Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Der er ingen tvivl om, at SS Lazio er lillebror i det romerske fodboldhus. Og set på national basis, er de en endnu mindre størrelse.

Når det er sagt, så er det stadig en af de større klubber i Italien. To mesterskaber har man trods alt vundet gennem tiden og selvom man aldrig har været en dominerende faktor, har man altså med jævne mellemrum, stukket hovedet frem og vist hvad de er i stand til.

Den helt store periode, hvis man kan kalde det det, var omkring årtusindeskiftet, da man i 1998-99 vandt Europa Cup’en for Pokalvindere, derefter den europæiske Super Cup, og i den efterfølgende sæson, vandt man så mesterskabet.

Et legendarisk hold, med kæmpe profiler som Marchegiani, Sensini, Boksic, Salas, Mancini, Mihajlovic, Nesta, Simeone, Nedved, Stankovic, Veron, Couto og Ravanelli var alle at finde i den lyseblå Lazio trøje i den sæson.

Fabrizio Ravanelli tog i øvrigt videre fra Rom til det engelske, hvor han tidligere havde repræsenteret Middlesbrough, for at spille et par sæsoner i den hvide Derby County trøje.

Danskere i en Lazio trøje

Michael Laudrup var ikke den første, til at trække i en Lazio trøje, men det største danske navn af de fem der har været en del af Rom-klubben gennem årene, må man nok alligevel sige.

Det var dog bestemt ikke ukendte navne, der i to sæsoner fra 1955 til 1957, med hver sin sæson, satte deres præg på klubben. Først John Hansen og derefter Carl Aage Præst, der var store profiler i Serie A på deres tid, fik altså hver en sæson for de lyseblå romere.

Siden kom Kurt Christensen til i 1964-65, efter tre sæsoner i Atalanta, derefter altså Laudrup over to sæsoner fra 1983-85, og seneste Christian Keller, der kun fik en enkelt sæson i 2005-06 kun fik 9 kampe i den lyseblå Lazio trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
Lazio fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar