St. Pauli fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Er der nogen klub, der står nævnt i ordbogen under “kultklub” er det FC St. Pauli. Klubben fra Hamburg bydelen af samme navn, er om nogen gået hen og blevet en kultklub i både Tyskland, men også andre lande som f.eks. Danmark.

Klubben er engang i mellem at finde i Bundesligaen, men ellers lever klubbens mest sit liv, i de lavere rækker. Til gengæld har de nogle af mest fanatiske fans i verden og er samtidig det, man næsten kunne kalde en politisk fodboldklub, med et sæt helt klare ideologiske værdier.

Orienteringen er klart til venstre, og klubben var en af de første til at forbyde nationalistiske og fascistiske aktiviteter og udfoldelser på stadion.

Senest var klubben, med den sorte St. Pauli trøje, i Bundesligaen i 2010-11 sæsonen, hvor man dog kun overlevede en enkelt sæson og det er historien om klubbens fodboldmæssige præstationer.

Kendte spillere i en St. Pauli trøje

Det er jo ikke fordi, en klub som St. Pauli, kan tiltrække de store spillere. Naturligvis er der altid klublegender, og i 2010 kårede man et hold, bestående af de bedste spillere i klubben nogensinde. Kigger man på navnene, er der nok ikke mange der ringer de store klokker hos den almindelige danske fodboldfan.

 • Klaus Thomforde
 • André Trulsen
 • Walter Frosch
 • Karl Miller
 • Dirk Dammann
 • Michél Mazingu-Dinzey
 • Thomas Meggle
 • Jürgen Gronau
 • Harald Stender
 • Peter Osterhoff
 • Franz Gerber

Kigger man nærmere efter, finder man dog alligevel et par interessante navne. Den kroatiske landsholdsspiller Ivan Klasnic, startede f.eks. sin karriere i en St. Pauli trøje fra 1997-2001.

Den bosniske landsholdsspiller Zlatan Bajramovis, begyndte også sin karriere i klubben, inden han kom videre til først Freiburg og siden Schalke 04.

Men den måske mest interessante er Max Kruse, den nuværende Wolfsburg spiller, der for alvor har brudt lydmuren til de store klubber, med et par fremragende sæsoner i Borussia Mönchengladbachs trøje. Efter en karrierestart i Werder Bremen, tog han turen til St. Pauli, hvor han over tre sæsoner, fik 96 kampe og scorede 22 mål, inden først Freiburg og altså siden Gladbach, slog kløerne i ham.

Danskere i en St. Pauli trøje

Tre danskere, har haft fornøjelsen af at bære en St. Pauli trøje i deres karriere.

Den første var Johnny Petersen, der kom til klubben i 1974 og blev i klubben i to sæsoner. 51 kampe blev det til, med 51 kampe og 2 mål til følge. Johnny Petersen blev senere træner i Danmark og var bl.a. cheftræner i FC Nordsjælland fra 2004-06.

Nr. to i rækken, var Heino Hansen, der i 1975-76 sæsonen, repræsenterede klubben – og var holdkammerat med Johnny Petersen, mens den var i den vesttyske 2. Bundesliga. Han opnåede i øvrigt 31 landskampe samt deltagelse ved OL i 1972.

Sæsonen efter, var det så Niels Tune Hansen, også dansk landsholdsspiller, der kom til klubben i en enkelt sæson. 38 kampe og 28 mål blev det til, hvilket må siges at være mere end godkendt.