PUMA fodboldstøvler

Hvis du vil vide mere om mærket bag puma-logoet, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel gennemgår vi nemlig de forskellige siloer når vi snakker Puma fodboldstøvler, hvad der kendetegnet mærkets fodboldstøvler og historien bag mærket.

De fire siloer

Ligesom Nike, adidas og andre fodboldstøvle-mærker har PUMA flere forskellige kollektioner indenfor fodboldstøvler: siloer. De tre forskellige vil vi gennemgå her, hvor vi vil beskrive dem og fortælle lidt om de forskellige sko.

Puma evoSpeed

Evospeed-støvlen har gjort lynkarriere indenfor letvægtssko, simpelthen fordi den vejer så lidt, som den gør (212 gram). Stjerner som Sergio Agüero og Radamel Falcao var hurtige til at tage skoen i brug, og det er blandt andet på grund af dem, at skoen er blevet så populær, som den er i dag.

Du kan læse mere om PUMAs Evospeed kollektion her, hvor vi har lavet en artikel med alle de sko, som er indenfor denne silo.

Puma evoPower

Denne støvle passer til dig, som vil udnytte kraften i dine afslutninger og afleveringer. Overdelen er lavet af AdapLife, som er et strækbart materiale. Foden kan derfor strækkes fuldt ud og give et kraftigere spark.
Der er Accufoam i overdelen i puderne, og det giver dig stor frihed og præcision i de afgørende situationer.

Ligesom mange andre fodboldstøvler fås denne model i forskellige prisklasser og der er derfor en sko til enhver pengepung og smag.

evoPower Vigor

En model i kollektionen er støvlen Vigor. Ligesom PUMAs andre modeller har denne støvler AdpLite-overdel og en elestasok inde i støvlen. Støvlen har også Accufoam-forring og små knopper på indersiden af elestansokken, så du får en rigtig god føling med bolden, når du spiller med den på banen.
Ydersålen er lavet af Pebax, et ultralet materiale. Det fungere, som skoens rygrad og sikrer en høj fleksibilitet i skoen. Det betyder, at du kan bevæge din fod ligeså meget, som hvis du havde bare tæer. På forfoden af skoen er der Durofllex-riller. Det er med til at øge fleksibiliteten.

Støvlen vejer 288-202 gram, alt efter hvilken model du tager.
Vigor fås i forskellige prisklasser med Vigor 1, som den dyreste, Vigor 2 til en mellempris og Vigor 3, som værende den billigste.

Puma evoTouch

Støvlen med navnet evoTouch er lavet af kænguruskind og evoKnit-teknologi til den sok, som er indeni skoen. Du får altså det bedste fra to verdener: Det gamle og velkendte skind og den nye sokteknologi.  Det betyder, at skoen sidder tæt på din fod og din føling med bolden og banen er rigtig god. Netop derfor passer skoen rigtig godt til den spiller, som går ekstra højt op i komfort.

Ligesom de foregående modeller fås evoTouch også i flere prisklasser.

Puma evoTouch Pro

PUMA evoTOUCH PRO har en letvægts Pebax ydersål med integrerede SPEEDTRACK torsionsbarer, der også kendes fra PUMA evoSPEED. Teknologien er med til at give foden den helt rette balance mellem forfod og midtfod. Knopsystemet har også den helt rette balance, hvorfor du kan bevæge dig let og hurtigt på selv små områder på fodboldbanen.

Støvlens hælkappe er med til at sikre, at skoen bliver på din fod uanset, hvordan du bevæger dig på banen.

Puma King

Med navne, som Pele og Maradona som frontfigurer er det ikke underligt, at denne støvle er en af de mest populære modeller blandt PUMAs fodboldstøvleudvalg – ja, måske en af de mest populære indenfor mærket.

Overdelen af støvlen består af et blødt kænguruskind. Ydersålen har runde knopper for mere komfort. Er du en spiller, som går særligt op i komforten af din sko, så er PUMA King et rigtig godt valg til dig.

King Top

Støvlen er lavet af blødt skind, som former sig efter foden når støvlen er på og gået til. På toppen af skoen er der en fold-over-plos, som skjuler snørebåndene. Det giver en renere sparkeflade når du bruger støvlen. Knopperne sikrer, at du står godt fast på jorden, selv ved hurtige drejninger eller retningsskift.

Skoen er i den tungere ende med sine 323 gram. Dog sidder den stadig rigtig godt på foden og giver en god komfort.

Denne model er lavet i en limited edition-version med metalliske farver, som vist på billedet.

King Pro

Støvlen er lavet af Puma Light Weaht Leather, som sikrer et blødt og let materiale til ens fod. Derudover har støvlen Pebax-materialer, som kun bliver anvendt til de bedste fodboldstøvler. Det er et materiale, som bliver anvendt i sålen og som giver smidighed og styrke. Knopperne er udskiftelige.

Historien bag PUMA

Mærket er startet af to tyske brødre i Tyskland i 1924 under navnet Dassler Brothers Shoe Company. Skoene fra mærket blev hurtigt en succes og flere tyske sportsfolk har de to brødres sko på deres fødder.
I 1948 går de to brødre hver til sit og brøderen Rudolf vælger at starte sit eget firma med navnet Puma Schufabrikk Rudolf Dassler. Én af de første fodboldstøvler Rudolf lancere bliver populær på det vesttyske fodboldhold og derfra går det kun hans forretning bedre og mærket bliver nu verdenskendt.
I 50’erne udvikler firmaet sig for alvor og foboldstøvlerne bliver meget populære. Det er også i de år, at logoet får den karekteristiske puma knyttet til sig – noget som holder helt til den dag i dag.

Flere forskellige atleter har lagt ansigt til brandet. Indenfor fodboldverdenen har Péle spillet i PUMA-sko. Af andre navne kan nævnes Serena Williams indenfor tennis og Usian Bolt indenfor løb. Mærket er altså anbefalet af topsportsfolk og er, måske ikke uden grund, kendt som et mærke der fører en til sejr og succes.

I dag laver mærket ikke kun sko, men også fodbolde, tøj og undertøj. I mærkets hjemland Tyskland er boxershorts meget populære mens man herhjemme i Danmark, bortset fra fodboldstøvler, ofte ser PUMA-sokker ligge i butikkernes vinduer.