AaB fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

AaB trøje i stof og stil

Som tidligere nævnt, er det Adidas der har leveret denne udgave af en AaB trøje. Adidas er pudsigt nok, kun leverandør for ét andet hold i Superligaen nemlig FCK.

Som det er tilfældet med københavnernes trøje, har Adidas leveret en AaB trøje, lavet i deres ClimaLite teknologi der er bygget op omkring at transportere sved fra kroppen til ydersiden af trøjen, vha. syntetisk fiber på indersyden og bomuld på ydersiden.

Legender i en AaB trøje

Der har været rigtig mange legender, der gennem tiderne har iklædt sig en AaB trøje. Med næsten 130 års historie, er der naturligt nok mange navne at vælge i mellem.

For den ældste årgang, skal uden tvivl nævnes spillere som Mogens Jørgensen, Kjeld Thorst og ikke mindst Henning Munk Jensen der ud over næsten 400 kampe for AaB, opnåede 62 landskampe heraf 24 som anfører. Og så blev han to gange, kåret til Årets Spiller i Danmark i hhv. 1968 og 1975.

Tager vi nogle skridt lidt længere frem i historien er navne som Søren Thorst (søn af før nævnte Kjeld Thorst), Ib Simonsen, Peter Møller, Peter Rasmussen, Erik Bo Andersen og ikke mindst klubrekordholder Torben Boye navne man bare ikke kommer uden om.

De var alle med i starten af 90’erne, men som den eneste nåede Peter Møller ikke at vinde et mesterskab med klubben, før han i 1993 tog videre og trak i FC København trøjen for et par sæsoner. Torben Boye nåede endda både mesterskabet i 1994/95 og 1998/99.

Tager vi turen helt frem til i dag, kan an næppe kalde dem legender, men store navne kan vi i hvert fald godt kalde spillere som Jimmy Nielsen, Jesper Grønkjær, Michael Silberbauer og i dag er Kasper Kusk vel det største navn i den nuværende trup til at trække en AaB trøje over hovedet hver weekend.

Jimmy Nielsen var i klubben i 12 sæsoner og fik et enkelt mesterskab med sig i kufferten før han drog til USA, mens Grønkjær og Silberbauer ikke nåede et mesterskab inden de tog turen videre til hhv. Ajax og FCK.