesiotape, vil du blive skuffet, for det er ikke det, den er fremstillet til.

Tapens lim kan være hård ved huden, og tapen kan stramme. Limen indeholder latex, og kan derfor give allergiske reaktioner, for den ene procent af befolkningen, der har latexallergi.

Uelastisk, hvid sportstape kan virke billigere end Kinesiotape, men der skal bruges meget mere sportstape end Kinesiotape.

Udvalgte mærker

Den hvide sportstape, som Select kalder Coach Sportstape, beskrives som standardtape med god klæbeevne. Den er 3,8 centimer bred.

Uelastisk, hvid Prostrap Sportstape har en kraftigere klæbeevne og en lidt anden type vævning. Den giver en meget tilfredsstillende stabilitet og støtte. Limen er porøs og dermed åndbar. Du kan rive den over på langs og på tværs. Den leveres i to bredder.

Sune Mortensen fra Select forklarer, at Strappal Sportstape anses for at være en af de bedste uelastiske tapes på markedet, da den latexfri lim er meget kraftig samt mere hud- og allergivenlig. Selv under kraftige påvirkninger forbliver den stabil. Denne sportstape benyttes af topidrætsfolk. Leveres i tre bredder. Den kan rives over.

Leukotape P

Sune Mortensen fortæller videre, at den beige Leukotape P er Rolls Roycen fra BSN inden for uelastiske taper. Select distribuerer en del af den til fodboldklubber, herunder topklubber, hvor fysioterapeuter har indprentet holdet med, at det skal være den. Den er dyr.

Leukotape P er stiv, helt uelastisk og har høj trækstyrke i længderetningen. Den har stor klæbeevne, da den består af 60 procent lim og 40 procent stof. Den bruges ved knæproblemer, hvis eksempelvis knæskallen (patella) skal justeres og låses, så bevægelse bliver begrænset mest muligt. Man bruger den i små områder og laver ikke en fuld optapening med denne tape, men bruger den i stedet som forstærkninger.

Leukotape P har lang holdbarhed og holder til den bliver pillet af.

Leukotape P tape kan være lidt sværere at arbejde med og lidt sværere at rive over uden at den ”flosser”. Her kan en saks benyttes.

Pre-cut tape eller ruller

Alle typer af tape leveres i ruller og i stykker, der er skåret til og klar til brug. Det er nemt og bekvemt blot at tage et stykke frem og sætte det på, men det er en dyr løsning. Sammenlignet med ruller, er meterprisen dyr, hvis du køber det, der kaldes pre-cut.

Alligevel oplyser Mads Krøyer fra KT Tape Danmark, at for hver rulle han sælger, bliver der solgt 40-50 pakker pre-cut alene ved KT Tape Danmark, så den nemme løsning er altså populær.

Det pudsige er, at produktchef Sune Mortensen fra Select har trukket pre-cut-tapes ud af deres sortiment, fordi man ikke solgte noget af det i Norden. Han mener, at nøjagtigt afklip fra ruller, passer bedre til den enkelte muskels eller det enkelte leds størrelse og form. Select leverer deres Profcare produkter til en del Superliga klubber og top klubber på det internationale market både indenfor fodbold og håndbold.

Thomas Flack fra Sports Pharma tilføjer, at de både sælger pre-cut og ruller. De simple optapeninger kan man lære sig ved at følge eksemplerne i bogen “Tape dig selv” slavisk. Inden for de simple optapeninger har de pre-cut i sortimentet. De bruges af private og sportsudøvere samt lidt af behandlere og er især velegnede til rejser.

De er pakket ind og dermed beskyttet mod snavs. På denne måde bevarer de deres klæbeevne, selvom de ligger i toilettasken. En rulle, der ligger uindpakket i toilettasken får sand og støv i kanten og mister derved en stor del af klæbeevnen.

En sidste opsamling

 • Kinesiotape, KT-tape og K-tape/kinesiologitape virker på fire forskellige måder:
  1. Retter musklerne og afhjælper derved spændinger og muskeltræthed samt styrker musklerne.
  2. Stimulerer cirkulationen i blod- og lymfesystemet.
  3. Undertrykker smerter.
  4. Medvirker til at få led, der er gået af led, tilbage på rette plads.
 • Før du køber Kinesiotape eller lignende, bør du få vejledning af en professionel, for eksempel en fysioterapeut eller en massør, medmindre du er virkelig godt inde i anatomien omkring musklers størrelse og retning. Derefter kan du se videoer og læse bøger om brugen af Kinesiotape.
 • Hvis du meget gerne vil tape dig selv, så køb en tape af god kvalitet med en elasticitet på 130-140 procent, hvilket svarer til hudens elasticitet. Også her hænger pris og kvalitet sammen. For almindelige mennesker uden den store indsigt i kroppen, er det nok lettest at begynde med en pre-cut. Du kan eksempelvis købe Kinesio Tex Gold, fordi det er den, professionelle behandlere bruger, og fordi der ligger to uddannelser og mange års forskning bag.
 • Du kan også benytte syntetisk KT Tape, fordi den er af en glimrende kvalitet og ikke bliver så våd som de andre bomuldstapes. Bliver din tape udsat for meget vand eller fugt, er den et godt valg.
 • De typer af kinesiologitape/K-tape, der er beskrevet i artiklen, er i orden og billigere end kinesiotape.
 • Derudover findes der en stor underskov af kinesiologitape/K-tape. Find først nogle, du kender, der bruger et sådant produkt mod den samme lidelse, som du har, eller inden for den samme sportsgren, som du dyrker, inden du køber det.
 • Ved nogle af kopiprodukterne er der problemer med vedhæftningen, og du risikerer at spilde dine penge. På nettet er der begrænset information om produkternes elasticitet og holdbarhed.
 • Hvid og beige sportstape er ret stift. Flere personer, som muligvis ikke har brugt det efter hensigten, har givet disse produkter dårlige anmeldelser. Der skal buges meget af det, så det er ikke så billigt, som det syner. Det kan anvendes mod forstuvninger eller forebyggende, så du undgår at få en forstuvning eller en lignende sportsskade.
 • Kinesiotape, KT Tape, kinesiologitape/K-tape og sportstape fås både i ruller og pre-cut. Pre-cut er en del dyrere pr. meter end tape i ruller. Alligevel er det populært hos nogle, fordi det er meget nemmere at påføre. Du sparer at skulle klippe det op og runde hjørner af. Det sidste gøres for at bevare vedhæftningen. Desuden er pre-cut pakket godt ind, så du nemt kan medbringe det på rejser, uden at det bliver snavset.
 • Sportsfolk, der rejser meget skal sørge for, at deres tape ligger pakket ind, eksempelvis i en lukket plasticpose. Kommer der snavs ind ved kanterne mister den en stor del af sin klæbeevne.
 • Hvis det ikke skal være en plage at få tapen af, bør du barbere området eller trimme det ned til 1-2 millimeter, før du monterer tapen/lader tapen montere. Tapen monteres på tør, som er renset for creme og lotion.

Har du erfaringer med kinesiotape eller spørgsmål hertil, så skriv endelig en kommentar.