Liiteguard benskinner – form dem efter dine ønsker

Du tænker måske ikke meget over det. Altså hvilken benskinne du skal bruge.

På mange måder, er en benskinne et nødvendigt onde. Vi var egentlig helst fri, men vi ved også, at det kun er én gang, at man får en tackling midt på skinnebenet, så er kampen – og i værste tilfælde karrieren – færdig.

Liiteguard udvalg

Liiteguard Performance sæt
Liiteguard Performance sæt

Så hvor dejligt det end ville være, hvis vi kunne undvære dem, så kommer vi ikke uden om, at finde en passe skinne, og sætte den ned i strømpen.

Og der er da sket udvikling på området over årene, bevares.

Men nu kan du for første gang, få en benskinne der passer lige præcis dit ben, helt perfekt.

Og det er ovenikøbet dansk produceret og fundet på.

Navnet er Liiteguard.

Sig farvel til tunge og store benskinner og strømpetapen

Den klassiske benskinne, den som jeg bl.a. selv brugte da jeg var barn, er den hvide fra Select:

Og selvom den beskytter godt, og holdes godt på plads, er den også stor, tung og klodset. Og så skal den jo også vaskes i ny og næ.

Og selvom lignende benskinner stadig findes i dag, og er velegnet til især de helt små børn, så er tendensen bare, at skinnerne skal være så små som mulige. Veje mindst muligt. Og stadig passe til vores forskellige ben.

Og i takt med, at skinnerne bliver mindre og mindre, udvikles forskellige løsninger på at holde dem fast på benet, men det er efterhånden blevet almindelig praksis, også helt ned på børneniveau, at bruge strømpetape.

Alt det slipper du faktisk for med Liiteguard.

Hvad er det Liiteguard kan?

Det smarte ved Liiteguards koncept, er kombinationen af en skinne du kan forme efter lige præcis DIT ben, sammen med en kompressionsstrømpe med en lomme i, der holder skinnen på plads.

Så ud over beskyttelse til benet, får du altså en strømpe, der øger din mælkesyretærskel, samt mindsker dit energiforbrug.

Altså øget mulighed for bedre performance.

Så der er tænkt over tingene, virker det til. Og selvom jeg ikke ligefrem kan prale med at være topspiller, så er det da lækkert at få al den hjælp man kan til de ømme stænger.

Så hvad var min oplevelse?

Finten ved Liiteguards benskinner er, at de kan formes efter det ben de skal sidde på.

Man starter med at klippe dem til i en passende form, hvorefter man kommer dem i meget varmt vand og sætter dem på skinnebenet. Stille og roligt trykker man på skinnen, til den passer på benet og så skal den sidde der, til den er helt fast igen.

Og det var en smule varmt og ikke vildt behageligt, at sidde med skinnen på, da jeg tog den op af vandet. Om jeg havde gjort vandet varmere end nødvendigt ved jeg ikke, men helt fedt var det ikke.

Men det gik. Og selve processen var ret nem og lige til at gå til.

Og skulle man klovne i det, kan man bare lægge dem i varmt vand igen, og prøve at forme en gang til.

Og det er den helt simple fremgangsmetode.

Heldigvis har Liiteguard lavet en videoguide, som kan forklare det imens.

På med strømpen

Når du tager benskinnen på, sammen med strømperne, skal man tage sig i agt for, at kompressionsstrømper, er en del sværere at tage på, end almindelige fodboldstrømper. Synes jeg i hvert fald.

Jakob Poulsen mener tilsyneladende noget andet, og ham har Liiteguard så lokket til at lave en guide her (den gjorde det en del nemmere, skal jeg indrømme).

Og når først strømpen var på, og skinnen lagt i lommen på indersiden af strømpen, så sad den rigtig godt fast.

Skal du købe dem eller ej?

Jeg er ret begejstret. Det må jeg erkende.

Konceptet er ikke uden små ulemper, så som de varme skinner på benet og de små udfordringer med at tage kompressionsstrømperne på.

Men jeg synes faktisk, at det er et gennemtænkt koncept. Du får ikke bare et sæt benskinner, og så er det op til dig selv, at bruge flere meter strømpetape eller finde på andre løsninger, for at få dem til at sidde fast på benet.

Det har simpelthen tænkt strømper og performance ind i det hele.

Det synes jeg sgu er ret smart, hvis jeg skal være ærlig.

Det største “men” er prisen. De er i den dyre ende af skalaen, så selvom de er fede og konceptet er meget interessant, skal du selvfølgelig overveje om du vil give 600 kr. for dem.

Men du får jo trods alt strømper med, så samlet set er det ikke galt.

Du kan jo altid vælge at købe et par, prøve det af, og så sende dem retur. Værd dog opmærksom på, om forhandleren har specielle regler for returneringen af den her slags produkter.

Vil du læse om baggrunden for Liiteguard, og hvordan de er kommet på konceptet, kan du gøre det her.

Tænker du ikke lige, at Liiteguard er for dig, kan du jo læse vores guide til at vælge benskinner. Her kigger vi helt generelt på valget af benskinner, så du får valgt de helt rigtige.