Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

OB hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Den lækre blå farve, kombineret med hvid i vertikale striber er rigtig rart for øjnene at kigge på og føres videre ud på ærmerne. Desværre ødelægges trøjen ret meget, af det store hvide felt midt på maven, der uden tvivl er lavet sådan, for at give sponsoren Carlsberg mest mulig synlighed, men det ødelægger altså ret meget, at så stort et område bryder striberne.

Som en lille note skal det nævnes, at OB trøjen til 2014/15 sæsonen, er samme model som til sæsonen 2013/14 og wfaktisk er valgt af klubbens tilhængere. Man lod simpelthen tilhængerne vælge mellem tre forskellige designs (se alternativerne her), bl.a. en Celtic-lignende trøje med tværgående striber, og endte altså ud med denne model. En fed måde at involvere fansene mere i klubben, så stort plus til OB herfra for det tiltag.

I år er det Puma der leverer den klassiske OB trøje, hvilket har været tilfældet siden 2008, hvor tyskerne tog over fra giganterne fra Nike. Puma er pt. kun leverandør for OB i Superligaen, efter man i 2012 sagde farvel til FC Midtjylland – og hvor HB Køge rykkede ned.

Til gengæld kan fynboerne prale af at komme i selskab med Arsenal fra næste sæson, ligesom Dortmund, Newcastle og det italienske landshold alle spiller i tøj fra Puma.

OB hjemmebanetrøje 2015/16

OB udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

OB holdt i efteråret 2014 release party på deres nye udebanetrøje. Trøjen er helt grøn ligesom både shorts og strømper, og den lavet af Puma.

Trøjen er lavet i den gode og lækre Puma-kvalitet, og der er kælet for nogle detaljer på trøjen. En rigtig fed detalje er, at der øverst på ryggen over spillerens navn står ”Med striberne i hjertet”. Det må tale til en rigtig OB-fan.

Den ensfarvede trøje er en god kontrast til den blå- og hvidstribede hjemmebanetrøje, og det helt enkle design er med til at skabe en flot trøje.

Modsat hjemmebanetrøjen er denne ikke lavet i slim-fit.

Odense Boldklub

Der findes næppe nogen mere klassisk fodboldtrøje, end en OB trøje. Designet og farverne er på alle måder, så klassisk som det kan blive. Og rigtig pænt. Ikke flot eller fedt, eller moderne for den sags skyld, bare rigtig pæn. Og på en eller anden måde, er det et rigtig godt udtryk for den klub som trøjen repræsenterer: Pæn, men uden det sidste bid i rigtig mange år.

Legender i en OB trøje

Der har været rigtig mange store navne der har trukket en OB trøje over hovedet, gennem tiderne. 39 spillere har gennem tiden repræsenteret OB i den danske landsholdstrøje, med Bashkim Kadrii og Emil Larsen som de seneste eksempler. Jeg vælger dog at gå noget tilbage i tiden, for at finde de allerstørste legender.

Jørgen Leschly Sørensen var den første virkelige legende i OB. Han var nr. 2 til at få en landskamp mens han spillede i OB trøjen, efter Svend Jørgen Hansen, og han var bl.a. med til at vinde bronze med Danmark ved i OL i 1948.

Året efter blev han solgt til Atalanta hvor han var i fire sæsoner, hvorefter han var 2 sæsoner i AC Milan, hvor han i sin sidste sæson i klubben, var med til at vinde det italienske mesterskab.

Næste navn i rækken, er klubrekordholderen Lars Høgh. Intet mindre end 817 gange trak han en OB trøje over hovedet. Lars Høgh var en  spiller, der ikke stak halen mellem benene, når det gik dårligt og man f.eks. rykker ned som det var tilfældet i sæsonen 1997/98.

Til gengæld oplevede han også at vinde mesterskabet en enkelt gang, samt pokalturneringen 2 gange, ligesom han stadig har rekorden for flest kåringer som Årets målmand (Det Gyldne Bur), med 5 titler. Høgh’en som han blev kaldt, opnåede både at være med på det legendariske landshold i 1986, ligesom han var med til at vinde Confederations Cup i 1995.

Og ja, vi kommer ikke uden om det. Den største legende af dem alle, i hvert fald efter min mening, må være Richard Møller Nielsen. Ganske enkelt for det faktum, at han er den OB’er, der gennem tiden har udøvet mest indflydelse, ikke bare i OB, men i dansk fodbold generelt.

Det hele startede da han var en del af holdet som spiller fra 1955 til 1962, for siden at tage over som træner i 1964 og igen i 1975, hvor han førte klubben til de to første mesterskaber i historien. Siden blev han først U21 landstræner, siden assistent for Sepp Piontek og sluttede altså af i dansk fodbold, med udnævnelsen til landstræner i 1990, som han to år senere kronede med den største triumf i dansk fodbolds historie, nemlig EM titlen i Sverige i 1992.

En stor spiller var Thomas Helveg uden tvivl også. Fem sæsoner fik han i klubben, inden han drog til Italien hvor det blev til kampe for både Udinese, AC Milan og Inter. Inden han sluttede karrieren af, med endnu et par kampe i OB trøjen, snuppede han både en sæson i Norwich samt to sæsoner i Borussia Mönchengladbachs trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (2 stemmer afgivet)
OB fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 2 stemmer

2 Kommentarer

 1. Andreas
  27. juli 2014 at 2:07- Svar

  Jeg forstår ikke hvorfor der bliver sagt sæson 14/15. Disse to trøjer blev jo også brugt i 13/14, og hjemmebanetrøjen blev valgt af fansene til sidste sæson. Ellers fin artikel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   27. juli 2014 at 9:55- Svar

   Hej Andreas

   Tak for dit input.

   Du har helt ret, jeg synes dog ikke det er det vigtigste, at den er brugt i sidste sæson, derfor overskriften er 2014/15. Til gengæld har du ret omkring fansenes valg, så det afsnit har jeg rettet 🙂

   MVH Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar